Folna Kiselina
Folna Kiselina
strukturom od tri dela, što postavlja specijalne zahteve ka metabolizmu. Tri osnovne komponente folne kiseline su PABA, glutaminska kiselina i ...
Ruzmarinska Kiselina
Ruzmarinska Kiselina
industriji. Ruzmarinska kiselina je jedan od antioksidanata koji se veoma često sreće, ali je veoma moćan i nalazi se u biljkama iz porodice ...
Asparaginska kiselina
Asparaginska kiselina
. Asparaginska kiselina je jedna od dve glavne uzbuđujuće aminokiseline u mozgu - druga je glutamin. Koristi od asparaginske kiseline ...
Linolenska Kiselina
Linolenska Kiselina
Linolenska kiselina predstavlja poluzasićenu omega-6 masnu kiselinu koja je glavni faktor u zaštitnoj ulozi kože. Ova kiselina se ...
Lipoinska Kiselina
Lipoinska Kiselina
kiselina. Uloge lipoinske kiseline - Proizvodnja energije - lipoinska kiselina učestvuje na kraju procesa, poznatom i kao ...
Nikotinska kiselina
Nikotinska kiselina
sintetiše od alkaloida nikotina. Istorija nikotinske kiseline Hemičar Funk je u prvoj četvrtini prošlog veka izolovao nikotinsku ...
Jabučna kiselina
Jabučna kiselina
Jabučna kiselina /malic acid/ je dvobazna organska kiselina. Ona nema boju i predstavlja hidroskopsku materiju, koja e odlično rastvara u vodi ...
Arahidonska Kiselina
Arahidonska Kiselina
. Ova pojava je karakteristična za veliko preopterećenje u kratkim vremenskim intervalima. Uloge arahidonske kiseline U suštini, arahidonska ...
Askorbinska kiselina
Askorbinska kiselina
askorbinska kiselina, E 301 natrijumov askorbat, E 302 kalcijumov askorbat, E 303 kalijumov askorbat. Izvori askorbinske kiseline U ...
Oleinska Kiselina
Oleinska Kiselina
Oleinska kiselina podrazumeva mononezasićenu masnu kiselinu, koja se nalazi u organizmu nekih životinja i biljaka. Ona je bledožuta ili braon ...
Kiselica od soka
Kiselica od soka
10. mart
Ugrejte vodu i šećer. Skrob promešajte sa sokom i dodajte sve u sirup uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku ...
Domaća kiselica od dženarika
Domaća kiselica od dženarika
06. mart
Dženarike očistite od koštica i ako je moguće, oljuštite ih. Kukuruzni skrob, limunsku kiselinu i želatin promešajte i rastvorite ih u malo vode u ...