Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Jagnjeća crevca u rerniPreko pletenice od creva se stavlja maslac isečen na parčiće.
Peku se na srednje jakoj rerni dok ne budu gotova....
Jareća crevca u rerniMaslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro.
Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukomUbacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala.
Pecite u umereno zagrejanoj rerni....
Pletenica od jagnjećih creva i sarmiceIsperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo.
Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaSameljite laneno seme na brašno. Prebacite u staklenu teglu sa poklopcem.
U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte.
Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom...
Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
Kako sprečiti dehidrataciju?Što je veća učestalost pražnjenja creva ili povraćanja, brže dolazi do dehidratacije.
Glavno pravilo u ovim slučajevima je ograničavanje simptoma bolesti kako bi se smanjila dehidratacija....
Kako da spremite školjke?Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Kako da spremite vrganjeKako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila....
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako se kuva svinjski biftek?Evo kako se kuva svinjski biftek
Priprema svinjskog bifteka
Pre nego što počnete sa kuvanjem, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da dostigne sobnu temperaturu oko 30 minuta. Ovo pomaže u ravnomernom kuvanju....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno.
Jagnjetina se odlično slaže sa nanom, ajčinom dušicom i ruzmarinom, a da bude pikantna - biber i aleva paprika....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da spremimo bulgurBulgur se tradicionalno koristi u mediteranskoj kuhinji i od njega se pripremaju razne supe, salate, predjela i glavna jela. Predstavlja proizvod od žitarica koji se sastoji od izmrvljenih i osušenih zrna pšenice.
Postoji...
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
Svinjska mastDobijanje svinjske masti
Kako smo već ustanovili, svinjska mast se dobija od svinjske slanine. Prvo se čisti koža životinje, dobro se opere i seče se na kockice....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....