Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti. Može biti i cela...
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu...
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?. Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno. Isecite i izlupajte meso, poređajte u šerpi, posolite i začinite, poprskajte malo limunovog soka, pa poređajte i drugi...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se...
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganjeVrganji spadaju u jedne od najukusnijih pečuraka. Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma...
Svinjska crevca sa crnim lukomSvinjska crevca sa crnim lukomCrevca dobro operemo, nakon toga ih stavljamo u šerpu, dolivamo vodu, dodajemo malo soli i jednu kašiku sirćeta. Kuvamo ih dok ne budu gotova oko 2-3 sata, pri čemu dva-tri puta mejamo vodu. Čim su creva gotova...
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu. Evo nekih ideja: Dinstana bukovača sa maslacem kao garnir Potrebni sastojci: 500-600 g bukovače, 4 kašike maslaca, nekoliko...
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinuse vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari. Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku. Kako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno. Jagnjetina se odlično slaže sa...
Svinjska crevca sa pečurkama u tiganjuSvinjska crevca sa pečurkama u tiganjuCrevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće. Pečurke očistite, operite i kuvajte u bujonu od mesa ili posoljenoj vodi, ocedite i isecite na listiće...
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevumnogo ukusna, ali to i nije baš tako. Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za...
Kako da zaustavimo krčanje creva?Kako da zaustavimo krčanje creva?
21. dec.
Toni Aleksov
vas često javlja krčanje creva, možda treba da potražite lekarsku pomoć, jer je to možda simptom pojave oboljenja želudca ili creva. Krčanje creva je možda signal da imate disbalans bakterija u želudcu, laganu crevnu infekciju, pa čak i nekakav oblik neuroze....
Kako da ubrzamo peristaltiku creva?Kako da ubrzamo peristaltiku creva?
17. januar
Toni Aleksov
Mnogo ljudi bez razloga okrivljuju želudac kada imaju problema sa stolicom. U stvari, poremećaj želuca je prilično netačan, jer su u stvari creva zaslužna za svoje pražnjenje. Peristaltika ili kretanje creva može da...