Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjska crevca sa crnim lukomSvinjska crevca sa crnim lukom
22. feb.
Gotova creva serviramo topla. Sjajno su meze....
Svinjska crevca sa pečurkama u tiganjuSvinjska crevca sa pečurkama u tiganju
17. april
Crevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Jagnjeća crevca u rerniJagnjeća crevca u rerni
18. dec.
Preko pletenice od creva se stavlja maslac isečen na parčiće. Peku se na srednje jakoj rerni dok ne budu gotova....
Jareća crevca u rerniJareća crevca u rerni
22. januar
Maslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro. Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukomJagnjeća crevca u rerni sa mladim lukom
27. avgust
Ubacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala. Pecite u umereno zagrejanoj rerni....
Jagnjeća crevca iz rerne sa prelivomJagnjeća crevca iz rerne sa prelivom
29. januar
Prelijte creva i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte sa svežim peršunom i nanom....
Pletenica od jagnjećih creva i sarmicePletenica od jagnjećih creva i sarmice
05. dec.
Isperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo. Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaPročišćavanje debelog creva sa dva sastojka
03. april
Sameljite laneno seme na brašno. Prebacite u staklenu teglu sa poklopcem. U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte. Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom...
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno....
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?
20. mart
Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
Kako sprečiti dehidrataciju?Kako sprečiti dehidrataciju?
02. maj
Što je veća učestalost pražnjenja creva ili povraćanja, brže dolazi do dehidratacije. Glavno pravilo u ovim slučajevima je ograničavanje simptoma bolesti kako bi se smanjila dehidratacija....
Kako da spremite školjke?Kako da spremite školjke?
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako se kuva svinjski biftek?Kako se kuva svinjski biftek?
30. maj
Evo kako se kuva svinjski biftek Priprema svinjskog bifteka Pre nego što počnete sa kuvanjem, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da dostigne sobnu temperaturu oko 30 minuta. Ovo pomaže u ravnomernom kuvanju....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Kako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno. Jagnjetina se odlično slaže sa nanom, ajčinom dušicom i ruzmarinom, a da bude pikantna - biber i aleva paprika....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da spremimo bulgurKako da spremimo bulgur
06. mart
Bulgur se tradicionalno koristi u mediteranskoj kuhinji i od njega se pripremaju razne supe, salate, predjela i glavna jela. Predstavlja proizvod od žitarica koji se sastoji od izmrvljenih i osušenih zrna pšenice. Postoji...
Kako da spremimo hobotnicu?Kako da spremimo hobotnicu?
01. maj
Pogledajte takođe kako se čisti hobotnica i kako se zamrzava hobotnica....
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Svinjska rebarca možem spremiti na roštilju, možemo ih ispeći u tepsiji u rerni, na grilu i na tiganju. Za rebarca možemo koristiti najrazličitije marinade i soseve....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Svinjska mastSvinjska mast
30. avgust
Dobijanje svinjske masti Kako smo već ustanovili, svinjska mast se dobija od svinjske slanine. Prvo se čisti koža životinje, dobro se opere i seče se na kockice....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....