Facebook
Omiljeno
Pinterest
Đavolja tortaOva đavolja torta će vas garantovano naterati da poližete prste i poželite još....
Đavolja jaja u paradajz sosuSkuvajte jaja, oljuštite ih i podelite na pola. Odvojte žumanca i stavite ih u činiju, pa dodajte rendan kačkavalj, sir i začine.
Sve dobro promešajte i dobijenom smesom napunite belanca. U tiganju zagrejte ulje, pa na...
Indijski probiotički napitak KandžiPije se kao indijski probiotički napitak Kandži, a komadići fermentisane cvekle mogu se koristiti kao prilog za šavarmu ili da se jedu kao turšija....
Šta su đavolja jaja?Punjena jaja, ili kako ih još zovu đavolja jaja, impozantan su način da dočekate goste za trpezom i obradujete ih predjelom koje je lepo za oko i ukusno za nepce....
Da li vrganji imaju otrovnog dvojnika?Vrganj ima ne jednog, nego dva otrovna dvojnika – đavolju pečurku i ljubičastocrveni vrganj.
Đavolja pečurka, koja je zapravo vrsta vrganja, je otrovna, ali nije veoma smrtonosna za ljude....
Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijomGotove repove morskog đavola poređajte u tanjir, prelijte mlazom maslinovog ulja i delom sosa.
Servirajte morskog đavola sa kaprom i divljom mirođijom sa salatom po želji.
Nek vam je slatko!...
Babin ZubU narodu je poznata i sa nazivom - đavolji trn ili đavolje trepavice.
Biljka ima veliki broj tankih i razgranatih stabiljki, koje se prekrivene dlačicama. Može dostići dužinu od 10 cm do 1 m....
Najukusnije vrste školjkiŠkoljke Đavolji nokat (Navajas)
Ovo su malo čudnije školjke. Imaju izduženiji oblik, a po ukusu su bliske rapanu. Školjke đavolji nokat imaju meko i nežno meso. Po spoljašnjem izgledu, školjke liče na britvu....
ApsintOvo piće je ostalo u istoriji kao zeleni napitak Đavola zbog mnoštva incidenata koje su napravili ljudi koji su se prepili od Apsinta.
Istorija apsinta
Apsint ima mnogogodišnju istoriju....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneU 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola.
Pečurke sadrže dosta proteina, a takođe i veliki broj materija, koje mnogim jelima daju karakterističan ukus i aromu....
Nežna čokoladna torta sa maskarponeomJoš recepata za čokoladne torte:
Čokoladna torta
Đavolska čokoladna torta
Čokoladna torta bez brašna
Čokoladna torta bez glutena
Velika čokoladna torta
Čokoladna torta sa orasima
Čokoladna torta sa palačinkama...
Spisak 20 najkorisnijih namirnica, poznatih u svetuBiljke
Majčina dušica, menta, ehinacea, mačkina kandža - ove biljke se koriste za smirivanje nervnog sistema, suzbijanju kašlja, jačanje imuniteta, topljenje sekreta u disajnim putevima i opšte jačanje organizma....
VrganjŠtetnost vrganja
Vrganji imaju svoje otrovne dvojnike, a najopasnija među njima je đavolja pečurka. Budite pažljivi sa branjem, a ako primetite neki problem, odmah se obratite lekaru....
Kineska anđelikaNeke od biljaka sa kojima se kineska anđelika najčešće kombinuje su ehinacea, žalfija, kopriva, orlove kandže i druge....
Školjke đavolji nokat na tiganjuKao i sve peščane školjke, tako i đavolji nokat sadrži dosta peska u svojoj ljušturi i ako se ne očisti dobro postoji rizik da se naše jelo od delikatesa pretvori u nešto dosta neprijatno....
MandragoraNa kraju su koren nosile samom đavolu.
Halucinogene materije u madragori se aktiviraju kada se utrljaju u kožu i stignu do krvotoka....
KlinavčeDobro sazrele mahune imaju tamnocrvenu ili braon boju - podsećaju na kandže orla....
Sušeno voće je korisnije od svežegDeo sušenog voća (mango, kruška, ananas, borovnica) se kandira, nakon čega se podvrgava procesu sušenja. Ovo je još opasnije jer se konzumiraju velike količine šećera, što može ozbiljno da ošteti vašu taliju....
Kastiljski hleb*Ova vrsta hleba se još naziva Kandeal. Nešto što je kod njega karakteristično jeste to što se pravi od posebnog brašna od tvrde pšenice sa niskom apsorpcijom tečnosti, koje se proizvodi upravo u ovom području....
Školjke TigreU Španiji ih nazivaju Tigre (Tigar) i pretpostavljam da je to zbog sličnosti sa izgledom tigrove kandže. Zaista je zanimljivo i veoma originalno.
Neće vam biti teško da ih napravite, pratite moje instrukcije....