Facebook
Omiljeno
Pinterest
Paradajz konfiZalijte maslinovim uljem u kom je pečen i čuvajte u frižideru do 2 nedelje.
Paradajz konfi je čudesan!...
Limunovi konfiLimunove konfi možete koristiti za marokansku i indijsku kuhinju, možete ih dodati u bilo koja jela, piletinu, pirinač, ribu i morske plodove.
Namenjeni su kuhinjskoj obradi ali se mogu i direktno konzumirati....
Pačiji želuci konfiPačiji želuci konfi su idealan dodatak salatama, kao raskošno meze ili dodatak supama....
Svinjska rebra konfi (confit)Rezultat je ukusno, neodoljivo mekano meso.
4. Rebra izvadite iz masnoće, a masnoću procedite i sačuvajte za druge namene - prženi krompir ili za sledeće kuvanje metodom konfi.
5....
Metode za dimljenje mesaDruga metoda, kojom se postiže efekat dima, ali ne i poboljšanje ukusa, jeste stavljanje namirnice u elektrostatično polje sa visokim naponom....
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloJedna proverena metoda za spašavanje preslanog jela je uz pomoć krompira. Ako ste ustanovili da je supa ili vaše jelo preslano, oljuštie nekoliko krompira (2-3), operite dobro i stavjte cele u jelo....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih oboljenja. To nije jedina šteta koju najpopularniji začin u kuhinji nanosi našem zdravlju.
Konzumacija veće količine...
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoJoš pre 4000 godina, drevni iscelitelji u Kini, Grčkoj i Rimu koristili su biljku origano u medicinske svrhe. U grčkoj mitologiji se kaže da je origano stvorila boginja Afrodita da simbolizuje sreću. Biljka cveta lepim ljubičasto-ružičastim...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?U svesti ljudi, ruža je simbol romantike, senzualnosti i luksuza. Zbog toga je ružino ulje veoma popularno u kozmetičkoj industriji, gde je sastojak svih vrsta proizvoda, od krema za lice do parfema.
Jedna od vrsta ruža...