bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ratatuj konfi sa čilijemRatatuj konfi sa čilijem
18. januar
Još bolje da jedete ratatuj konfi sledećef dana hladan - veoma je ukusan....
Pačiji bataci konfi sa sosom od pomorandžePačiji bataci konfi sa sosom od pomorandže
20. nov.
Pačeće batake konfi stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni sa malo masti i prelijte ostatkom soka od pomorandže. Preko njih poređajte isečene korice pomorandže....
Pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicomPačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom
30. mart
Izvadite pačije batake iz masti u kojoj su bili konzervisani prema metodi konfi, i odvojte 50 g od nje za naše jelo. Ostalu koristite za prirpemu ukusnih krompirića, supa ili drugih jela. 2....
Pačiji bataci konfi sa karamelizovanim kruškama i krompiromPačiji bataci konfi sa karamelizovanim kruškama i krompirom
09. maj
Obični pačiji bataci konfi se prodaje u konzervi ili vakumiran. Obavezno imaju sloj pačije masti koja ih konzerviše....
Pačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnicePačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnice
16. januar
Predstavljamo vam recept sa gotovim pačećim batacima po metodi konfi....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Paradajz konfiParadajz konfi
21. okt.
Zalijte maslinovim uljem u kom je pečen i čuvajte u frižideru do 2 nedelje. Paradajz konfi je čudesan!...
Limunovi konfiLimunovi konfi
22. januar
Limunove konfi možete koristiti za marokansku i indijsku kuhinju, možete ih dodati u bilo koja jela, piletinu, pirinač, ribu i morske plodove. Namenjeni su kuhinjskoj obradi ali se mogu i direktno konzumirati....
Pileći batak konfiPileći batak konfi
29. maj
Na kraju sklanjamo foliju i zapečemo pileći batak konfi....
Pačiji želuci konfiPačiji želuci konfi
18. mart
Pačiji želuci konfi su idealan dodatak salatama, kao raskošno meze ili dodatak supama....
Svinjska rebra konfi (confit)Svinjska rebra konfi (confit)
24. avgust
Rezultat je ukusno, neodoljivo mekano meso. 4. Rebra izvadite iz masnoće, a masnoću procedite i sačuvajte za druge namene - prženi krompir ili za sledeće kuvanje metodom konfi. 5....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Druga metoda, kojom se postiže efekat dima, ali ne i poboljšanje ukusa, jeste stavljanje namirnice u elektrostatično polje sa visokim naponom....
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!
12. jun
Maslinovo ulje je jedno od najzdravijih biljnih ulja. Ono je dosta popularno i na našim prostorima. međutim, da li je kvalitetno? Naša nacija važi za srećnu naciju. Blizu nas se nalaze najveći proizvođači maslina u...
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
Jedna proverena metoda za spašavanje preslanog jela je uz pomoć krompira. Ako ste ustanovili da je supa ili vaše jelo preslano, oljuštie nekoliko krompira (2-3), operite dobro i stavjte cele u jelo....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!
28. april
So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih oboljenja. To nije jedina šteta koju najpopularniji začin u kuhinji nanosi našem zdravlju. Konzumacija veće količine...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Još pre 4000 godina, drevni iscelitelji u Kini, Grčkoj i Rimu koristili su biljku origano u medicinske svrhe. U grčkoj mitologiji se kaže da je origano stvorila boginja Afrodita da simbolizuje sreću. Biljka cveta lepim ljubičasto-ružičastim...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanSok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasan
14. maj
Za sok od pomorandže može se s pravom reći da je najčešći i najčešće konzumirani sok na svetu. Mnogima je prva asocijacija koja im padne na pamet kada se pomene "čaša svežeg soka” svežina soka od pomorandže. Većina...
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
U svesti ljudi, ruža je simbol romantike, senzualnosti i luksuza. Zbog toga je ružino ulje veoma popularno u kozmetičkoj industriji, gde je sastojak svih vrsta proizvoda, od krema za lice do parfema. Jedna od vrsta ruža...
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Druga metoda je da ispečete kore limuna na 90°C i da ih sameljete kako biste dobili koru od limuna u prahu....