Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ratatuj konfi sa čilijemRatatuj konfi sa čilijem
18. januar
Još bolje da jedete ratatuj konfi sledećef dana hladan - veoma je ukusan....
Pačiji bataci konfi sa sosom od pomorandžePačiji bataci konfi sa sosom od pomorandže
20. nov.
Pačeće batake konfi stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni sa malo masti i prelijte ostatkom soka od pomorandže. Preko njih poređajte isečene korice pomorandže....
Pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicomPačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom
30. mart
Izvadite pačije batake iz masti u kojoj su bili konzervisani prema metodi konfi, i odvojte 50 g od nje za naše jelo. Ostalu koristite za prirpemu ukusnih krompirića, supa ili drugih jela. 2....
Pačiji bataci konfi sa karamelizovanim kruškama i krompiromPačiji bataci konfi sa karamelizovanim kruškama i krompirom
09. maj
Obični pačiji bataci konfi se prodaje u konzervi ili vakumiran. Obavezno imaju sloj pačije masti koja ih konzerviše....
Pačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnicePačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnice
16. januar
Predstavljamo vam recept sa gotovim pačećim batacima po metodi konfi....
Paradajz konfiParadajz konfi
21. okt.
Zalijte maslinovim uljem u kom je pečen i čuvajte u frižideru do 2 nedelje. Paradajz konfi je čudesan!...
Limunovi konfiLimunovi konfi
22. januar
Limunove konfi možete koristiti za marokansku i indijsku kuhinju, možete ih dodati u bilo koja jela, piletinu, pirinač, ribu i morske plodove. Namenjeni su kuhinjskoj obradi ali se mogu i direktno konzumirati....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Pileći batak konfiPileći batak konfi
29. maj
Na kraju sklanjamo foliju i zapečemo pileći batak konfi....
Pačiji želuci konfiPačiji želuci konfi
18. mart
Pačiji želuci konfi su idealan dodatak salatama, kao raskošno meze ili dodatak supama....
Svinjska rebra konfi (confit)Svinjska rebra konfi (confit)
24. avgust
Rezultat je ukusno, neodoljivo mekano meso. 4. Rebra izvadite iz masnoće, a masnoću procedite i sačuvajte za druge namene - prženi krompir ili za sledeće kuvanje metodom konfi. 5....
Kakao tokolač ta sa bananama i komadićima čokoladeKakao tokolač ta sa bananama i komadićima čokolade
22. januar
Isecite tortu dok je još topla. Dekoracija po izboru, ako želite da vidite moju dekoraciju pogledajte video....
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Predstavljam vam najsimpatičnije jelo sa leblebijama u RImu Pasta e ceci - Tradicija nad tradicijama! Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
U krajnjem slučaju, danas kada kupujemo dimljeno meso, ne možemo biti sigurni da je to tako. Proces dimljenja se često imitira hemijskim putem, kako to najčešće bude putem brzog i jeftinog konzerviranja mesa....
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!
12. jun
Razlog tome jeste taj da je njegova proizvodnja veoma spora i iziskuje izvesne napore....
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
Jedna proverena metoda za spašavanje preslanog jela je uz pomoć krompira. Ako ste ustanovili da je supa ili vaše jelo preslano, oljuštie nekoliko krompira (2-3), operite dobro i stavjte cele u jelo....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Količina u jednoj čaši je sasvim dovoljna za profilaktičnu dnednu dozu. Poslednjih nekoliko godina resveratrol je veliki hit na tržištu i odličan je dodatak zdravom životu....
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!
28. april
Pri redovnoj upotrebi slanije hrane, receptori ukusa se navikavaju na taj ukus i vremenom se potreba za natrijumom povećava. Veliki unos soli je direktno povezan sa bolestima kardiovaskularnog sistema....
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos. Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
novog mesta, a ono je drugačije....
Šta je pupusa?Šta je pupusa?
29. april
Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom....
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo. Šta je solanin?...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Na taj način se posuda zagreva i otvaraju se porcelanske pore. 2. Vadi se časen i čavan, uklanja se voda iz posude i suši se pamučnom krpom. 3. Sipaju se 2 g čaja u posudu, to su 2 čajene kašičice. 4....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Poreklom je iz Evrope, a tokom Drugog svetskog rata, američki vojnici poslati u Italiju voleli su začin origano i doneli ga u Ameriku. Sada se tamo uzgaja i u kulinarske i druge svrhe....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
Kulinarski stručnjaci i nutricionisti navode GHI maslac kao bezbedan maslac za kuvanje zbog činjenice da je bogat hranljivim materijama, ima visoku tačku dimljenja i tako dalje....