Facebook
Omiljeno
Pinterest
Paradajz konfiZalijte maslinovim uljem u kom je pečen i čuvajte u frižideru do 2 nedelje.
Paradajz konfi je čudesan!...
Limunovi konfiLimunove konfi možete koristiti za marokansku i indijsku kuhinju, možete ih dodati u bilo koja jela, piletinu, pirinač, ribu i morske plodove.
Namenjeni su kuhinjskoj obradi ali se mogu i direktno konzumirati....
Pačiji želuci konfiPačiji želuci konfi su idealan dodatak salatama, kao raskošno meze ili dodatak supama....
Svinjska rebra konfi (confit)Rezultat je ukusno, neodoljivo mekano meso.
4. Rebra izvadite iz masnoće, a masnoću procedite i sačuvajte za druge namene - prženi krompir ili za sledeće kuvanje metodom konfi.
5....
Metode za dimljenje mesaU krajnjem slučaju, danas kada kupujemo dimljeno meso, ne možemo biti sigurni da je to tako. Proces dimljenja se često imitira hemijskim putem, kako to najčešće bude putem brzog i jeftinog konzerviranja mesa....
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloJedna proverena metoda za spašavanje preslanog jela je uz pomoć krompira. Ako ste ustanovili da je supa ili vaše jelo preslano, oljuštie nekoliko krompira (2-3), operite dobro i stavjte cele u jelo....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Količina u jednoj čaši je sasvim dovoljna za profilaktičnu dnednu dozu.
Poslednjih nekoliko godina resveratrol je veliki hit na tržištu i odličan je dodatak zdravom životu....
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Pri redovnoj upotrebi slanije hrane, receptori ukusa se navikavaju na taj ukus i vremenom se potreba za natrijumom povećava. Veliki unos soli je direktno povezan sa bolestima kardiovaskularnog sistema....
Šta je umami?Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos.
Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
Šta je pupusa?Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom....
Šta je solanin?Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo.
Šta je solanin?...
Šta je Maća?Na taj način se posuda zagreva i otvaraju se porcelanske pore.
2. Vadi se časen i čavan, uklanja se voda iz posude i suši se pamučnom krpom.
3. Sipaju se 2 g čaja u posudu, to su 2 čajene kašičice.
4....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoPoreklom je iz Evrope, a tokom Drugog svetskog rata, američki vojnici poslati u Italiju voleli su začin origano i doneli ga u Ameriku. Sada se tamo uzgaja i u kulinarske i druge svrhe....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Kulinarski stručnjaci i nutricionisti navode GHI maslac kao bezbedan maslac za kuvanje zbog činjenice da je bogat hranljivim materijama, ima visoku tačku dimljenja i tako dalje....