bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bulgur, kinoa i pirinač kod dijabetesaBulgur, kinoa i pirinač kod dijabetesaKinoa je najbolja namirnica za one osobe koje su osetljive na gluten. U poređenju sa drugim žitaricama, ona sadrži više hranljivih materija, antioksidanata, proteina, vlakana i minerala....
KinoaKinoaKinoa sadrži mangan, fosfor, cink, magnezijum, gvožđe i vlakna. Jedna od osnovnih prednosti kineo je njen nizak glikemijski indeks....
Kako i koliko dugo se kuva Kinoa?Kako i koliko dugo se kuva Kinoa?Osim toga kinoa sadrži sve nezamenjive aminokiseline, ima dobro balansirane proteine i odličan ukus, koji se dopada većini....
Kinoa sa spanaćem i jajimaKinoa sa spanaćem i jajimaNakon toga dodajemo kuvanu kinou i dva umućena jajeta, u posudi začinjena sa 2 prstohvata karija. Lepo promešajte tako da jaja budu ravnomerno raspoređena i da se pomešaju sa zrnima kinoe....
Kinoa sa brokolijem i tikvicamaKinoa sa brokolijem i tikvicamaStavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte. Prijatno!...
Kinoa sa pasuljem i povrćemKinoa sa pasuljem i povrćemSkuvana kinoa se pomeša sa povrćem, dodaje se oceđeni crveni pasulj. Kinoa sa pasuljem i povrćem se dodatno začinjava ako je potrebno....
Kinoa sa tikvicama i patlidžanomKinoa sa tikvicama i patlidžanomKada povrće omekša, dodajte opranu kinou. Paradajz isecite i dodajte i njega. Ostavite da se još malo kuva, nekoliko minuta. Na kraju dodajte bosiljak i iseckan peršun i sklonite sa vatre....
Kinoa sa piletinom i povrćemKinoa sa piletinom i povrćemDodaje se pileće meso, isečeno na parčiće i kinoa. Začinjavamo sa soja sosom, himalajskom solju i biberom. Serviramo jelo posuto sitno iseckanim peršunom....
Kinoa ćufteKinoa ćufteKinoa se lepo opere i skuva u odnosu sa vodom 1:2, dok zrnca ne nabubre i postanu prozračna. Operete, ocedite i ostavite je da se potpuno ohladi. Stavljate začine, jaje i sitno izredndajte kačkavalj ili sir....
Orijentalna kinoaOrijentalna kinoaOčistimo i operemo kinou. Stavljamo je da se kuva u odnosu približno 3 porcije vode i jedna kinoe. Kada voda počne da vri, dodajte koštunjavo voće i začine. Koristim prethodno promešanu smesu....
Kinoa pilavKinoa pilavKada vidimo da je kinoa skoro gotova, dodajemo smesu od začina i ostavljamo da se dokuva dok voda potpuno ne uvri....
Kinoa sa medom, cimetom i orasimaKinoa sa medom, cimetom i orasimaSkuvamo kinou u šerpi sa tačnom količinom vode. Kuvamo oko 15-20 minuta, mešajući s vremena na vreme, da se ne uhvati za dno....