Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Promešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu. U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete...
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)
18. april
Ova pita je jedinstvena, ako je pravite od dobre bele masti, jer upravo mast čini da se razvijena pita topi u ustima....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)
18. januar
ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuUštipci sa sitnim sirom, koji se sami okreću
08. nov.
Mešam dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostavljam 20 minuta, Nakon toga zagrebem jednom kašikom i stavljam u ulje, zagrejano na srednoj vatri. U mnogo ulja se prže ovi uštipci. Okreću se sami!...
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica. U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini, u hladovinu, da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je...
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Salata burataSalata burata
05. nov.
U centar salate stavite sir burata i rascepita ga blago odozgo, da se vidi njegova mekana unutrašnjost. Preko burate stavite sveže listove bosiljka....
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Jedna od najčešćih bolesti na svetu jeste dijabetes. Kod njega je zastupljena nedovoljna proizvodnja insulina u pankreasu. Insulin je odgovoran za snabdevanje ćelija glukozom. To vodi do snižavanja nivoa šećer au...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Da bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni sir, mleveno meso, čajnu i izrendamo polovinu kačkavalja....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog. Anis Koristi se u kuvanju...
Burata, zapečena u rerniBurata, zapečena u rerni
26. april
Promešaju se i paradajz se peče u rerni na 200 stepeni. Na pola pečenja stavite kuglicu burate na paradajz. Peče se dok paradajz ne omekša, a pečena burata postane željene boje....
Salata Burata tip HepiSalata Burata tip Hepi
31. mart
Klasični ukusi koji idu jedno uz drugo i rezultat je jedna odlična salata Burata tip Hepi. Prijatno!...
Šta pripremiti sa Buratom?Šta pripremiti sa Buratom?
29. nov.
Pica sa buratom Italijanska jela se nastavljaju – Pica sa Buratom je sledeća ukusna ponuda koja vas može odvesti u italijansku kuhinju....
SirSir
09. april
Omiljeni sir milionima ljudi širom sveta Mocarela je italijanski sir i pravi se od bivoljeg mleka. Ali tokom rata nacisti su ubili mnogo bivola, a Italijani su počeli da ga prave od kravljeg mleka....
Panetone - italijanski božićni kolačPanetone - italijanski božićni kolač
31. dec.
Zanimljivo je reći da italijansko pecivo ne samo da zadovoljava naše nepce, već služi i u razne druge svrhe....