Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Masline u salamuriMasline u salamuri
05. okt.
Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Slanina u salamuri sa belim lukomSlanina u salamuri sa belim lukom
06. mart
Vadimo iz tegle, operemo vodom, ostavljamo da se ocedi, sečemo na parčiće i serviramo našu slaninu u salamuri sa belim lukom i crvenim vinom....
MaslineMasline
01. mart
Napravi se brzo samo kad dodate malo maslinovog ulja, belog luka i omiljene začine. - Dodajte iseckane masline u omiljenu pileću salatu ili salatu od tunjevine....
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Operite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina. Pazite da ne odsečete kost. U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Da pogledamo recepte sa kojima svako može da napravi ukusnu slaninu - da je jede kao meze uz vino ili da je stavlja u jela....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Deca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje. Osim...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
Odozgo se pritisnu drvenom rešetkom i zaliju salamurom u koncentraciji od 25% soli, toliko da ih prekrije. Imajte na umu da je za 10 kg mesa potrebno 6 litara salamure....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
Kiflice - ova ukusna, topla i mekana iskušenja neminovno su omiljena mnogima. Čak će i onaj ko se najviše uzdržava biti u iskušenju zbog tako sveže ispečenih domaćih kiflica koje nose aromu slatkoće. Kada ih razbijete...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
Napravite udubljenje u sredini suve smese i sipajte tečnu smesu unutra. Promešajte dobro smesu viljuškom, da se dobro zamesi. Mešajte dok ne dobijete testo; 4....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Nakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Uprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane. I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...