Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Masline u salamuriMasline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
05. okt.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Slanina u salamuri sa belim lukomVadimo iz tegle, operemo vodom, ostavljamo da se ocedi, sečemo na parčiće i serviramo našu slaninu u salamuri sa belim lukom i crvenim vinom....
06. mart
MaslineNapravi se brzo samo kad dodate malo maslinovog ulja, belog luka i omiljene začine.
- Dodajte iseckane masline u omiljenu pileću salatu ili salatu od tunjevine....
01. mart
Da napravimo pečenog brancinaOperite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.
Pazite da ne odsečete kost.
U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
15. feb.
2
Da napravimo domaću slaninuDa pogledamo recepte sa kojima svako može da napravi ukusnu slaninu - da je jede kao meze uz vino ili da je stavlja u jela....
14. feb.
Da napravimo domaći sudžukUkoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDeca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje.
Osim...
07. feb.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Hajde da napravimo domaću slaninuOdozgo se pritisnu drvenom rešetkom i zaliju salamurom u koncentraciji od 25% soli, toliko da ih prekrije. Imajte na umu da je za 10 kg mesa potrebno 6 litara salamure....
11. januar
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Tri načina da napravimo kifliceKiflice - ova ukusna, topla i mekana iskušenja neminovno su omiljena mnogima. Čak će i onaj ko se najviše uzdržava biti u iskušenju zbog tako sveže ispečenih domaćih kiflica koje nose aromu slatkoće.
Kada ih razbijete...
25. sep.
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Da napravimo domaći kukuruzni čipsNapravite udubljenje u sredini suve smese i sipajte tečnu smesu unutra. Promešajte dobro smesu viljuškom, da se dobro zamesi. Mešajte dok ne dobijete testo;
4....
17. jun
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Da napravimo kore za lazanjuUprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane.
I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...
15. feb.