Facebook
Omiljeno
Pinterest
Da zamrznemo paprike za zimuPaprike rasporedite u kese tako da jedno pakovanje bude dovoljno za jedno kuvanje. Povrće koje je jednom odmrznuto nije dozvoljeno zamrznuti ponovo....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Da napravimo čeri paradajz za zimuRerna se odmah isključuje, a paradajz se ostavi unutra da se suši od 4 sata do jednog dana i jedne noći. Za vreme sušenja vratašca od rerne se ne otvaraju.
Sušeni paradajzi najbolje se čuvaju u maslinovom ulju....
Kako da osušimo papriku za zimuNakon toga stavite na rešetku ili za sušenje sudova da se suše. Paprike sušite u rerni sa otvorenim vratima na temperaturi do 60 stepeni.
Možete sušiti na suncu, rasporedite ih na papir i pokrijte gazom....
Kako da sačuvamo grašak za zimuSušenje graška
Druga varijanta za konzerviranje graška jeste da se on osuši na suncu. Kada ga uberete i dobro očistite, rasporedite ga u tankom sloju na sunčanom mestu sa dosta strujanja vazduha....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuObično se smatra da tako zamrznute i sačuvane za zimu tikvice, ne mogu da budu korišćene za prženje.
Zato je bolje da zamrznemo već ispržene tikvice. Prvo treba da ih operemo i dobro osušimo....
Papričice za zimuKada provre ostaviti da vri pola sata, skloniti sa vatre i tegle ostaviti u toj vodi da se ohlade....
Voće za zimuNe mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Masline za zimuDrvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
Paprika sa paradajz sosom za zimuIspecite paprike i stavite ih u šerpu da omekšaju, kako bi se lakše ljuštile.
Paradajz oljuštite i ispasirajte.
Smesu od paradajza protrljajte kroz cediljku sa krupnim sitom, kako bi se uklonile semenke....
File paprika za zimuSpremne su za upotrebu posle 2-3 nedelje.
Ovako ostavljene paprike mogu stajati 2 godine na tamnom i hladnom mestu.
Prijatno uz file paprike za zimu!...
Mešana salata za zimuRernu isključiti i ostaviti da tegle odstoje dok se tegle potpuno ne ohlade.
Mešanu salatu za zimu odložiti u ostavu.
Napomena: Salata je veoma ukusna i zdrava. Od ove količine dobila sam osam tegli.
Probajte....
Pikantni pindžur za zimuPoželjno je da šerpa bude duboka, jer se stvara pena i može da prekipi, jer vatra je umerena, a ne jaka.
Kuvajte, dok smesa ne dobije gustinu boze i sklonite sa ringle da se malo ohladi....
Vitaminske bombe za zimuOvo je rezerva povrća za zimu. Priprema se sada i koristi za se spremanje čorbi, supa i drugih jela tokom zime.
Šagarepe ogulite, isecite na pola, a zatim isecite na polumesece ili na male kolutiće....
Boranija zamrznuta za zimuVolim da izaberem žuti i da bude ravna. Potopimo u vodu na 15 minuta da se odvoji prašina, a nakon toga operemo hladnom vodom. Nakon toga sečemo ivice sa obe strane, ako je potrebno sečemo na dužinu po želji....
Paprike ribice za zimuČuva se u frižideru celu zimu.
Sastojci u receptu Paprike ribice za zimu su za 1 teglu tipa Omnija....
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
Kiseljenje kupusa za zimuZa one koji ne znaju, pretočiti znači - uzeti crevo, staviti u bure, tečnost iz kupusa pustiti da teče kroz crevo u kofu, vratiti tečnost u bure, pa opet tako-što se više kofa pretoči, to je bolje, jer se tako so bolje rastvori...
Svež bosiljak za zimuZato sam kopala po italijanskim receptima da se informišem kako sačuvati bosiljak za zimu i pronašla sam.
Recept, ako se uopšte može tako nazvati, je jednostavan i prost....
Pikantne papričice za zimuTo se radi sa ciljem da ne ostane beli luk i peršun na vrhu, nego da ih ima svuda.
Zatvorite poklopcima, nemojte kuvati marinirane ljute paprike u teglama....