Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine.
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
Da napravimo čeri paradajz za zimuČeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da...
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuDelikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
Masline za zimuDrvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
Karfiol za zimuOd sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola.
Ostavite da odstoji....
Paradajz za zimuParadajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu.
Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva....
Papričice za zimuKada provre ostaviti da vri pola sata, skloniti sa vatre i tegle ostaviti u toj vodi da se ohlade....
Voće za zimuNe mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
Paprika sa paradajz sosom za zimuIspecite paprike i stavite ih u šerpu da omekšaju, kako bi se lakše ljuštile.
Paradajz oljuštite i ispasirajte.
Smesu od paradajza protrljajte kroz cediljku sa krupnim sitom, kako bi se uklonile semenke....
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
File paprika za zimuSpremne su za upotrebu posle 2-3 nedelje.
Ovako ostavljene paprike mogu stajati 2 godine na tamnom i hladnom mestu.
Prijatno uz file paprike za zimu!...
Mešana salata za zimuRernu isključiti i ostaviti da tegle odstoje dok se tegle potpuno ne ohlade.
Mešanu salatu za zimu odložiti u ostavu.
Napomena: Salata je veoma ukusna i zdrava. Od ove količine dobila sam osam tegli.
Probajte....
Svež bosiljak za zimuJarko zelen sa svežim velikim listovima.
Nažalost, shvatila sam da je on jednogodišnja biljka i ne postoji način da ga sačuvam....
Kiseljenje kupusa za zimuZa one koji ne znaju, pretočiti znači - uzeti crevo, staviti u bure, tečnost iz kupusa pustiti da teče kroz crevo u kofu, vratiti tečnost u bure, pa opet tako-što se više kofa pretoči, to je bolje, jer se tako so bolje rastvori...
Pikantne papričice za zimuTo se radi sa ciljem da ne ostane beli luk i peršun na vrhu, nego da ih ima svuda.
Zatvorite poklopcima, nemojte kuvati marinirane ljute paprike u teglama....
Pikantni pindžur za zimuPoželjno je da šerpa bude duboka, jer se stvara pena i može da prekipi, jer vatra je umerena, a ne jaka.
Kuvajte, dok smesa ne dobije gustinu boze i sklonite sa ringle da se malo ohladi....
Vitaminske bombe za zimuTrebalo bi da dobijete oko 9-10 kesica i stavite ih u zamrzivač.
Kada spremate supu, malo pre nego što bude gotova, dodajte smesu sa povrćem....
Pečena paprika za zimuPočnite da ređate tek ispečene paprike zbijeno u teglu, po sredini posipate sa malo soli.
Odozgo stavljate još jedan izmrvljen aspirin i ponovo malo soli.
Odmah zatvorite i okrenite naopako, dok se ne ohlade....