Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Torta italijanskih bakaTorta italijanskih baka može da se posluži kao desert posle večere, takođe i u posebnim prilikama....
11. okt.
Posni deset sa malinamaKad nam se sirup od malinica ohladi, počinjemo sa spremanjem drugog dela deserta.
Naspite biljni jogurt u čašu, sipajte kokosov sirup i promešajte....
12. april
Paradajz čorba italijanskih bakaPoslužite paradajz čorbu italijanskih baka i uživajte u fantastičnom ukusu....
21. dec.
Sos za jela sa povrćemOperemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga...
04. feb.
Kolač od trešnji italijanskih babaPospite kolač od trešanja italijanskih baba šećerom u prahu i servirajte....
29. dec.
Sočni kakao kolačići za deset minutaIstopite maslac zagrevajući ga u mikrotalasnoj oko 30 sekundi. Dodajte šećer, kakao i vanilu. Dobro promešajte.
Dodajte jaja, jedno po jedno dok blago mutite. Dodajte brašno i promešajte.
Sipajte gotovo testo u odgovarajući...
30. dec.
Najpoznatiji plavi sireviItalijanska Gorgonzola se pravi od kravljeg mleka i liči na mermer. Ona ima kremastu strukturu i veoma prijatan ukus. Gorgonzola sazreva od 2 do 4 meseca u pećinama i cela je prožeta plavo-zelenim žilicama....
06. jul
JelaJela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
27. jun
Sos od koprive za jela od povrćaOčistite listove koprive i sitno ih naseckajte.
U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta.
Na samom...
30. avgust
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaKoličina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća.
Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice.
Paradajz krupnije izrendajte....
03. okt.
Tajna pravih italijanskih piškota- tajni sastojak italijanskih piškota je dodavanje soli i soda. Na prvi pogled izgledaju neprihvatljivi, upravo oni su ti koji dodati u tačnoj količini daju unikatan i neponovljiv ukus....
27. okt.
Deset najkorisnijih doručakaNa kraju krajeva naučnici iz raznih delova sveta su udružili svoja mišljenja i napravili spisak deset najkorisnijih kombinacija hrana za doručak:
1. Ovsene pahuljice sa borovnicama i bademima....
07. mart
Panetone - italijanski božićni kolačStudija italijanskog tržišta pokazuje da samo 20% Italijana preferira neki drugi božićni desert umesto panetonea....
31. dec.
Italijanski sosevi za špageteJedan od klasičnih italijanskih soseva za špagete je sa pavlakom.
On se priprema lako i dodaje se direktno u šerpu u kojoj su se kuvale špagete. One su mnogo ukusne i sa pesto sosom....
22. jun
Najpoznatije sorte belog grožđaDetaljnije ćemo se zaustaviti na belom grožđu, na nekom od najpoznatijih vrsta za konzumaciju, kao i za proizvodnju belog vina....
16. april
Deset namirnica za sreću1. Zeleno povrće
Kada je u pitanju to da se osećate dobro, ništa nije bolje od zelenila. Tamnozeleno povrće kao što su brokoli i spanać su bogat izvor vitamina C i magnezijuma.
Ovo su dva važna elementa u konverziji...
14. januar
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaSjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste.
Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo.
Ukoliko se ne priprema odmah, staviti...
20. maj
Hipoalergena glavna jelaAlergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
03. januar
Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijanskih sirevaZapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijansih sireva serviramo uz belo vino....
01. feb.
Klasični italijanski sosevi za makaroneBolonjeze
Bolinjeze sos sa ponosom nosi titulu amblema italijanske kuhinje....
19. dec.
Deset najkorisnijih namirnica za želudacOdlučili smo da razgovaramo o deset najkorisnijih namirnica za želudac....
23. mart
Deset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeOdete negde i zaboravite zbog čega ste tamo? Uđete u sobu i ne sećate se zbog čega? Nazovete prijateljicu i ne sećate se šta ste joj želeli reći? Ako se to često dešava, da bi poboljšali pamćenje, dodajte sledeće namirnice...
04. avgust
Deset veoma zdravih egzotičnih namirnicaSvet je lud za nepoznatim. Egzotična hrana se pretvorila u sastavni deo naše trpeze. I sa pravom - ona je veoma zdrava.
Iako nas iscelitelj Danov savetuje da konzumiramo hanu koja je tipična samo za naš region, moda...
27. sep.
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaKako da živimo 100 godina? Što smo mlađi, to imamo sve veće šanse do i preko 100 godina, ali tu veliku ulogu igraju, pre svega životni tempo, unutrašnji stav, kao i hrana, koja nas održava živima. U nekim slučajevima je...
30. jun
Ventričina - savršena italijanska salamaOsnovni proizvod je u panorami italijanskih kobasica i sušenog mesa....
26. okt.