Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Torta italijanskih bakaTorta italijanskih baka
11. okt.
Torta italijanskih baka može da se posluži kao desert posle večere, takođe i u posebnim prilikama....
Posni deset sa malinamaPosni deset sa malinama
12. april
Kad nam se sirup od malinica ohladi, počinjemo sa spremanjem drugog dela deserta. Naspite biljni jogurt u čašu, sipajte kokosov sirup i promešajte....
Paradajz čorba italijanskih bakaParadajz čorba italijanskih baka
21. dec.
Poslužite paradajz čorbu italijanskih baka i uživajte u fantastičnom ukusu....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Operemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom. Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga...
Kolač od trešnji italijanskih babaKolač od trešnji italijanskih baba
29. dec.
Pospite kolač od trešanja italijanskih baba šećerom u prahu i servirajte....
Sočni kakao kolačići za deset minutaSočni kakao kolačići za deset minuta
30. dec.
Istopite maslac zagrevajući ga u mikrotalasnoj oko 30 sekundi. Dodajte šećer, kakao i vanilu. Dobro promešajte. Dodajte jaja, jedno po jedno dok blago mutite. Dodajte brašno i promešajte. Sipajte gotovo testo u odgovarajući...
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Italijanska Gorgonzola se pravi od kravljeg mleka i liči na mermer. Ona ima kremastu strukturu i veoma prijatan ukus. Gorgonzola sazreva od 2 do 4 meseca u pećinama i cela je prožeta plavo-zelenim žilicama....
JelaJela
27. jun
Jela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Očistite listove koprive i sitno ih naseckajte. U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta. Na samom...
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
Količina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća. Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice. Paradajz krupnije izrendajte....
Tajna pravih italijanskih piškotaTajna pravih italijanskih piškota
27. okt.
- tajni sastojak italijanskih piškota je dodavanje soli i soda. Na prvi pogled izgledaju neprihvatljivi, upravo oni su ti koji dodati u tačnoj količini daju unikatan i neponovljiv ukus....
Deset najkorisnijih doručakaDeset najkorisnijih doručaka
07. mart
Na kraju krajeva naučnici iz raznih delova sveta su udružili svoja mišljenja i napravili spisak deset najkorisnijih kombinacija hrana za doručak: 1. Ovsene pahuljice sa borovnicama i bademima....
Panetone - italijanski božićni kolačPanetone - italijanski božićni kolač
31. dec.
Studija italijanskog tržišta pokazuje da samo 20% Italijana preferira neki drugi božićni desert umesto panetonea....
Italijanski sosevi za špageteItalijanski sosevi za špagete
22. jun
Jedan od klasičnih italijanskih soseva za špagete je sa pavlakom. On se priprema lako i dodaje se direktno u šerpu u kojoj su se kuvale špagete. One su mnogo ukusne i sa pesto sosom....
Najpoznatije sorte belog grožđaNajpoznatije sorte belog grožđa
16. april
Detaljnije ćemo se zaustaviti na belom grožđu, na nekom od najpoznatijih vrsta za konzumaciju, kao i za proizvodnju belog vina....
Deset namirnica za srećuDeset namirnica za sreću
14. januar
1. Zeleno povrće Kada je u pitanju to da se osećate dobro, ništa nije bolje od zelenila. Tamnozeleno povrće kao što su brokoli i spanać su bogat izvor vitamina C i magnezijuma. Ovo su dva važna elementa u konverziji...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Sjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste. Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo. Ukoliko se ne priprema odmah, staviti...
Hipoalergena glavna jelaHipoalergena glavna jela
03. januar
Alergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijanskih sirevaZapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijanskih sireva
01. feb.
Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijansih sireva serviramo uz belo vino....
Klasični italijanski sosevi za makaroneKlasični italijanski sosevi za makarone
19. dec.
Bolonjeze Bolinjeze sos sa ponosom nosi titulu amblema italijanske kuhinje....
Deset najkorisnijih namirnica za želudacDeset najkorisnijih namirnica za želudac
23. mart
Odlučili smo da razgovaramo o deset najkorisnijih namirnica za želudac....
Deset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeDeset namirnica, koje poboljšavaju pamćenje
04. avgust
Odete negde i zaboravite zbog čega ste tamo? Uđete u sobu i ne sećate se zbog čega? Nazovete prijateljicu i ne sećate se šta ste joj želeli reći? Ako se to često dešava, da bi poboljšali pamćenje, dodajte sledeće namirnice...
Deset veoma zdravih egzotičnih namirnicaDeset veoma zdravih egzotičnih namirnica
27. sep.
Svet je lud za nepoznatim. Egzotična hrana se pretvorila u sastavni deo naše trpeze. I sa pravom - ona je veoma zdrava. Iako nas iscelitelj Danov savetuje da konzumiramo hanu koja je tipična samo za naš region, moda...
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaPogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjaka
30. jun
Kako da živimo 100 godina? Što smo mlađi, to imamo sve veće šanse do i preko 100 godina, ali tu veliku ulogu igraju, pre svega životni tempo, unutrašnji stav, kao i hrana, koja nas održava živima. U nekim slučajevima je...
Ventričina - savršena italijanska salamaVentričina - savršena italijanska salama
26. okt.
Osnovni proizvod je u panorami italijanskih kobasica i sušenog mesa....