Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
U različitim regionima Italije mogu se probati različite vrste sireva koje se spremaju na karakterističan način i mogu se kombinovati sa najrazličitijim proizvodima....
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Ako se pitate koje vredi probati, odgovor će biti - svaki, posebno ako ste ljubitelj novih ukusa i mlečnih proizvoda. Svaki od sireva će vam doneti različito zadovoljstvo i očaraće vas na drugačiji način....
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroDevet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutro
25. maj
Topla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak: 1....
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeNajkorisnije namirnice, koje svako treba da jede
06. okt.
Globalno istraživanje je poređalo ovih 15 namirnica, koje su najkorisnije za naše zdravlje. Ove namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi. 1. Avokado avokado smanjuje nivo...
Chevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sirevaChevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sireva
15. dec.
U svetu postoji preko 2.000 vrsta sireva, a Grci su najveći potrošači ove mlečne namirnice. Istovremeno, francuski sirevi se smatraju najrafiniranijim i, shodno tome su, među najskupljim....
Devet grešaka koje usporavaju naš metabolizamDevet grešaka koje usporavaju naš metabolizam
26. sep.
Na svakih 5-10 minuta potrebno je da se čovek kreće, da bi izbegao usporen metabolizam. 3. Nedostatak sna Nedovoljno sna loše utiće na masne ćelije....
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiĐakonije, koje treba da probate u Severnoj Italiji
18. jul
Poznate italijanske salame, šunke i kobasice dolaze sa Severa, kao i najlepši sirevi. Sir parmezan i parmska šunka, najpoznatiji italijanski izvozni proizvodi se proizvode u Emiliji - Romanji....
Asorti salata za svako pićeAsorti salata za svako piće
04. avgust
Asorti salata za bilo koje piće je spremna....
Pizza plodovi moraPizza plodovi mora
06. feb.
Ja sam pravila za šarenoliko društvo gde svako voli različite stvari, te prema tome sam pravila 4 različite. Nauljite i pobrašnite tepsiju. Na sto stavite brašna, pa testo razvucite oklagijom....
Salata Plodovi moraSalata Plodovi mora
21. feb.
Vrelom vodom prelijte grašak da se odmrzne i poklopite poklopcem pet minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom da sačuva svoju boju....
Kada i koje meso mora da se potopi u voduKada i koje meso mora da se potopi u vodu
15. april
Neke vrste mesa je potrebno prethodno potopiti u vodu, pre nego što se pređe na njihovu pravu kulinarsku obradu. Jedno od mesa koje se obavezno mora potopiti u vodu je meso divljači. Meso divlje svinje uvek se prvo...
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Tajna francuskih palačinkiTajna francuskih palačinki
28. mart
Gotove palačinke se naređaju jedna na drugu, dok se svaka maže odozgo s maslacem. Punjene može biti raznoliko. U francuskoj se zalažu za nežan i sladak nadev....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu. Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Pljeskavica Probaj mePljeskavica Probaj me
09. nov.
Pljeskavice Meso staviti u šerpu, dodati lovorov list, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva. Kuvano meso odvojiti od kostiju, samleti na mašini za meso zajedno sa crnim lukom....
Testenina sa plodovima moraTestenina sa plodovima mora
16. april
Ostavite da se kuva oko 8 minuta dok redovno mešate. Dodajte sveže ili odmrznute plodove mora po izboru. Promešajte dobro i ostavite da se kuva oko 3 minuta. Na kraju začinite solju i biberom....
Top 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki danTop 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki dan
20. nov.
Korisna i štetna hrana - svaki dan jedemo po nešto ukusno, da zasitimo glad. Nažalost, ispostavlo se da jedne od najzdravijih namirnica predstavljaju posebnu opasnost po naše zdravlje....
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
Osobe koje svakog dana konzumiraju jabukovo sirće unose manje količine kalorija i lakše održavaju zdravu težinu. Jabukovo sirće smanjuje broj ćelija raka i uništava štetne bakterije....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....