Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Popularni italijanski sirevi koje treba da probateU različitim regionima Italije mogu se probati različite vrste sireva koje se spremaju na karakterističan način i mogu se kombinovati sa najrazličitijim proizvodima....
08. april
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
07. jul
Najpopularniji francuski sireviAko se pitate koje vredi probati, odgovor će biti - svaki, posebno ako ste ljubitelj novih ukusa i mlečnih proizvoda.
Svaki od sireva će vam doneti različito zadovoljstvo i očaraće vas na drugačiji način....
18. januar
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroTopla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak:
1....
25. maj
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeGlobalno istraživanje je poređalo ovih 15 namirnica, koje su najkorisnije za naše zdravlje. Ove namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi.
1. Avokado avokado smanjuje nivo...
06. okt.
Chevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sirevaU svetu postoji preko 2.000 vrsta sireva, a Grci su najveći potrošači ove mlečne namirnice. Istovremeno, francuski sirevi se smatraju najrafiniranijim i, shodno tome su, među najskupljim....
15. dec.
Devet grešaka koje usporavaju naš metabolizamNa svakih 5-10 minuta potrebno je da se čovek kreće, da bi izbegao usporen metabolizam.
3. Nedostatak sna
Nedovoljno sna loše utiće na masne ćelije....
26. sep.
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiPoznate italijanske salame, šunke i kobasice dolaze sa Severa, kao i najlepši sirevi. Sir parmezan i parmska šunka, najpoznatiji italijanski izvozni proizvodi se proizvode u Emiliji - Romanji....
18. jul
Pizza plodovi moraJa sam pravila za šarenoliko društvo gde svako voli različite stvari, te prema tome sam pravila 4 različite.
Nauljite i pobrašnite tepsiju. Na sto stavite brašna, pa testo razvucite oklagijom....
06. feb.
Salata Plodovi moraVrelom vodom prelijte grašak da se odmrzne i poklopite poklopcem pet minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom da sačuva svoju boju....
21. feb.
Kada i koje meso mora da se potopi u voduNeke vrste mesa je potrebno prethodno potopiti u vodu, pre nego što se pređe na njihovu pravu kulinarsku obradu.
Jedno od mesa koje se obavezno mora potopiti u vodu je meso divljači. Meso divlje svinje uvek se prvo...
15. april
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
28. avgust
Tajna francuskih palačinkiGotove palačinke se naređaju jedna na drugu, dok se svaka maže odozgo s maslacem. Punjene može biti raznoliko. U francuskoj se zalažu za nežan i sladak nadev....
28. mart
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Pljeskavica Probaj mePljeskavice
Meso staviti u šerpu, dodati lovorov list, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva.
Kuvano meso odvojiti od kostiju, samleti na mašini za meso zajedno sa crnim lukom....
09. nov.
Testenina sa plodovima moraOstavite da se kuva oko 8 minuta dok redovno mešate.
Dodajte sveže ili odmrznute plodove mora po izboru. Promešajte dobro i ostavite da se kuva oko 3 minuta.
Na kraju začinite solju i biberom....
16. april
Top 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki danKorisna i štetna hrana - svaki dan jedemo po nešto ukusno, da zasitimo glad. Nažalost, ispostavlo se da jedne od najzdravijih namirnica predstavljaju posebnu opasnost po naše zdravlje....
20. nov.
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeOsobe koje svakog dana konzumiraju jabukovo sirće unose manje količine kalorija i lakše održavaju zdravu težinu. Jabukovo sirće smanjuje broj ćelija raka i uništava štetne bakterije....
27. jun
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul