Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Haringa usoljena u domaćim uslovimaSo rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.
Izvadite je i dobro ocedite.
Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu.
Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
06. avgust
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Metode za dimljenje mesaToplo dimljenje, sa svoje strane, podrazumeva dimljenje na temperaturi od 35 do 45 stepeni. Ovim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki....
11. mart
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaKako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa?
Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
18. jun
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaGiros se sprema sasvim jednostavno i brzo, tako da već sada naučite kako se to radi u kućnim uslovima....
21. maj
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaSamo ko nije probao ne zna da on može da bude napravljen veoma lako i brzo u domaćim uslovima. Nema ništa ukusnije od domaće napravljenog sitnog sira. Zato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami....
31. mart
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaSamo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima.
Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
24. dec.
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaSušenje voća u domaćim uslovima
Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
Potrebno nam je zrelo i zdravo voće....
27. mart
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaTesto je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
26. maj
Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?Seme za proizvodnju klica u domaćim uslovima možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane ili u većim trgovinskim lancima....
03. jul
Kako se suši pršuta u domaćim uslovima?Poslednja i najodgovornija faza je sušenje pršute u domaćim uslovima, koja ima svoje finese. Prvo vam treba velika igla i deblji konac....
23. nov.
Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?Ali kada kupimo veću količinu, nameće se pitanje kako da je čuvamo u domaćim uslovima.
Odgovor zavisi od toga da li je reč o svežim plodovima, bukvalno ubranim sa drveta, ili o obrađenim....
13. april
Sušene drenjine u kućnim uslovimaOdaberite dobro sazrele plodove drenjine - oko 1 kg.
Dobro ih očistite.
Zagrejte 800 ml vode i u nju dodajte so.
Kada se so rastvori, prelijte drenjine.
Ostavite ih da se dobro ocede.
Cilj ovog prelivanja slanom...
01. dec.
Hleb u slojevimaRastvorite kvasac sa šećerom u svežem mleku. U posudu prosejte brašno, dodajte ostale namirnice i umesite meko testo. Ostavite da naraste, dok ne udvostruči zapreminu.
Razvucite testo u pravougaoni oblik. Premažite koru...
14. april
Salata u slojevimaKrompir i jaje operite i skuvajte u slanoj vodi. Krompir iljuštite i narendajte na krupno. Jaje oljuštite, odvojite malo žumanca za ukras, a preostali deo se nasecka na sitno.
Operite povrće i oljuštite ga. Paradajz naseckajte...
26. mart
Saveti za dimljenje ribe kod kućeTo je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom dimljenju ribe. Upravo zbog toga je dobro da naučimo sami da je dimimo koristeči prirodne proizvode. Evo koja je metoda dimljenja ribe u domaćim uslovima....
26. januar
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Francuska salata u slojevimaSkuvajte krompir i kada se ohladi, oljuštite ga. Skuvajte jaja i oljuštite ih. Promešajte majonez i kiselo mleko i začinite smesu.
U odgovarajućoj dubokoj posudi izrendajte sloj krompira, pokrijte smesom majoneza i kiselog...
18. feb.
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće....
24. januar
Jednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaSvakoj domaćici danas mnogo olakšavaju svi uređaji koji imapomažu da mngo brže i lakše obavljaju svoje obaveze. Jedan od naših vernih pomoćnika je mikrotalasna rerna koju koristimo po nekoliko puta na dan....
22. jun
Pica sa domaćim testomRastvaramo kvasac da naraste.
I njega dodajemo so i šećer. Pomešamo sa kiselim mlekom i jjaja i mešamo mutilicom.
U drugoj posudi prosejemo brašno i zamesimo meko testo za picu, koje se ostavlja na toplom da udostruči...
15. mart