Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringa usoljena u domaćim uslovima
06. avgust
So rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata. Izvadite je i dobro ocedite. Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu. Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaKetering zalogaji u domaćim uslovima
21. okt.
Pomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore. Namažite krugove hleba maslacem. Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
Granola bez šećera u domaćim uslovimaGranola bez šećera u domaćim uslovima
02. nov.
Granola bez šećera u kućnim uslovima je spremna....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Toplo dimljenje, sa svoje strane, podrazumeva dimljenje na temperaturi od 35 do 45 stepeni. Ovim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki....
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa? Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaNajukusniji grčki Giros u domaćim uslovima
21. maj
Giros se sprema sasvim jednostavno i brzo, tako da već sada naučite kako se to radi u kućnim uslovima....
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaSitni sir (vurda) u domaćim uslovima
31. mart
Samo ko nije probao ne zna da on može da bude napravljen veoma lako i brzo u domaćim uslovima. Nema ništa ukusnije od domaće napravljenog sitnog sira. Zato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Samo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima. Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaFinese kod sušenja voća u domaćim uslovima
27. mart
Sušenje voća u domaćim uslovima Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu. Potrebno nam je zrelo i zdravo voće....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Testo je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?
03. jul
Seme za proizvodnju klica u domaćim uslovima možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane ili u većim trgovinskim lancima....
Kako se suši pršuta u domaćim uslovima?Kako se suši pršuta u domaćim uslovima?
23. nov.
Poslednja i najodgovornija faza je sušenje pršute u domaćim uslovima, koja ima svoje finese. Prvo vam treba velika igla i deblji konac....
Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?
13. april
Ali kada kupimo veću količinu, nameće se pitanje kako da je čuvamo u domaćim uslovima. Odgovor zavisi od toga da li je reč o svežim plodovima, bukvalno ubranim sa drveta, ili o obrađenim....
Mocarela u kućnim uslovimaMocarela u kućnim uslovima
18. jun
Mocarela u kućnim uslovima je veoma uspešna....
Sušene drenjine u kućnim uslovimaSušene drenjine u kućnim uslovima
01. dec.
Odaberite dobro sazrele plodove drenjine - oko 1 kg. Dobro ih očistite. Zagrejte 800 ml vode i u nju dodajte so. Kada se so rastvori, prelijte drenjine. Ostavite ih da se dobro ocede. Cilj ovog prelivanja slanom...
Hleb u slojevimaHleb u slojevima
14. april
Rastvorite kvasac sa šećerom u svežem mleku. U posudu prosejte brašno, dodajte ostale namirnice i umesite meko testo. Ostavite da naraste, dok ne udvostruči zapreminu. Razvucite testo u pravougaoni oblik. Premažite koru...
Salata u slojevimaSalata u slojevima
26. mart
Krompir i jaje operite i skuvajte u slanoj vodi. Krompir iljuštite i narendajte na krupno. Jaje oljuštite, odvojite malo žumanca za ukras, a preostali deo se nasecka na sitno. Operite povrće i oljuštite ga. Paradajz naseckajte...
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
To je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom dimljenju ribe. Upravo zbog toga je dobro da naučimo sami da je dimimo koristeči prirodne proizvode. Evo koja je metoda dimljenja ribe u domaćim uslovima....
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Jedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
Francuska salata u slojevimaFrancuska salata u slojevima
18. feb.
Skuvajte krompir i kada se ohladi, oljuštite ga. Skuvajte jaja i oljuštite ih. Promešajte majonez i kiselo mleko i začinite smesu. U odgovarajućoj dubokoj posudi izrendajte sloj krompira, pokrijte smesom majoneza i kiselog...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće....
Jednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaJednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvima
22. jun
Svakoj domaćici danas mnogo olakšavaju svi uređaji koji imapomažu da mngo brže i lakše obavljaju svoje obaveze. Jedan od naših vernih pomoćnika je mikrotalasna rerna koju koristimo po nekoliko puta na dan....
Kolač sa domaćim slatkomKolač sa domaćim slatkom
04. avgust
Servirajte kolač sa domaćim slatkom već ohlađen....
Pica sa domaćim testomPica sa domaćim testom
15. mart
Rastvaramo kvasac da naraste. I njega dodajemo so i šećer. Pomešamo sa kiselim mlekom i jjaja i mešamo mutilicom. U drugoj posudi prosejemo brašno i zamesimo meko testo za picu, koje se ostavlja na toplom da udostruči...