Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vino od aronijeNakon fermentacije, vino aronije će postati bistrije. Naliti ga u flaše, zatvoriti ih i čuvati na tamnom i hladnom mestu....
03. jun
1
Džem od aronije i jabukaOd ove količine izašlo je 4 teglice od po 200 ml ukusnog džema od aronije i jabuka....
01. okt.
Sirup od aronije i limunaPažljivo očistimo aroniju od listova, drški (ako ih ima) i pažljivo je operemo pod tekućom vodom, najbolje u đevđiru.
Voće stavljamo u šerpu i sipamo vodu, koliko da pokrije voće....
18. avgust
Domaće vino od šipurakaOvako pripremljeno domaće vino od šipuraka je veoma bogato vitamonom C i veoma je korisno.
Napomena: Ovaj napitak nije dugotrajan i zbog toga se čuva u frižideru i konzumira se u kraćem vremenskom periodu!...
12. avgust
Domaće vino od malinaNakon tog perioda, vino se ostavlja na hladno mesto i nakon što padne sav talog sipa se u flaše, koje se zatvaraju veoma dobro.
Vino od malina se čuva na hladnom mestu ili u frižideru....
22. okt.
1
Domaće vino od dženarikaOdvojite od koštica i stavite u odgovarajuću posudu.
Prelijte vodom i pokrijte posudu. Nakon 2-3 dana izgnječite smesu....
05. jul
Domaće slatko od aronijeZa razliku od ostalih, slatko od aronije ne mora da prenoći. Može se sipati u tegle sat vremena nakon što je skuvano.
Prijatno uz domaće slatko od aronije!...
08. nov.
Rusko domaće vino od ribizleNakon toga vino postaje svetlije, sipa se u flaše i zatvara se dobro. Čuva se na tamnom i hladnom mestu....
10. okt.
Slatko od aronije za dijabetičareNastavljamo da kuvamo domaće slatko od aronije za dijabetičare oko sat vremena.
Odmah sipamo toplo slatko od aronije u tegle i zatvaramo. Okrećemo naopako. Čim se tegle ohlade, stavljamo na tamno i hladno mesto....
03. sep.
Domaće vino od šipuraka sa limuntusomU sledećih 6 dana pretačite domaće vino svakog dana.
Nakon toga možete uživati u domaćem vinu u dobrom društvu.
Domaće vino od šipuraka sa limuntusom je veoma ukusno....
06. januar
Krilca šefa Aronija u karamelu od naraPrijatno svima sa ovim receptom za krilca šefa Aronija u karamelu od nara....
23. jun
Domaće kupinovo vinoKad se fermentacija završi, procedite vino, zatvorite ga u staklene flaše i ostavite na hladno mesto....
23. maj
Domaće pirinčano vinoGotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu....
24. avgust
Domaće pelinovo vinoAko želimo da je pelinovo vino slabije, stavljamo manju količinu biljaka, 25%.
Pelinovo vino se pravi od belog vina, koje je zdravo i kvalitetno. Koriste se kako dunje, jabuke, kruške, tako i biljke....
15. januar
Domaće belo vinoKad i tiha fermentacija prođe belo vino se ostavlja na 3 nedelje da se izbistri. Na kraju se vino ovaja od mulja, da ne prokisne i da se ne pokvari....
09. avgust
Domaće crno vinoObično od 100 kg grožđa izađe oko 40 litara vina. Grožđe se izgnječi specijalnom mašinom za tu svrhu. Prema starim vinarima, ako ga gnječite sa drškom ono fermentiše tako, da se dobije bolje vino....
02. jun
Čaj od aronijeSpremite čaj od aronije tako što prelijete dve supene kašike voća sa dva šolje vrele vode.
Poklopite posudu i ostavite tako pola sata.
Kada se čaj ohladi, procedite ga i razlijte u odgovarajuće čaše....
28. sep.
1
Marmelada od aronijeVoće aronije se blanšira u kipućoj vodi 2 minuta, ocedi se, pasira se i ubacuje se odmah u vruć šećerni sirup.
Zagreva se dok smesa ne provri, ringla se smanjuje na minimum i slatko se kuva 7 minuta....
23. dec.
Sok od aronijeSledećeg dana se procedi sirup od aronije kroz gazu.
Dodaje se limontus.
Sok od aronije se sipa u flaše, zatvara se poklopcima i prokuva se....
27. okt.
Sirup od aronijeBobice aronije dobro operite i očistite. Sameljite ih u mašini za mlevenje mesa ili ih blago ispasirajte. Dobijenu smesu, nalik na pire, pomešajte sa šećerom....
09. mart
Slatko od aronijeOperite aroniju i ocedite. Pripremite šećerni preliv od vode i šećera i čim se zgusne stavite aroniju u preliv.
Po želji dodajte 1 štapić cimeta i koru limuna. Kuvajte dok se ne zgusne....
31. maj
Da napravimo sirup od aronijeVoćni kašasti sok od aronije u ovoj etapi pomešamo sa šećerom. Ako želimo malo nenapadniji, slađi ukus, onda na jedan litar aronije dodajemo 750 g šećera....
25. januar
Vino od orahaOrasi se očiste od ljuski. U veliku posudu sa poklopcem se stavljaju orasi, šećer, oraščić, vanila i karnafilići....
02. nov.
Vino od smokviSmokve se seku na veoma sitne parčiće i sipaju se u veliku posudu zapremine 8 litara, po mogućstvu stakleni balon.
Šećer i voda se kuvaju dok se kristalčići potpuno ne rastvore i nakon toga se ostavljaju na ringli još...
09. okt.
2