Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Garniri uz ribuGarniri uz ribu
07. avgust
Problem uglavnom ne bude u tome kako će se riba spremiti, već šta se može kombinovati uz nju - da večera bude odlična, prženoj ili pečenoj ribi obavezno treba dodati neki garnir....
Čudesna rebarca u rerniČudesna rebarca u rerni
25. feb.
Nakon toga stavljamo rebarca u odgovarajuću posudu za pečenje i pokrivamo aluminijumskom folijom....
Neobična rebarca u đuvečariNeobična rebarca u đuvečari
14. jul
Rebarca stavite odozgo, premažite ih maslacem, začinite začinima. Zalijte pivom i maslinovim uljem. Rebarca pecite otprilike pola sata u hladnoj rerni na 250 stepeni....
Teleća rebarca u marinadiTeleća rebarca u marinadi
17. dec.
Za ovo jelo najvaznija je marinada. Pripremite marinadu: U posudu dodati kečap, pivo, sok od limuna, vorčester sos, luk, beli luk , smeđi šećer, kumin i đumbir. Meso operite, skinite velike i vidljive delove masnog...
Svinjska rebarca u kesiSvinjska rebarca u kesi
23. feb.
Svinjska rebarca u kesi su gotova....
Svinjska rebarca u multikukeruSvinjska rebarca u multikukeru
24. jul
Svinjska rebarca u multikukeru su sjajna!...
Rebarca sa susamomRebarca sa susamom
09. april
Oko rebarca pažljivo naliti vino i sok od druge polovine pomorandže, probati i, ukoliko je potrebno, još posoliti ili ukiseliti, sve prema ukusu. Naseckati beli luk i staviti između rebarca....
Rebarca sa začinimaRebarca sa začinima
01. feb.
Svi začini i rakija se pomešaju - dobija se gusta kaša sa kojom se obilno mažu svinjska rebra koja su isečena na porcije. Poređaju se u posudu za pečenje, sipa se malo vode (100 ml), pokrivaju se folijom i peku se na 250...
Rebarca na roštiljuRebarca na roštilju
31. avgust
Istucajte začine i beli luk i avančetu. Dodajte vodu i sirće. Dobro promešajte marinadu. Isecite svinjska rebra na ne velike parčiće i dobro ih namažite smesom. Prebacite ih u posudu i pokrijte ih folijom. Ostavite ih...
Sočna pečena rebarca u rerniSočna pečena rebarca u rerni
19. jul
Svinjska rebarca dobro operite vodom i posolite ih. Pomešamo sve gore navedene proizvode, neophodne za marinadu, i mešamo do homogene smese....
Rebarca u slatko-pikantnom sosuRebarca u slatko-pikantnom sosu
20. sep.
Rebra se kuvaju oko 45 minuta. Procede se, osuše se i stavljaju se u podmazanu posudu za pečenje. Svi sastojci za sos se pomešaju dok se ne dobije ujednačena smesa. Rebra se pokrivaju sosom, mešaju se dobro i zapeku...
Pikantna svinjska rebarca u rerniPikantna svinjska rebarca u rerni
14. jun
Periodično kašikom zagrebemo nastali bujon u posudi i prelijemo ga preko rebara. Malo pre nego što izvadimo posudu, posipamo rebarca semenkama i dopečemo....
Marinirana svinjska rebarca u rerniMarinirana svinjska rebarca u rerni
02. mart
tepsiju pokrijte folijom, stavite u rernu i tek onda je uključite na 200 stepeni i ostavite da se peče 2 sata. 15 minuta pre nego što jelo bude gotovo, izvadite tepsiju, skinite foliju i vratite da se marinirana svinjska rebarca...
Krhka rebarca u medenoj marinadiKrhka rebarca u medenoj marinadi
11. dec.
Posle sklonite foliju i pecite marinirana rebarca još 5 minuta, okrenite i dopecite novih pet minuta. Čim su gotova, možete da ih namažete sa sosom koji se stvorio i da servirate krhka rebarca u medenoj marinadi....
Dimljena rebarca na roštiljuDimljena rebarca na roštilju
02. okt.
Dimljena rebarca se operu i iseku na parčiće po 2-3 rebarca. Preko unutrašnje žile se prave razrezi, da ne zateže meso dok se peče. Rebarca se natrljaju solju, alevom paprikom, biberom i posipaju se ruzmarinom....
Glazirana rebarca na roštiljuGlazirana rebarca na roštilju
12. okt.
Za vreme pečenja ih premazujte sosom da dobijete veličanstveni izgled glaziranih rebara. Poslužite rebarca na dasci sa limunom i začinima....
Svinjska rebarca sa krompiromSvinjska rebarca sa krompirom
12. jun
Servirajte rebarca s garnirungom od krompira i odgovarajućom salatom....
Rebarca na kalifornijski načinRebarca na kalifornijski način
08. jun
Pripremite široku i duboku posudu u kojoj će rebarca cela stati po dužini. Začinite ih svim sastojcima, rumom, soja sosom i delom maslinovog ulja....
Svinjska rebarca iz rerneSvinjska rebarca iz rerne
01. jun
2
Pomešajte sve sastojke, namažite rebarca. Stavite ih u frižider da odstoje oko dva sata, pleh prekrijte folijom. Nakon toga stavite rebra da se peku na 200 stepeni....
Sočna rebarca sa povrćemSočna rebarca sa povrćem
17. mart
Rebra isecite na manje komade (2-3 rebra po komadu), uvaljajte ih u malo ulja i soli i stavite da se peku (na najnižoj rešetki) na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečurke očistite i krupno isecite. Šargarepu isecite na tanje...
Pečena rebarca sa lukomPečena rebarca sa lukom
23. sep.
U tepsiju stavite luk i preko poređajte rebarca. Posolite i stavite bujon. Tepsiju prekrijte alumunijumskom folijom....
Terijaki rebarca iz rerneTerijaki rebarca iz rerne
23. avgust
1
U posudu se stavljaju svi sastojci bez soli. Promešamo žicom dok se ne dobije homogena smesa. Meso se podeli na odvojena rebra, uvaljalju se u marinadu, stave se u pleh za pečenje, pokrivaju se preostalim sosom. Pokriva...
Maririnirana rebarca na roštiljuMaririnirana rebarca na roštilju
28. jun
Sledećeg dana ispecite svinjska rebra na zagrejanom roštilju uz povremeno premazivanje marinadom. Poslužite marinirana rebarca na roštilju sa svežom salatom....
Jagnjeća rebarca sa senfomJagnjeća rebarca sa senfom
23. mart
Prekrijte dno plitkog pleha aluminujumskom folijom. Odozgo stavite jagnjeća rebra, paizite da masniji deo ostane gore. Pomešajte med sa senfom, dobro promešajte i sa dobijenom marinadom namažite meso. Prezle se pomešaju...
Svinjska rebarca sa pivomSvinjska rebarca sa pivom
22. maj
Dobro operite i isecite rebarca....