Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Garniri uz ribuProblem uglavnom ne bude u tome kako će se riba spremiti, već šta se može kombinovati uz nju - da večera bude odlična, prženoj ili pečenoj ribi obavezno treba dodati neki garnir....
07. avgust
Čudesna rebarca u rerniNakon toga stavljamo rebarca u odgovarajuću posudu za pečenje i pokrivamo aluminijumskom folijom....
25. feb.
Neobična rebarca u đuvečariRebarca stavite odozgo, premažite ih maslacem, začinite začinima. Zalijte pivom i maslinovim uljem.
Rebarca pecite otprilike pola sata u hladnoj rerni na 250 stepeni....
14. jul
Teleća rebarca u marinadiZa ovo jelo najvaznija je marinada.
Pripremite marinadu:
U posudu dodati kečap, pivo, sok od limuna, vorčester sos, luk, beli luk , smeđi šećer, kumin i đumbir.
Meso operite, skinite velike i vidljive delove masnog...
17. dec.
Rebarca sa susamomOko rebarca pažljivo naliti vino i sok od druge polovine pomorandže, probati i, ukoliko je potrebno, još posoliti ili ukiseliti, sve prema ukusu. Naseckati beli luk i staviti između rebarca....
09. april
Rebarca sa začinimaSvi začini i rakija se pomešaju - dobija se gusta kaša sa kojom se obilno mažu svinjska rebra koja su isečena na porcije.
Poređaju se u posudu za pečenje, sipa se malo vode (100 ml), pokrivaju se folijom i peku se na 250...
01. feb.
Rebarca na roštiljuIstucajte začine i beli luk i avančetu. Dodajte vodu i sirće. Dobro promešajte marinadu.
Isecite svinjska rebra na ne velike parčiće i dobro ih namažite smesom. Prebacite ih u posudu i pokrijte ih folijom. Ostavite ih...
31. avgust
Sočna pečena rebarca u rerniSvinjska rebarca dobro operite vodom i posolite ih. Pomešamo sve gore navedene proizvode, neophodne za marinadu, i mešamo do homogene smese....
19. jul
Rebarca u slatko-pikantnom sosuRebra se kuvaju oko 45 minuta. Procede se, osuše se i stavljaju se u podmazanu posudu za pečenje.
Svi sastojci za sos se pomešaju dok se ne dobije ujednačena smesa.
Rebra se pokrivaju sosom, mešaju se dobro i zapeku...
20. sep.
Pikantna svinjska rebarca u rerniPeriodično kašikom zagrebemo nastali bujon u posudi i prelijemo ga preko rebara. Malo pre nego što izvadimo posudu, posipamo rebarca semenkama i dopečemo....
14. jun
Marinirana svinjska rebarca u rernitepsiju pokrijte folijom, stavite u rernu i tek onda je uključite na 200 stepeni i ostavite da se peče 2 sata.
15 minuta pre nego što jelo bude gotovo, izvadite tepsiju, skinite foliju i vratite da se marinirana svinjska rebarca...
02. mart
Krhka rebarca u medenoj marinadiPosle sklonite foliju i pecite marinirana rebarca još 5 minuta, okrenite i dopecite novih pet minuta.
Čim su gotova, možete da ih namažete sa sosom koji se stvorio i da servirate krhka rebarca u medenoj marinadi....
11. dec.
Dimljena rebarca na roštiljuDimljena rebarca se operu i iseku na parčiće po 2-3 rebarca. Preko unutrašnje žile se prave razrezi, da ne zateže meso dok se peče.
Rebarca se natrljaju solju, alevom paprikom, biberom i posipaju se ruzmarinom....
02. okt.
Glazirana rebarca na roštiljuZa vreme pečenja ih premazujte sosom da dobijete veličanstveni izgled glaziranih rebara.
Poslužite rebarca na dasci sa limunom i začinima....
12. okt.
Svinjska rebarca sa krompiromServirajte rebarca s garnirungom od krompira i odgovarajućom salatom....
12. jun
Rebarca na kalifornijski načinPripremite široku i duboku posudu u kojoj će rebarca cela stati po dužini. Začinite ih svim sastojcima, rumom, soja sosom i delom maslinovog ulja....
08. jun
Svinjska rebarca iz rernePomešajte sve sastojke, namažite rebarca. Stavite ih u frižider da odstoje oko dva sata, pleh prekrijte folijom.
Nakon toga stavite rebra da se peku na 200 stepeni....
01. jun
2
Sočna rebarca sa povrćemRebra isecite na manje komade (2-3 rebra po komadu), uvaljajte ih u malo ulja i soli i stavite da se peku (na najnižoj rešetki) na 200 stepeni oko 15 minuta.
Pečurke očistite i krupno isecite. Šargarepu isecite na tanje...
17. mart
Pečena rebarca sa lukomU tepsiju stavite luk i preko poređajte rebarca. Posolite i stavite bujon.
Tepsiju prekrijte alumunijumskom folijom....
23. sep.
Terijaki rebarca iz rerneU posudu se stavljaju svi sastojci bez soli. Promešamo žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Meso se podeli na odvojena rebra, uvaljalju se u marinadu, stave se u pleh za pečenje, pokrivaju se preostalim sosom. Pokriva...
23. avgust
1
Maririnirana rebarca na roštiljuSledećeg dana ispecite svinjska rebra na zagrejanom roštilju uz povremeno premazivanje marinadom.
Poslužite marinirana rebarca na roštilju sa svežom salatom....
28. jun
Jagnjeća rebarca sa senfomPrekrijte dno plitkog pleha aluminujumskom folijom. Odozgo stavite jagnjeća rebra, paizite da masniji deo ostane gore.
Pomešajte med sa senfom, dobro promešajte i sa dobijenom marinadom namažite meso. Prezle se pomešaju...
23. mart