Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Poludeli ste za nečim slatkim ili kiselim - treba vam hitna pomoćPoludeli ste za nečim slatkim ili kiselim - treba vam hitna pomoć
16. avgust
Želja za kiselim Kada vam se jede kiselo, to znači da vašoj jetri i žuči treba stimulacija. Da bi pomobgli organizmu, navalite na limun i brusnice;/page page8....
Zašto mi se stalno jede slatko?Zašto mi se stalno jede slatko?
24. avgust
Jedan od glavnih razloga zašto se osećamo privučeni slatkim namirnicama je prisustvo glukoze, ​​koja je glavni izvor energije za naše ćelije....
Jede vam se krem? Evo najbržih i najukusnijih recepata!Jede vam se krem? Evo najbržih i najukusnijih recepata!
21. sep.
Kremovi su među najlakšim desertima koji se mogu napraviti, ali odgovarajući je za razne torte, rolata i svakih drugih kolača. Postoje kremovi kojima je potrebna velika doza i strpljenje, ali ima i onih koje možete...
Slatko ili med od maslačkaSlatko ili med od maslačka
23. maj
1
Kad je slatko gotovo, dodajte limunsku kiselinu, kuvajte 1 minut i prelijte u tople i osučene teglice koje posle okrećete poklopcima na dole. Od ove doze izašlo mi je 6 teglica od pirea i 3 po 410 grama....
Zašto nam se kasno uveče jede slatko?Zašto nam se kasno uveče jede slatko?
03. sep.
Da li vam se ikada desilo da imate jaku želju za slatkim i to u veoma neuobičajeno vreme - kasno uveče ili noću? Ta želja je toliko jaka, da je prosto nemoguće da ne pojedete neki slatkiš....
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Pogledajte koliko se dobija i kakvu količinu ljuski pijedemo, i nakon toga zamislite šta se deašva sa vašim tomakom i sa pojedenim....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Zašto se slatko ukiseli?Zašto se slatko ukiseli?
23. jun
Pogledajte još: - Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko; - Zašto se pena uklanja sa slatka....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Pogledajte naša dva recepta za kiseli kupus sa slika gore! page Kiseli kupus s celim glavicama Izaberite zdrave i čvrste glavice kupusa i očistite ih....
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
Ako se za to vreme slana voda smanji, dodaje se nova koja sadrži 200 g soli na 10 l vode. Fermentacija počinje nekoliko dana nakon pretakanja i traje 2-3 nedelje....
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Ako volite kiselo mleko, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - kolač sa kiselim mlekom; - palačinke sa kiselim mlekom; - domaće kiselo mleko....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoJedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zašto
02. april
Konzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola. To je tako jer ...
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Pogledajte i osvežavajuće šejkove na plaži, bezalkoholne koktele i recepte za piknik....
Zašto se stavlja limuntus u slatko?Zašto se stavlja limuntus u slatko?
14. april
Limuntus se koristi za konzerviranje slatka, marmelada, džemova i želea. Preporučeni odnos je 1 kašičica limuntusa na 1 kilogram šećera....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Jedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni. Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....
Zašto se kvari kiseli kupus?Zašto se kvari kiseli kupus?
01. feb.
Slani rastvor smeta ovim bakterijama da pokažu svoju štetnu aktivnost....
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto
30. jul
Gi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu...
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina? Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
Kiselo MlekoKiselo Mleko
17. sep.
Kiselo mleko je mlečan kiseli proizvod koji se dobija fermentacijom mlečne kiseline u mleku....
Kiselo drvoKiselo drvo
08. feb.
Kiselo drvo se uspešno koristi u rekultivaciji regiona sa poremećajem kiselosti zemljšita. Uspešno raste u zemljištima sa ph 4.1, niskim nivoima fosfora i visokim nivoima slanoće....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Kisela pavlaka Kisela pavlaka najviše po ukusu podseća na kiselo mleko zbog čega je i većina preferira kada se vrte po kuhinji. Sa njome mogu da se pripreme kako slatka, tako i slana jela....
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaKako se pravi kiseli kupus bez pretakanja
26. januar
Pogledajte i druge recepte za domaći kiseli kupus....
Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko?Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko?
27. maj
Pogledajte koliko se slatko kuva i zašto se uklanja pena sa slatka....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ne računaju se ni slatka pića. Ako vam pomaže, pokušajte da dodate med u vodu na vrhu kašike. Pijte biljne čajeve. Vodu za piće držite ispred očiju i uzimajte po nekoliko gutljaja, ali češće....