Bonapeti.rs»Saveti»Zašto se kvari kiseli kupus?

Zašto se kvari kiseli kupus?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
186119
Zašto se kvari kiseli kupus?

Kiseli kupus prolazi različite etape fermentacije. U tome se sastoji magina gotovog proizvoda.

Za vreme fermentisanja formiraju se raznovrsne materije koje bivaju napadane od strane bakterija.

Slani rastvor smeta ovim bakterijama da pokažu svoju štetnu aktivnost.

Ali ako se dopusti da glavica kiselog kupusa ispliva iznad tečnosti za vreme nekih etapa procesa fermentacije, onda postoji mogućnost da se glavica kupusa koja je isplivala pokvari.

To je zbog kontakta sa vazduhom i prisustva mikroorganizama.

Drugi razlogza kvarenje kiselog kupusa je dodavanje manje količine soli.

Poznato je da se za litar vode dodaje 40 grama morske soli. Mala promena u koncentraciji dovodi do razvoja štetnih mikroorganizama koji sa lakoćim izazivaju kvarenje kiselog kupusa.

Kiseli kupus je proizvod za poštovaoce koji donosti beskrajno mnogo koristi. Svako može da pripremi kiseli kupus u domaćim uslovima.

Dobro bi bilo da se prilikom domaćeg pripremanja fermenata poštuju pravila sterilnosti i pravilnog korišćenja soli.

Tako će dobri rezultati biti garantovani i imaćete osnovnu sirovinu za pripremanje ukusnog kiselog kupusa sa svinjetinom, pasulj sa kiselim kupusom ili pak kiseli kupus u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji