Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Ćuftice sa sosom os badema i pirinčemPazite da ne pregore. Izvadite iz masnoće i ostavite sa strane. Ako je hleb upio mnogo maslinovog ulja, dodajte još malo i zapržite cele bademe dok ne postanu blago zlatasti....
31. maj
Torta sa turonom od badema i mangomBademov mekani turon iz Hihona je vrsta španske alve koju možete kupiti u posebnim prodavnicama. Takođe, možete je veoma jednostavno napraviti, okačila sam recept za takav Turon ovde na sajtu....
02. feb.
Pašteta od tunjevine, badema i sušenog paradajzaPržene kriške premažite ovom prelepom paštetom od tune, badema i sušenog paradajza i ukrasite svaku trakom sušenog paradajza i sa malo peršuna.
Prijatno!...
15. mart
Oslić sa sosom od badema i krompirićimaMoguće je da pasirajte, ali u toj varijanti će ostati komadići badema, što u stvari, nije fatalno.
7. Na tanjir za serviranje stavite pečeni krompir, file oslića i sos od badema....
16. april
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?Nakon toga, izvadite bademe uz pomoć cediljke ili rešetkaste kašike. Svaki badem protrljajte među prstima, a ljuska se odvaja neverovatno lako....
26. avgust
Brioš pužići sa kremom od badema i maslacaNeverovatno mekani i veoma ukusni brioš pužići sa kremom od badema i maslaca su gotovi.
Prijatno!...
02. jun
Kajsije sa pastom od badema u lisnatom testuListnato testo je veoma prijatno, hrskavo, sa predivnim nadevom od badema i mirisom badema i kiselo-slatkom svežinom kajsija....
20. april
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da konzerviramo paprikePaprike mogu da se konzeriraju na nekoliko načina u zavisnosti od toga šta želite od njih da spremite. Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom...
10. januar
Kako da očistimo roštiljSvako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica. Međutim, kada se konzumacija završi, dolazi teži momenat hitnog...
06. januar
Kako da kuvate makaroneJedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta.
Da, oni...
05. sep.
Kako da osušimo breskveUkoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve.
One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
03. mart
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
24. januar
Kako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
28. sep.