Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Ćuftice sa sosom os badema i pirinčemĆuftice sa sosom os badema i pirinčem
31. maj
Pazite da ne pregore. Izvadite iz masnoće i ostavite sa strane. Ako je hleb upio mnogo maslinovog ulja, dodajte još malo i zapržite cele bademe dok ne postanu blago zlatasti....
Torta sa turonom od badema i mangomTorta sa turonom od badema i mangom
02. feb.
Bademov mekani turon iz Hihona je vrsta španske alve koju možete kupiti u posebnim prodavnicama. Takođe, možete je veoma jednostavno napraviti, okačila sam recept za takav Turon ovde na sajtu....
Pašteta od tunjevine, badema i sušenog paradajzaPašteta od tunjevine, badema i sušenog paradajza
15. mart
Pržene kriške premažite ovom prelepom paštetom od tune, badema i sušenog paradajza i ukrasite svaku trakom sušenog paradajza i sa malo peršuna. Prijatno!...
Oslić sa sosom od badema i krompirićimaOslić sa sosom od badema i krompirićima
16. april
Moguće je da pasirajte, ali u toj varijanti će ostati komadići badema, što u stvari, nije fatalno. 7. Na tanjir za serviranje stavite pečeni krompir, file oslića i sos od badema....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?
26. avgust
Nakon toga, izvadite bademe uz pomoć cediljke ili rešetkaste kašike. Svaki badem protrljajte među prstima, a ljuska se odvaja neverovatno lako....
Brioš pužići sa kremom od badema i maslacaBrioš pužići sa kremom od badema i maslaca
02. jun
Neverovatno mekani i veoma ukusni brioš pužići sa kremom od badema i maslaca su gotovi. Prijatno!...
Kajsije sa pastom od badema u lisnatom testuKajsije sa pastom od badema u lisnatom testu
20. april
Listnato testo je veoma prijatno, hrskavo, sa predivnim nadevom od badema i mirisom badema i kiselo-slatkom svežinom kajsija....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Paprike mogu da se konzeriraju na nekoliko načina u zavisnosti od toga šta želite od njih da spremite. Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom...
Kako da očistimo roštiljKako da očistimo roštilj
06. januar
Svako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica. Međutim, kada se konzumacija završi, dolazi teži momenat hitnog...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta. Da, oni...
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve. One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...