Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
13. januar
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Za dohranu kvasa koristite 1:1 vode i belog brašna. Ovde bi bilo dobro da istaknem da je dobro da hranite kvas brašnom ili mešavinom brašna koja ćete koristite za pečenje....
08. jun
Kvas i hleb od kvasaSledi hleb sa kvasom - ja koristim aparat za pečenje hleba, ali ako želite, možete i ručno da mesite (količina je ista)....
20. sep.
Kako da koristimo sojino mleko?Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
27. avgust
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba. Zato što neki više vole suvi kvasac, a drugi - svež.
Postoji i bezglutenski kvasac i pivski kvasac....
21. jun
Kako da koristite stevijuStevija u prahu se može koristiti umesto šećera i tokom pečenja. Kada pečete sa stevijom, treba da koristite 1/2 količine šećera, koji se obično koristi (pa čak i manje)....
13. jun
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
Kako da koristimo papir za pečenjeMožete da ga koristite na temperaturi iznad ove, ali postoji tendencija da postane braon boje po krajevima....
31. maj
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Pravi hleb se pravi ne sa kvascem, već sa kvasom. Svuda piše da je kvasac štetan za organizam i da je toksičan proizvod. U prošlosti kada nije bilo kvasca, naše bake su mesile hleb sa kvasom i sa sodom za hleb....
12. januar
1
KvasacUlepšavanje sa kvascem
Nakon koristi i potencijalnih šteta od kvasca vreme je da obratimo pažnju na spoljašnji izgled, jer se vekovima kvasac koristi za ulepšavanje....
17. sep.
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaU posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo.
Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
08. mart
Pivski KvasacKvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane....
16. dec.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimopačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak;
- Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći;
- Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca;
- Koristi...
13. nov.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
04. dec.
Ruski kvas od dvopekaSačekajte da se smesa ohladi da bude mlaka i procedite vodu kroz tkaninu, ne pritiskajući.
Dodajte 2-3 kg šećera. Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom....
20. jul
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Zašto da koristimo cimet?Kako starimo, to može biti od koristi, jer zapaljenje prati niz bolesti povezanih sa starenjem....
05. dec.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2