Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Zagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Za dohranu kvasa koristite 1:1 vode i belog brašna. Ovde bi bilo dobro da istaknem da je dobro da hranite kvas brašnom ili mešavinom brašna koja ćete koristite za pečenje....
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Sledi hleb sa kvasom - ja koristim aparat za pečenje hleba, ali ako želite, možete i ručno da mesite (količina je ista)....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba. Zato što neki više vole suvi kvasac, a drugi - svež. Postoji i bezglutenski kvasac i pivski kvasac....
Kako da koristite stevijuKako da koristite steviju
13. jun
Stevija u prahu se može koristiti umesto šećera i tokom pečenja. Kada pečete sa stevijom, treba da koristite 1/2 količine šećera, koji se obično koristi (pa čak i manje)....
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Pogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Možete da ga koristite na temperaturi iznad ove, ali postoji tendencija da postane braon boje po krajevima....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Pravi hleb se pravi ne sa kvascem, već sa kvasom. Svuda piše da je kvasac štetan za organizam i da je toksičan proizvod. U prošlosti kada nije bilo kvasca, naše bake su mesile hleb sa kvasom i sa sodom za hleb....
KvasacKvasac
17. sep.
Ulepšavanje sa kvascem Nakon koristi i potencijalnih šteta od kvasca vreme je da obratimo pažnju na spoljašnji izgled, jer se vekovima kvasac koristi za ulepšavanje....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Kvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane....
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
pačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak; - Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći; - Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca; - Koristi...
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
Ruski kvas od dvopekaRuski kvas od dvopeka
20. jul
Sačekajte da se smesa ohladi da bude mlaka i procedite vodu kroz tkaninu, ne pritiskajući. Dodajte 2-3 kg šećera. Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom....
Tradicionalni kvas od jabukeTradicionalni kvas od jabuke
14. jun
I najzad kvas je gotov....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Kako starimo, to može biti od koristi, jer zapaljenje prati niz bolesti povezanih sa starenjem....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...