Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKada odlučite da prelivate sirupom, zapamtite da je dobro da bar jedan od dva sastojka bude hladan – ili kolač koga prelivate ili sirup da biste sprečili da se kolač ili kora pretvori u kašu....
02. april
Kako da napravite domaći sok i sirupKuvajte sirup u odgovarajućoj posudi, tako da s vremena na vreme mešate drvenom kašiko Kada sirup postaje gušći, dodajte mu limunsku kiselinu.
Dobro promešajte i sklonite sa vatre. Pomoću kašike sklonite i penu....
23. januar
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
25. januar
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Napravite voćni sirup za zimuKada se ohladi, sirup isipajte u staklene flaše i sterilišite 10 minuta.
Sirup od borovnice, kupine i maline
Uzmite po 1 kg od svake vrste voća....
29. januar
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagŠlag je gotov kada sklonite mikser i kada se smesa u činiji ne razliva, već je čvrsta i podseća na mekani sneg....
01. mart
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da pripremimo sirup od zoveJedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu.
Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
01. okt.
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo savršen topingKada prođe određeno vreme, počnite da mešate toping od jagode, dok ne dobijete gust sirup. Ako je potrebno, dodajte još šećera....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveKada birate šljive, koje ćete sušiti, treba da izaberete samo potpuno zrelo voće. Ako ste slučajno uzeli trulo, zgnječeno, zeleno ili oštećeno voće, bacite ga.
Šljive se najlakše suše, tako što se stave na sunce....
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneAli uprkos tome, kada ih vi pripremite, oni su ukusniji. Vaša porodica to zaslužuje!...
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKada sirup proključa, smanjite vatru, dodajte maslac, sirće i cimet. Ostavite sirup da ključa 10 minuta, ali ga mešajte sve vreme.
Možete dodati crvenu jestivu boju, da jabuke dobiju tradicionalniji izgled....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarIseku se na po 4 parčeta i dodaju se u šećerni sirup. Nakon što prođe pet minuta šerpa se sklanja sa ringle i cela smesa se pasira pomoću štapnog miksera ili blendera....
25. avgust
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj