Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnike
02. april
Kada odlučite da prelivate sirupom, zapamtite da je dobro da bar jedan od dva sastojka bude hladan – ili kolač koga prelivate ili sirup da biste sprečili da se kolač ili kora pretvori u kašu....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Kuvajte sirup u odgovarajućoj posudi, tako da s vremena na vreme mešate drvenom kašiko Kada sirup postaje gušći, dodajte mu limunsku kiselinu. Dobro promešajte i sklonite sa vatre. Pomoću kašike sklonite i penu....
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Kako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Napravite voćni sirup za zimuNapravite voćni sirup za zimu
29. januar
Kada se ohladi, sirup isipajte u staklene flaše i sterilišite 10 minuta. Sirup od borovnice, kupine i maline Uzmite po 1 kg od svake vrste voća....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Šlag je gotov kada sklonite mikser i kada se smesa u činiji ne razliva, već je čvrsta i podseća na mekani sneg....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu. Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Kada prođe određeno vreme, počnite da mešate toping od jagode, dok ne dobijete gust sirup. Ako je potrebno, dodajte još šećera....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Kada birate šljive, koje ćete sušiti, treba da izaberete samo potpuno zrelo voće. Ako ste slučajno uzeli trulo, zgnječeno, zeleno ili oštećeno voće, bacite ga. Šljive se najlakše suše, tako što se stave na sunce....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Ali uprkos tome, kada ih vi pripremite, oni su ukusniji. Vaša porodica to zaslužuje!...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Kada sirup proključa, smanjite vatru, dodajte maslac, sirće i cimet. Ostavite sirup da ključa 10 minuta, ali ga mešajte sve vreme. Možete dodati crvenu jestivu boju, da jabuke dobiju tradicionalniji izgled....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Iseku se na po 4 parčeta i dodaju se u šećerni sirup. Nakon što prođe pet minuta šerpa se sklanja sa ringle i cela smesa se pasira pomoću štapnog miksera ili blendera....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....