Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Sok od paradajza u flašamaSok od paradajza u flašama
16. avgust
Ako volite sok od paradajza bez semenki, trebaće vam mašina za mlevenje sa dodatkom za odvajanje semenki, meni ne smeta, zato je nisam koristila....
Sok od paradajza u flašicamaSok od paradajza u flašicama
13. avgust
Paradajz se dobro opere, oljušti se kora i isečemo ga na komade. Sipa se u blender i melje dok se ne dobije glatka smesa. Posolimo po ukusu. Možete napuniti sok u male flaše ili tegle....
Sok od paradajza za zimuSok od paradajza za zimu
29. sep.
Nakon toga, sok od paradajza možete da koristite u sosu za špagete, paradajz supama i drugim jelima po vašemi izboru....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Sok od paradajza za zimu u teglamaSok od paradajza za zimu u teglama
28. sep.
Zatvaramo ih i kuvamo paradajz u teglama 20-25 minuta od kad voda provri. Nakon toga izvadimo i okrećemo sok od paradajza za zimu u teglama poklopcima na dole dok se ne ohladi....
Sok od paradajzaSok od paradajza
10. feb.
2
Sterilišite flaše u rerni, pa još vruć paradajiz sipajte u flaše koje su takođe vruće. Ostaviti flaše da se ohlade pa staviti na tamno i hladno mesto....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana. Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Konzervisani začin od povrća Potrebni sastojci: 500 g šargarepe, 500 g paprika, 500 g crvenog paradajza, 1 glava celera zajedno sa listovima, 3 vezice peršuna, so Način pripreme: Svi proizvodi se samelju u mašinici...
Kako da napravimo sok od nara?Kako da napravimo sok od nara?
19. april
Napraviti sok od nara kod kuće je zaista moguće, a to ne oduzima mnogo vremena i sigurno će vam doneti zadovoljstvo. Prvo, treba da odaberete nekoliko zrelih plodova nara sa slatkim zrnima unutra....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Najbolji je marinirani sušeni paradajz u maslinovom ulju, ali cena mu je često dosta visoka. Zbog toga je najslađe da ih napravite kod kuće....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Stavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo. Sterilišemo 20 minuta. Čuvamo na hladnom mestu. Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
Čorba od paradajza sa paradajzom iz konzerveČorba od paradajza sa paradajzom iz konzerve
13. feb.
Nakon toga dodajemo teglu oljuštenog, konzerviranog paradajza prethodno iseckan, posipamo ih sa po 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice šećera. Dodajemo 1 litar hladne vode i ostavljamo da provri....
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?
28. april
Najpopularnija i najukusnija pića koja ljudi konzumiraju su voćni sokovi. Izuzetno su korisni i zasićuju. Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti izuzetno ukusnom i korisnom voću - mangu. Veoma je sveže i proizvodi divan...
Da napravimo tahini od suncokretaDa napravimo tahini od suncokreta
11. mart
Evo kako da napravite domaći tahini od suncokreta: Naravno, prodaju ga i u prehrambenim prodavnicama, ali ne zaboravimo da je ono što spremamo kod kuće uvek ukusnije i zdravije....
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Kako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...