Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Nakon što ste skuvali pile, obavezno skinite njegovu kožicu....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti. Sam recept za pečeno pile u rerni...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Ukoliko volite dobro skuvana jaja, izvadite ih iz vode nakon 5-7 minuta. Dobro skuvano jaja je ono kod kojeg je žumance delimično tečno u samom centru i trvrđe po krajevima, a belance u potpunosti tvrdo....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Kako da skuvamo petla sa pivom Petao se slaže dobro i uz pivo. Ovo jelo je pogodno za zimske mesece....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Kako se pravi najmekše i sočno pile?
20. feb.
Nema ničeg goreg nego da provedete sate u pripremi pečenog pileta, a da ono na kraju bude suvo. Toliko suvo, da su svi prinuđeni da između zalogaja posežu za čašom vode. Pripremanje mekanog i sočnog pileta nije toliko...
Kako da skuvamo kukuruz?Kako da skuvamo kukuruz?
22. januar
Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
Kako da skuvamo leblebije?Kako da skuvamo leblebije?
05. okt.
Leblebije pripadaju porodici mahunarki, i kao ostale mahunarke, one se kuvaju najbolje nakon što se prethodno potope u vodi. Ako propustite njihovo potapanje u hladnu vodu, rizikujete da zbog toga dobijete neprijatne gasove...
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade. Minuti Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
Kako da oderemo pile?Kako da oderemo pile?
14. dec.
Manjina su oni koji ne ogladne sami pri pomenu dobro ispečene i hrskave pileće kožice. Srećnici su pak imali i tu sreću da probaju različite recepte i specijalitete kao što su lažno punjeno pile, punjena pileća koža ili...
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Predlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista...
Kako da skuvamo rovita jaja?Kako da skuvamo rovita jaja?
22. januar
Mnoge ljude muči pitanje koliko dugo se kuvaju jaja kako bi bila rovita. Na ovo pitanje ćemo probati da damo odgovor u ovom savetu. Ima majstora-kuvara koji preporučuju da se jaja kuvaju tri minute kako bi bila rovita,...
Kako da skuvamo jednozrnu pšenicuKako da skuvamo jednozrnu pšenicu
20. mart
Jednozrna pšenica je jedna od najstarijih hranljivih namirnica, poznatih u čovečanstvu. Ona pripada porodici žitarica. Jednozrna pšenica je izuzetno bogata proteinima, odličan je antioksidans i ima neverovatna lekovita...