Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Kako da skuvamo jednozrnu pšenicuKako da skuvamo jednozrnu pšenicu
20. mart
Smatra se da je jednozrna pšenica jedna od najranije kultivisanih vrsta pšenice, o čemu svedoče zrna divlje pšenice, otkrivena u arheološkim nalazištima u regionu Bliskog Istoka, koja datiraju od epipaleolita....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Ukoliko volite dobro skuvana jaja, izvadite ih iz vode nakon 5-7 minuta. Dobro skuvano jaja je ono kod kojeg je žumance delimično tečno u samom centru i trvrđe po krajevima, a belance u potpunosti tvrdo....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Kada su skuvani, možemo da ih koristimo kao prilog uz obrok ili krompir salatu. Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način....
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade. Minuti Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom zdravlju. Na primer, danas se često koristi brašno od spelte....
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Nakon što ste skuvali pile, obavezno skinite njegovu kožicu....
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoAlergija na pšenicu - šta treba da znamo
22. jul
Kod alergije na pšenicu imunološki sistem reaguje na proteine u pšenici....
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi. Od starog hleba koji vam ostane...
Kako da skuvate mleko?Kako da skuvate mleko?
21. april
Kada mleko počne da ključa, površina mleka se lagano podiže i mleko je već skuvano. Sklonite ga sa vatre. Još jedna efikasna tehnika kuvanja mleka koju su primenjivale naše bake....
PšenicaPšenica
06. sep.
Druge rasprostranjene vrste su engleska pšenica, dvozrnast i jednozrnasta spelta, timofejeva pšenica....
Rižoto od spelte i pečurakaRižoto od spelte i pečuraka
25. april
Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, a povremeno ga promešajte. Neka se sve kuva dok spelta ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vode. Posolite i pobiberite....
Hleb od spelte i heljdeHleb od spelte i heljde
13. april
Brašno od spelte i heljde prosejte i pomešajte u velikoj posudi, u sredini napravite udubljenje i razbijte jaje, dodajte maslinovo ulje i kiselo mleko, pomešano sa sodom, stavite nekoliko kapljica soka od limuna, sipajte...
O glutenu u spelti - šta treba da znamo?O glutenu u spelti - šta treba da znamo?
07. jun
Zamenik za pšenicu Spelta je idealan za menik proizvoda od pšenice koji sadrže više glutena, poput proizvoda od testa, hleba i piva....
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Kako da skuvamo petla sa pivom Petao se slaže dobro i uz pivo. Ovo jelo je pogodno za zimske mesece....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....