Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta. Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Lisnato testo se savršeno čuva u zamrzivaču, ali kada se odmrzne, ne preporučuje se ponovno zamrzavanje. Kada je zamrznuto po drugi put, teško ga je oblikovati tokom odmrzavanja i neće narasti tokom pečenja....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kiselo testo treba da se hrani bar dva puta dnevno. Ponekad, posebno ako je toplije, može da naraste dosta brzo i da traži hranu češće....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Možete zagrejati rernu na 50stepeni i ostaviti testo da naraste unutra. Kada se zapremina testa udvostruči, možda ćete morati da ga mesite još nekoliko minuta, a zatim ga pustite da još jednom naraste....
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Ako postoje komadi testa koji štrče, oni se uklanjaju. Kora od testa se na nekoliko mesta buši viljuškom, obloži papirom za pečenje i napuni zrnima pasulja. On sprečava da testo za pitu naraste tokom pečenja....
Da li testo može da naraste u frižideru?Da li testo može da naraste u frižideru?
22. januar
Oblikujte testo koje je jednom naraslo u željeni oblik, a zatim ga prekrijte providnom folijom za čuvanje i stavite u frižider. Tamo će ostati celu noć, a ujutro ga morate izvaditi za oko 30 minuta....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Premesite testo na radnoj površini Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju. 4....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Sipajte polovinu brašna, dodajte pola kašičice soli i počnite polako da dodajete vodu sa kvascem, rastvorenim u njoj, u isto vreme zamesite testo. Nastavite dok testo ne postane gusto, ali ni u kom slučaju tvrdo....
Kako se čuva naraslo testo?Kako se čuva naraslo testo?
26. sep.
Postoji veoma lak način da čuvamo naraslo testo. čak i kada je umešeno, nema potrebe da se ostavlja na toplom mestu i da čekate satima dok ne udvostruči svoju zapreminu....
Zbog čega testo ne naraste?Zbog čega testo ne naraste?
06. maj
Zbog čega testo ne naraste?...
Koliko vremena narasta testo?Koliko vremena narasta testo?
24. dec.
Najbolji pokazatelj za dobro naraslo testo je da ga sačekate da udvostruči zapreminu. Dugi pokazatelj je da naraslo testo ima mehuriće po površini....
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Narasle mekikeNarasle mekike
19. mart
Sipajte tečnu smesu u suvu i mešajte koliko je moguće, nakon toga mesite testo rukama. Uvijte testo u streč foliju i ostavite na jedan sat na toplom da nadođe....
Na koliko stepeni treba da narasta testo?Na koliko stepeni treba da narasta testo?
06. nov.
Proces narastanja testa može da se ubrza, ako testo stavite u posudu, a posudu postavite na paru. Testo će vam najbrže narasti ako ga stavite u najlon kesu i potopite ga u toplu vodu....
Kako da banane brže sazru?Kako da banane brže sazru?
06. maj
Čim se počne približavati zima svi posežu za bananama. Ne postoji božićna trpeza na kojoj ne prisustvuje ovo egzotično voće. Banane, osim pto su mnogo ukusne, veoma su korisne. Bogate su kalijumom, vitaminom B6, vitaminom...
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Avokado je neverovatno voće neprocenjivog ukusa i nutritivnih kvaliteta. Nije slučajno što se krokodilska kruška, kako neki nazivaju avokado, svrstava među 10 najzdravijih namirnica širom sveta. Zeleno meksičko voće...