Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Dodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini. Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Kako napraviti trajne božićne kolače?Kako napraviti trajne božićne kolače?
09. okt.
Kada dođe zima, aroma đumbira, cimeta, muškatnog oraščića i drugih božićnih začina već se oseća u vazduhu. A šta je Božić bez božićnih kolača, slatkiša i drugih ukusnih užitaka!...
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Začini za božićne kolačeZačini za božićne kolače
30. dec.
Na primer, ne možete da napravite svoj omiljeni božićni medenjak bez meda, ili kolače sa ukusom đumbira bez đumbira....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuUštipci sa sitnim sirom, koji se sami okreću
08. nov.
Mešam dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostavljam 20 minuta, Nakon toga zagrebem jednom kašikom i stavljam u ulje, zagrejano na srednoj vatri. U mnogo ulja se prže ovi uštipci. Okreću se sami!...
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)
18. januar
ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Napravite kroasane i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Sačekajte 45 minuta dok ne udvostruče zapreminu. Ugrejte rernu na 230 stepeni. Umutite žumance sa 10 ml vode i premažite dobro kroasane....
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ako se pridržavate smernica koje smo odabrali za vas, imaćete ukusne kolače i slatkiše koje ste sami napravili za svoje najmilije....
Panetone - italijanski božićni kolačPanetone - italijanski božićni kolač
31. dec.
Na samom kolaču, neposredno pre pečenja, napravite mali rez u obliku krsta i stavite komadić maslaca. Kolač pecite na 200 stepeni prvih 10 minuta, a preostalih 20-30 minuta na temperaturi od oko 180 stepeni....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Ono što bi okupljanje učinilo još prijatnijim je da to bude neko ko je pravi majstor u pečenju roštilja, a ne neko ko bi mogao da napravi ko zna kakav problem....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Začine, povrće i aromate zaboravite - zavisi ko šta želi da napravi, ali i to nije važno. Tehnika je sledeća: 1. Propržite pirinač oko 3 minuta, neprestano mešajući. 2....
Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačemIdeje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačem
29. april
Da biste potrošili uskršnje kolače, probajte i voćnu tortu od Uskršnjeg kolača, keks tortu od Uskršnjeg kolača i tortu od Uskršnjeg kolača sa Maskarponeom....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Upravo iz tog razloga red jeda naučimo kako sami da napravimo milibrot kod kuće....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Recepti se množe i to daje mogućnost da birate kako da napravite Uskršnji kolač bez jaja i svežeg mleka koji će biti podjednako ukusan....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...