Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Leto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
Bulgur u rerniBulgur u rerni
27. april
U posudu za pečenje sipajte bulgur, dodajte zaprženo povrće i još začina po ukusu. Dolijte vruću vodu tek toliko da se prekriju sastojci. Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok se tečnost ne apsorbuje....
Postan bulgur s paradajzomPostan bulgur s paradajzom
15. maj
Obratite pažnju, da to važi za bulgur srednje veličine, ali postoji i sitniji i krupniji. Držite se instrukcija za kuvanje naznačenih na pakovanju....
Bulgur sa koprivomBulgur sa koprivom
01. okt.
Dodajemo opran i odeđen bulgur. Propržimo i dodajem vodu, da pokrije smesu 2 cm. Poklopimo i smanjujemo vatru i ostavljamo tako 15 minuta. Prebacujemo u pleh i pečemo na 200 stepeni 20 minuta....
Bulgur sa spanaćemBulgur sa spanaćem
17. mart
Prelijte bulgur sa spanaćem prelivom. Vratite u rernu. Pecite dok ne bude gotovo ~ 15 minuta (dok se ne pojave tamne fleke i zalazna boja preliva). Ovaj bulgur sa spanaćem je veoma ukusno i korisno jelo....
Bulgur u rerni sa jajetomBulgur u rerni sa jajetom
29. nov.
1
Bulgur u rerni sa jajetom je mnogo ukusan....
Bulgur u rerni sa prelivomBulgur u rerni sa prelivom
19. maj
Bulgur u rerni sa prelivom se peče dok preliv ne bude gotov....
Bulgur za bebe - kako i kada?Bulgur za bebe - kako i kada?
21. mart
Možete čak da pretvorite skuvani bulgur sa mlekom u jedan veoma hranljiv doručak!...
Bulgur sa sušenim paradajzomBulgur sa sušenim paradajzom
28. jul
Nakon toga dodati bulgur, i sve pržiti još 2-3 minuta. Dodati boraniju i vodu (oko 600-700 ml). Nakon toga, dodati i paradajz i zeleni začin. Ostaviti jelo da se krčka na tihoj vatri, desetak minuta....
BulgurBulgur
06. sep.
Kulinarska upotreba bulgura Bulgur je deo tradicionalne kuhnje kod nas, a najviše se koristi za jela kao što su punjeno jagnje sa bulgurom ili punjeni zec sa bulgurom, a ujedno su ova jela mnogima omiljena....
Bulgur sa spanaćem i prelivomBulgur sa spanaćem i prelivom
09. april
Raskošno zapečeno jelo sam pekla na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se nije dobila zlatkasta boja. Ispao je prilično ukusan bulgur sa spanaćem i prelivom koji vam preporučujem da probate!...
Bulgur sa spanaćem i šargarepomBulgur sa spanaćem i šargarepom
22. nov.
Odmah ga izvadimo i prelivamo hladnom vodom, da se preseče kuvanje. Isečemo ga na sitno. U posudu, u kojoj ćemo spremati bulgur, stavlljamo maslinovo ulje da se zagreje....
Bulgur sa šparglama i keljomBulgur sa šparglama i keljom
05. jun
Danas sam prvi put napraviio ovu stvar, odnosno ovu ukusnu salatu od bulgura, kelja i špargli. Da budem iskren, nisam očekivao da će nam se toliko dopasti takva kombinacija salate sa bulgurom. Evo kako sam uspeo!...
Bulgur sa pečurkama i povrćemBulgur sa pečurkama i povrćem
13. april
Osozgo, po želji, bulgur sa pečurkama i povrćem može da se garnira narendanim kačkavaljem i sa strane sa zelenom salatom....
Bulgur sa tikvicama i patližanomBulgur sa tikvicama i patližanom
20. jul
Kad se lepo izdinsta dodajte isečen paradajz, biber i peršun. Posolite po ukusu, po želji možete staviti vegetu po ukusu. Nakon dva-tri minuta dodajte opran i oceđen bulgur....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Bulgur sa brokolijem, patlidžanom i karfiolomBulgur sa brokolijem, patlidžanom i karfiolom
25. april
Ostavljamo na 200 stepeni da se skuva bulgur dok tečnost ne ispari....
Bulgur sa paradajzom na turski načinBulgur sa paradajzom na turski način
21. maj
Nakon što se jelo skuva, skidamo sa vatre i ostavljamo 10 minuta sa poklopcem da nabubri bulgur i da upije sve....
Bulgur sa mlekom i suvim grožđemBulgur sa mlekom i suvim grožđem
11. maj
Gotov bulgur serviramo u posui ili čaši i odozgo dekorišemo namrvljenim orasima. Bulgor sa mlekom i suvim grožđem je veoma ukusan!...
Bulgur sa listovima loze i svinjetinomBulgur sa listovima loze i svinjetinom
11. mart
Servirajte bulgur sa listovima loze i svinjetinom sa kiselim mlekom....
Bulgur sa spanaćem i pilećim mesomBulgur sa spanaćem i pilećim mesom
10. avgust
Prijatno uz ovaj bulgur sa spanaćem i piletinom!...