Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se konzumira kavijarKada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari.
9....
01. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Kako se konzumira javorov sirup?Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup...
16. dec.
Kako se konzumiraju koktel škampiAli najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
15. avgust
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil. Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke...
03. feb.
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu.
Laneno seme se koristi...
04. jul
Saće - kada se i zašto konzumira?Uprkos brojnim prednostima, ne zaboravite da ove proizvode konzumirate u umerenim količinama.
Saznajte više o tome kako zameniti šećer medom i odaberite jedan od ovih lekovitih recepata sa medom....
22. jul
Kako konzumirati pčelinji polen?U narednim redovima saznaćemo više o njegovim vrednim kvalitetima i kako konzumirati pčelinji polen. Koristan je u bilo koje doba godine, ali je u hladnim danima nezaobilazan pomoćnik imunološkog sistema....
02. dec.
ĐumbirU retkim slučajevima zabeležene su promene raspoloženja kod ljudi koji su konzumirali biljku. Đumbir je kontraindikovan za trudnice, dojilje i malu decu....
28. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraZa učvršćivanje imunog sistema treba da se konzumiraju pomorandže, mandarine, paradajz, brokoli. Bogate su vitaminom C....
07. april
Kako se konzumira sušeni paradajz?Sušeni paradajz nije posebno popularan kod nas, jer naše domaćice decenijama pripremaju konzervirani paradjz, a ne suše ga. Postoje izuzetci, naravno, gde se paradjz suši pre nego što se stavlja u domaću ljutenicu, na...
25. januar
Kako se konzumira laneno seme?Upravo zbog toga ga treba samleti u prah i tako konzumirati.
Kada sameljete lalneno seme možete ga dodavati u kiselo mleko, salate, peciva, namaze. Možete ga bukvalno posipati preko jela kao začin....
18. okt.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitetĐumbir sa limunom i medom za jak imunitet je odličan narodni lek za zimske mesece!...
30. okt.
Čaj od svežeg đumbira i limunaKoren đumbira isecite na sitne komade i stavite na dno posude....
25. april
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
29. nov.
Kako se konzervira bundeva?U dubok i širok lonac stavite 3 šolje jabukovog sirćeta, 5 šolja šećera, rendanu kora 1 limuna, 3 štapića cimeta, 4 kašike rendanog đumbira i 1 kašiku soli....
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
24. okt.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Prilikom specijalizovanog lečenja tibetanskom pečurkom nije poželjno da se konzumira alkohol....
24. avgust