Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Sada možete koristiti artičoku da od nje pripremite ukusan specijalitet. Saznajte više o istoriji artičoke i saznajte kako da kuvate artičoke....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Artičoka u salsa verdeArtičoka u salsa verde
08. jul
Dodajte kuvanu artičoku, posolite po ukusu i ostavite jelo da se krčka na vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje. 8. Servirajte artičoku sa salsa verde dok je topla. Prijatno!...
Artičoka sa hamonomArtičoka sa hamonom
15. maj
Unutra izmrvite kocku bujona i dodajte oceđene artičoke nasečene na četvrtine. Poklopite i ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 10 minuta. 6....
Artičoka sa krompiromArtičoka sa krompirom
31. dec.
Kad izvadite krompir iz rerne, dodajte artičoku i ponovo pospite maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite još 30 minuta na 180 stepeni....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Artičoka u sosu od mančegaArtičoka u sosu od mančega
20. sep.
Očišćeno povrće izvadite iz vode i stavite da se kuva sa prstohvatom-dva soli dok ne omekne, otprilike 20 minuta, ali to zavisi i od veličine artičoke....
Artičoka sa roze sosomArtičoka sa roze sosom
18. april
Začinite sa malo bibera i ostavite da se kuva oko 4 minuta. Artičoke prelijte pripremljenim sosom i pospite sitno naseckanim peršunom....
Artičoka sa romesko sosomArtičoka sa romesko sosom
30. maj
Artičoke očistite očistite od tvrdih listova. Razumećete kada ste stigli do krhkog dela, kada savijete listić i on je krhak i lomi se....
Ukusna artičoka sa sosomUkusna artičoka sa sosom
18. jun
Izvadite artičoku iz šerpe i nakon što se dovoljno ohladi, stavite ih sa pljosnatom stranom nadole i rasecite na pola po dužini....
Artičoke sa graškomArtičoke sa graškom
02. april
Vaditi jednu po jednu artičoku da se ocedi. Sa napravljenom smesom puniti artičoku. Pokušati staviti što više graška između listova artičoke. Poređati artičoke jednu pored druge u šerpu....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Artičoka sa pivom i slaninomArtičoka sa pivom i slaninom
16. mart
Očisite artičoku, tako što ljuštite spoljašnje tvrde listove, dok ne stignete do svetle sredine. Odsecite oko 1-2 prsta od vrha, koji je takođe tvrd i ne konzumira se....
Artičoka iz rerne sa mocarelomArtičoka iz rerne sa mocarelom
01. april
Stavite u tiganj dinstanu artičoku, prelijte belim vinom i 1 šoljivom vode. Poklopite posudu i dinstajte dok artičoka ne omekša i pokrijte parčićima mocarele....
Zapečena artičoka sa čudesnim nadevomZapečena artičoka sa čudesnim nadevom
09. januar
Izvadite i nappunite nadevom svaki cvetić artičoke, a odozgo izrendajte čedar sir. Stavite ponovo u rernu na kratko, da se sir rastopi. 8....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...