Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinomAromatični jasmin pirinač sa svinjetinom
11. nov.
Ako niste probali jasmin pirinač, preporučujem oberučke. Ovaj pirinač je ukusan i izuzetno aromatičan sam po sebi, a ukoliko dodaš i začine jelo postaje predivno....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast; - Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja; - Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
Jasminov PirinačJasminov Pirinač
26. sep.
Kambodžanski jasminov pirinač je beo (izbljen i poliran) i braon pirinač. Jasminov pirinač se gaji i u Laosu i Vijetnamu, ali nije toliko rasprostranjen koliko tajlandski jasminov pirinač....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
U vok tiganju takođe možete da napravite prženi pirinač na kineski način, pržene špagete, mekanu teletinu u voku, sočnu piletinu u voku i naravno svinjetinu u voku....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Vode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode. 3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
Kako se kuva pirinač?Kako se kuva pirinač?
04. dec.
; - puding od pirinča;...
Šta predstavlja jasminov pirinačŠta predstavlja jasminov pirinač
25. sep.
Jasminov pirinač odlično ide uz ananas ili sos od škampa, takođe i sa povrćem i ribom. Jasminov pirinač ne treba da se meša sa senfom ili medom, zato što oni ubijaju njegov miris....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
Kako se kuva imperatorski pirinačKako se kuva imperatorski pirinač
19. april
Treba da znate da je imperatorski pirinač malo tvrđi po ukusu i ukoliko se vama dopada malo mekši pirinač poput bisernog pirinča, onda vam se crni pirinač neće dopasti....
Kako se kuva blanširani pirinač?Kako se kuva blanširani pirinač?
15. januar
Prednosti blanširanog pirinča Blanširani pirinač ima mnogo dobre hranljive kvalitete i ne slepljuje se. Ne kuva se brže od običnog pirinča....
Kako se kuva crni pirinač?Kako se kuva crni pirinač?
01. maj
Crni pirinač se kuva na isti način kao i beli pirinač, sa malom razlikom, da vam treba malo više vremena za njegovu kulinarsku obradu....
Pirinač u čašiPirinač u čaši
01. mart
Zapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom. Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
JasminJasmin
29. avgust
Vrste jasmina Pored jasmina sambaka, postoje još tri vrste jasmina, koje su sve popularnije. To su: Jasminum polyanthum - ima složene listove, koji se sastoje od 5-6 listića....