Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima...
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva na pari?Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari.
Kuvanje na pari je jedan...
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva pirinač na pari?Za kuvanje na pari obično se koristi specijalna posuda, ali čak i da nemate takvu posudu, dovoljno je da imate dublju šerpu i metalnu cediljku (đevđir), koju treba da postavite u šerpu.
Druga varijanta je značajnije...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariRiba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam.
To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili...
Povrće na pariStavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.
Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
Bundeva na pariOdozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
Riba na pariStavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
Školjke na pariČim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe.
5....
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Mantije na pariKod posluživanja mantija na pari, stavite ovaj sos odozgo....
Skuša na pariIsecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom.
Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu.
U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....