Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se kuva povrće na pariLimun se dodaje u gotovo sva jela, dajući im specifičan ukus.
Isto to čini i đumbir. Daje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća....
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Krajevi boranije se seku i on se onda seče na manje delove, pre nego što se stavi da se kuva.
- Pasulj se prvo prelije hladnom vodom, pa se tek onda stavlja na ringlu....
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
Kako se kuva na pari?Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari....
Kako se kuva artičokaArtičoka se čisti i skuva u vodi sa dodatkom soka od limuna, da ne potamni. Kuvanu artičoku sečmo na tanke komade i stavljamo u pleh, namazan maslacem.
Odozgo stavljamo dve trećine plavog sira, izmrvljenog na komade....
Kako se kuva grašakKako da kuvate grašak u šerpi?
Obavezno ga pregledajte, pošto čak i kod skupljih proizvoda se mogu naći mali kamenčići na primer. Nakon toga potopite u mlaku vodu na 5-8 sati, ne više, pošto može da se prekuva....
Kako se kuva kukuruzKukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu. Možete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate....
Kako se kuva pirinač na pari?Cilj je da se namirnice kuvaju u pari, a ne da se kuvaju u vodi.
U zavisnosti od načina, na koji pripremate pirinač, možete da koristite i različite začine i bujone, koje stavljate direktno u vodu....
Kako se kuva lep pirinačTokom prvih 10 minuta vri na jakoj vatri, nako čega se ringla smanjuje na minimalnu temperaturu. Kuva se dok ne počne da omekšava, tako što nije poželjno da ga mešate....
Kako se kuva sa multikukerom?Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;
- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
Kako se kuva Crveni zubatac?S obzirom na to da je karakteristična riva za grčku kuhinju, pogazaćemo vam kako je Grci tradicionalno spremaju....
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj treba da se potapa otprilike 12 sati, ali ne više od 15 sati da se ne bi fermentisao.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?...
Kako se kuva svinjski biftek?Evo kako se kuva svinjski biftek
Priprema svinjskog bifteka
Pre nego što počnete sa kuvanjem, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da dostigne sobnu temperaturu oko 30 minuta. Ovo pomaže u ravnomernom kuvanju....
Kako se kuva ukusna džigerica?Džigerica se služi sa krompirom, dinstanim povrćem ili svežom salatom.
Pogledajte i kako se priprema džigerica na roštilju, ukusna džigerica u rerni sa lukom ili tradicionalna pržena svinjska džigerica....
Kako se kuva sveži kupusOdlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Bundeva na pariOdozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
Riba na pariStavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
Povrće na pariStavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.
Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
Skuša na pariU specijalnu posudu na pari, koju stavite na šerpu, poređajte jedan red krugova skuše. Ako nemate takvu posudu možete improvizovati sa đevđirom ili metalnim sitom odgovarajućeg prečnika....
Kukuruz na pariZamrznut kukuruz se stavlja u korpicu za kuvanje na pari. Ako nemate, možete da koristite cediljku, po mogućstvu metalnu.
Korpica se stavlja u posudu sa vrelom vodom koju ne treba da dodiruje....
Mantije na pariKod posluživanja mantija na pari, stavite ovaj sos odozgo....