Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakDa biste videli da li je gotov, prosto proverite da li je gotov, prosto proverite da li je grašak nabubrio dovoljno. Ako nije, onda sipajte vodu i sipajte čistu, a nakon toga sačekajte još oko pola sata....
13. jun
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje....
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Proso sa kokosovim mlekomProso se prethodne noći potopi u hladnu vodu sa nekoliko kapi sirćeta/limunovog soka.
Ujutru dva-tri puta oprati i staviti vodu da se kuva.
Čim voda proključa, dodajte kokosovo mleko....
26. dec.
Spanać, proso i jaje sa grčkim jogurtomAko je baš mlad, to će biti dovoljno, ako nije, doliti malo vode da se blanšira još neko vreme. Posoliti i pobiberiti po ukusu i umešati kuvano proso....
11. feb.
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.
ProsoProso u kulinarstvu
Kao i ostale zrnaste namirnice, tako i proso-treba ga dobro oprati i očistiti od kamenčića.
- Na jednu šolju prosa se sipaju dve i po šolje vode....
30. maj
Paprike punjene prosom i pirinčemDodajte dobro opran oljušteni proso, pirinač i postepeno jednu po jednu šolju bujona od povrća....
20. januar
Supa od prosa i orahaDodaje se proso, oljušteni orasi, soja sos i so.
Prelivaju se vodom i kuvaju se oko 30 minuta, dok se s vremna na vreme meša. Nakon što se supa servira u posudicama za supu posipa se peršunom....
30. jul
Rižoto sa prosom i povrćemOstavlja se pod poklopcem da se kuva oko 10-15 minuta. Nakon toga se dodaje i skuvan proso i meša se dobro.
Na kraju se dodaje skuvano meso i bosiljak i sklanja se sa vatre. Recept je pogodan i za malu decu....
10. dec.
Ukusno proso sa povrćem u kukeru za pirinačPromešamo dobro drvenom mutilicom i sipamo tačnu količinu vode - da bide odnos 2 prema jedan za proso. Kuva se oko pola sata u kuker za pirinač se sam isključi.
Raspoređujemo u 4 porcije i serviramo toplo!...
28. okt.
Koliko dugo se kuva različito povrćeJela od povrća zadovoljavaju potrebu organizma za korisnim supstancama. Vitamini, minerali, biljne i mlečne masti, ugljeni hidrati i proteini sadržani u svežem povrću garant su potpune ishrane.
Boje, aromatične i aromatične...
13. nov.
Kolač sa jabukama, prosom i bademimaNek vam je slatko uz ovaj kolač sa jabukama, prosom i bademima!...
21. dec.
Seoski hleb sa prosom i leblebijamaSeoski hleb sa prosom i leblebijama je idealna polovina za domaći humus ili janiju sa leblebijama.
Recept je odgovarajući za ljude koji imaju netoleranciju na gluten, pošto je ovo hleb bez glutena....
20. mart