Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Prženice sa kokosovim uljemKada se ulje dovoljno zagrejalo, potopite kriške u smesu sa jajima da dobro upiju i pržite sa obe strane dok se ne dobije zlatkasta boja.
Vadite ih gotove na salvetu ili ubrus da se iscede....
Čokoladni kolač sa kokosovim uljemNamažite kalup za tortu sa prstenom koji se skida, ili posudu za pečenje srednje veličine, kokosovim uljem.
Pospite blago brašnom i sipajte smesu. Zagladite odozgo i pospite kokosov čips....
Banana palačinke sa kokosovim uljemBanane se izgnječe pomoću mašine ili viljuškom, ne pasiraju se, pomešaju se sa jajima i kokosovim brašnom dok ne postanu homogeni i peku se na električnoj ploči ili tiganju sa kokosovim uljem....
Fadž brauni sa kokosovim uljemČokolada zajedno sa kokosovim uljem se rastopi na pari. Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Pomešajte kiselu pavlaku sa žumancima i šećerom i dobro umutite.
Lagano dodajte smesu od čokolade, a posle brašno....
Zdravi energetski bar sa kokosovim uljemIzvadite pleh i ostavite da se smesa malo ohladi, nakon toga isecite barove i spremni su za jelo!
Zdravi energetski barovi sa kokosovim uljem su veoma ukusni....
Kako se kuva artičokaIsečeno povrće začinite sitno iseckanim belim lukom, pomešanim sa začinima i sokom od limuna i maslinovim uljem. Ostavite da se ohladi 1 sat u frižideru i servirajte....
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima...
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva Crveni zubatac?Ribu premažite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 25 minuta. Poslužite na sto, nakon što ste ih zalili ostalim sosom....
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva povrće na pariKada servirate povrće na pari, možete ga začiniti solju, biberom i maslinovim uljem. Tako će biti spremno za direktnu i mnogo zdraviju konzumaciju....
Kako se kuva u vok tiganjuDobro zagrejte ulje i prepržite povrće, osim sojinih ljuspica. Začinite susamovim uljem i soja sosem. Na kraju dodajte sojine ljuspice i nakon otprilike 2 minuta jelo je gotovo....