Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Pritiskajte dlanovima i sakupite prstima, ako vam se čini da je testo još lepljivo, odozgo pospote dodatno brašnom, mesite u jednu masu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Tada već možete skloniti posudu sa vatre i premestite dobijeno testo u hladnu posudu, kako bi se ohladilo. Nakon toga ga zamesite rukama....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi testo sa maslacemKako se pravi testo sa maslacem
01. januar
Pogledajte takođe i kako da napravite lisnato testo i saznajte kako se čuva testo....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Kuvano testo Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Ako mesite rukama, testo je gotovo nemoguće mesiti previše, jer ćete se umoriti mnogo pre nego što se to dogodi, bez obzira koliko ste jaki....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Uskršnji kolač od testa koje se mutiUskršnji kolač od testa koje se muti
14. maj
U veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju. Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi. Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu....
Testo sa kvascemTesto sa kvascem
14. maj
Umesite testo od dobijene smese i 1 kg prosejanog brašna. Mesite oko 10 minuta, dodajući preostalo brašno. Testo obilno premažite uljem i stavite ga u veću plastičnu kesu. Čuvajte ga u frižideru do 5 dana....
Testo sa grizomTesto sa grizom
11. mart
Zamesti testo od brašna, jaja i vode. Razvući tanko, pa iseći rezance. Vodu pristaviti da se kuva, pa kod proključa ubaciti testo i kuvati kratko oko 5 minuta. Na masti malo popržiti griz. Malo da zarumeni....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Izvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna. Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Sačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac. Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Brašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda. Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Za posipanje se koriste mrvice od maslaca, šećerne mrvice, susam ili seme maka. Međutim, ovde ćemo se zaustaviti na samom testu za hleb....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Luk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Univerzalno testo u mini pekariUniverzalno testo u mini pekari
26. jul
Uključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta. Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
Super testo u mini pekariSuper testo u mini pekari
22. maj
Uključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta. Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....