Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se mesi glatko testo?Pritiskajte dlanovima i sakupite prstima, ako vam se čini da je testo još lepljivo, odozgo pospote dodatno brašnom, mesite u jednu masu....
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravi slatko testoTada već možete skloniti posudu sa vatre i premestite dobijeno testo u hladnu posudu, kako bi se ohladilo. Nakon toga ga zamesite rukama....
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo
Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Uskršnji kolač od testa koje se mutiU veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu....
Testo sa kvascemUmesite testo od dobijene smese i 1 kg prosejanog brašna.
Mesite oko 10 minuta, dodajući preostalo brašno. Testo obilno premažite uljem i stavite ga u veću plastičnu kesu. Čuvajte ga u frižideru do 5 dana....
Testo sa grizomZamesti testo od brašna, jaja i vode. Razvući tanko, pa iseći rezance.
Vodu pristaviti da se kuva, pa kod proključa ubaciti testo i kuvati kratko oko 5 minuta.
Na masti malo popržiti griz. Malo da zarumeni....
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo za štrudluUkoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo iz frižideraSačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
Testo sa maslacemBrašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
Testo za dekoracijuOvaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za HaluZa posipanje se koriste mrvice od maslaca, šećerne mrvice, susam ili seme maka.
Međutim, ovde ćemo se zaustaviti na samom testu za hleb....
Testo od lukaLuk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.
Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Super testo u mini pekariUključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta.
Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....