Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Pečeni suncokret sa finom himalajskom soljuČesto se nadgleda uz mešanje. U zavisnosti od vaše rerne biće gotovo nege oko desetog minuta.
Hrskavi pečeni suncokret je gotov.
Čudesnog ukusa!...
31. januar
Pečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećniciSemenke suncokreta dobro operite i ocedite vodu.
Stavljamo ih u vatrostalnu posudu, posipamo brašnom i posolimo. Dobro promešamo.
Pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W 10 minuta, povremeno mešajući....
27. dec.
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
06. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Na koliko stepeni se peče suncokret?Gotov suncokret se vadi iz rerne i ostavlja se da se ohladi....
29. dec.
Oljušten i konzervisan paradajzStavite da probri i ostavite da se ohladi na 80 stepeni.
Poređajte oljušten paradajz u tegle i sipajte sok, koji, ako je potrebno se razredi sa vodom, ako ne bude dovoljno za sve tegle....
16. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pogača suncokretPo sredini pospite oljuštenim semenkama i stavite da se peče dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 170 stepeni....
19. avgust
1
Pica SuncokretPonovo iscrtajte krug da se vidi.
Sa strane nasecite testo na delove i pažljivo ih okrenite i lagano rastvorite. Ostavite testo da naraste, premažite ga umućenim jajem sa malo svežeg mleka....
19. april
Suncokret pogačaKada se oblikuje centar peletenjem, od ostalog testa razviti jednu veliku koru, nauljiti je i uviti u rolnu.
Rolnu postaviti oko centra i rezati je makazicama na svakih 1 cm....
20. feb.
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Moja suncokret pogačaSuncokret pogaču premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako pogača ne bi gorela)....
13. mart
Kako se konzumira đumbirKada se priprema čaj, đumbir treba da se oljušti. Nakon toga se seče na tanke kriške i stavlja se da vri u litar vode. U kulinarstvo se obično koristi rendan ili u prahu....
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
27. sep.