Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Pita Suncokret sa mlevenim mesomPita Suncokret sa mlevenim mesom
12. feb.
Sečemo listiće i oblikujemo suncokret....
Pečeni suncokret sa finom himalajskom soljuPečeni suncokret sa finom himalajskom solju
31. januar
Često se nadgleda uz mešanje. U zavisnosti od vaše rerne biće gotovo nege oko desetog minuta. Hrskavi pečeni suncokret je gotov. Čudesnog ukusa!...
Pečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećniciPečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećnici
27. dec.
Semenke suncokreta dobro operite i ocedite vodu. Stavljamo ih u vatrostalnu posudu, posipamo brašnom i posolimo. Dobro promešamo. Pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W 10 minuta, povremeno mešajući....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Na koliko stepeni se peče suncokret?Na koliko stepeni se peče suncokret?
29. dec.
Gotov suncokret se vadi iz rerne i ostavlja se da se ohladi....
Oljušten i konzervisan paradajzOljušten i konzervisan paradajz
16. avgust
Stavite da probri i ostavite da se ohladi na 80 stepeni. Poređajte oljušten paradajz u tegle i sipajte sok, koji, ako je potrebno se razredi sa vodom, ako ne bude dovoljno za sve tegle....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pogača suncokretPogača suncokret
19. avgust
1
Po sredini pospite oljuštenim semenkama i stavite da se peče dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 170 stepeni....
Pica SuncokretPica Suncokret
19. april
Ponovo iscrtajte krug da se vidi. Sa strane nasecite testo na delove i pažljivo ih okrenite i lagano rastvorite. Ostavite testo da naraste, premažite ga umućenim jajem sa malo svežeg mleka....
Suncokret pogačaSuncokret pogača
20. feb.
1
Kada se oblikuje centar peletenjem, od ostalog testa razviti jednu veliku koru, nauljiti je i uviti u rolnu. Rolnu postaviti oko centra i rezati je makazicama na svakih 1 cm....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Moja suncokret pogačaMoja suncokret pogača
13. mart
Suncokret pogaču premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako pogača ne bi gorela)....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Kada se priprema čaj, đumbir treba da se oljušti. Nakon toga se seče na tanke kriške i stavlja se da vri u litar vode. U kulinarstvo se obično koristi rendan ili u prahu....
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Da biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo. Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...