Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeMekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
02. nov.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikePogledajte još i naše ideje za slane palačinke ili tortu od palačinki....
31. okt.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaSuvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
01. mart
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
24. nov.
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot - uputstvo za početnike:
Potrebni sastojci:
Brašno - 1.400 g
Jaja - 7 komada
Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi
Šećer - 450 g
Živi kvasac - 65-70 g
Ulje - 250 ml
So - prstohvat
Vanila...
17. maj
Kako se pravi ukras za tortuUkras za tortu sa keksom
Nakon što ste napravili tortu, možete napraviti glazuru od snega od belanaca sa šećerom. Za tu svrhu umutite u čvrst sneg 3 belanca sa 3 šolje šećera....
06. mart
Kora za tortuPeče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.
Dobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte....
01. okt.
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeZa one koji do sada nisu pravili, predlažemo ovaj recept po kojem možete napraviti svoje prve makarone iz rerne....
26. mart
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeOno što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
05. maj
Bademova kora za tortuKoristimo papir za pečenje, ali može da se namaže posuda. Peče se samo po jedna kora.
Stavljamo u sredinu rerne na 190 stepeni i pečemo 11 minuta....
05. jul
Kakao kora za tortuGotovu smesu sipamo u posudu za pečenje i stavljamo u prethodno zagrejanu rernu.
Pečemo koru za tortu na 180 stepeni 40 minuta....
05. avgust
Medena kora za tortuSipajte u pleh prečnika 22 cm, prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Nakon što se medena kora za tortu ohladi, presecite je na 2 dela....
11. mart
Francuska kora za tortuPecite 8 do 10 minuta, nakon toga stavite na rešetku da se ohladi, dok se ne ohladi potpuno vaša kora za tortu.
Prijatna priprema!...
10. jun
Vazdušasta kora za tortuNakon što se ohladi, pažljivo odvojite koru od ivica pleha i otkopčajte.
Vazdušasta je i veoma ukusna domaća kora za tortu, nemojte odvajati belanca od žumanaca, bez sode i praška za pecivo za testo....
25. maj
Jednostavna kora za tortuU kalup za tortu sipajte po 3 kašike od svake smese.
Uvek stavljajte u centar kalupa. Sipajte dok ne potrošite dve smese.
Pecite na 200 stepeni, proverite čačakalicom za zube....
30. sep.
Jeftina kora za tortuDate količine su za 1 koru.
Jaje sa šećerom umutiti u čvrst sneg.
U smesu dodati sveže mleko, a, ukoliko nemate, možete koristiti toplu vodu....
17. sep.
1
Patišpanj kora za tortuSmesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje.
Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, čačkalicom se proba da li je gotovo....
11. jun
Obična kora za tortuIsipajte u kalup za tortu, ako pravite okruglu tortu, pa nakon što se ohldi, možete koricu podeliti na 2 ili 3 korice, a možete isipati i u plitak pleh, a ako pravite rolat, onda možete pomoću papira za pečenje da uvijete...
28. april
Brza kora za tortuDodajemo šećer, prašak za pecivo i vanilu. Ponovo mutimo dobro smesu.
Sipamo smesu u namazan pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne bude gotovo.
Kad se ohladi kora je gotova za upotrebu....
31. avgust
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeRecept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....
24. mart