Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Mekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
Pogledajte još i naše ideje za slane palačinke ili tortu od palačinki....
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Suvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Kako se pravi milibrot - uputstvo za početnike: Potrebni sastojci: Brašno - 1.400 g Jaja - 7 komada Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi Šećer - 450 g Živi kvasac - 65-70 g Ulje - 250 ml So - prstohvat Vanila...
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Ukras za tortu sa keksom Nakon što ste napravili tortu, možete napraviti glazuru od snega od belanaca sa šećerom. Za tu svrhu umutite u čvrst sneg 3 belanca sa 3 šolje šećera....
Kora za tortuKora za tortu
01. okt.
Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača. Dobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte....
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnike
26. mart
Za one koji do sada nisu pravili, predlažemo ovaj recept po kojem možete napraviti svoje prve makarone iz rerne....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ono što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
Bademova kora za tortuBademova kora za tortu
05. jul
Koristimo papir za pečenje, ali može da se namaže posuda. Peče se samo po jedna kora. Stavljamo u sredinu rerne na 190 stepeni i pečemo 11 minuta....
Kakao kora za tortuKakao kora za tortu
05. avgust
Gotovu smesu sipamo u posudu za pečenje i stavljamo u prethodno zagrejanu rernu. Pečemo koru za tortu na 180 stepeni 40 minuta....
Medena kora za tortuMedena kora za tortu
11. mart
Sipajte u pleh prečnika 22 cm, prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Nakon što se medena kora za tortu ohladi, presecite je na 2 dela....
Francuska kora za tortuFrancuska kora za tortu
10. jun
Pecite 8 do 10 minuta, nakon toga stavite na rešetku da se ohladi, dok se ne ohladi potpuno vaša kora za tortu. Prijatna priprema!...
Vazdušasta kora za tortuVazdušasta kora za tortu
25. maj
Nakon što se ohladi, pažljivo odvojite koru od ivica pleha i otkopčajte. Vazdušasta je i veoma ukusna domaća kora za tortu, nemojte odvajati belanca od žumanaca, bez sode i praška za pecivo za testo....
Jednostavna kora za tortuJednostavna kora za tortu
30. sep.
U kalup za tortu sipajte po 3 kašike od svake smese. Uvek stavljajte u centar kalupa. Sipajte dok ne potrošite dve smese. Pecite na 200 stepeni, proverite čačakalicom za zube....
Jeftina kora za tortuJeftina kora za tortu
17. sep.
1
Date količine su za 1 koru. Jaje sa šećerom umutiti u čvrst sneg. U smesu dodati sveže mleko, a, ukoliko nemate, možete koristiti toplu vodu....
Patišpanj kora za tortuPatišpanj kora za tortu
11. jun
Smesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, čačkalicom se proba da li je gotovo....
Obična kora za tortuObična kora za tortu
28. april
Isipajte u kalup za tortu, ako pravite okruglu tortu, pa nakon što se ohldi, možete koricu podeliti na 2 ili 3 korice, a možete isipati i u plitak pleh, a ako pravite rolat, onda možete pomoću papira za pečenje da uvijete...
Brza kora za tortuBrza kora za tortu
31. avgust
Dodajemo šećer, prašak za pecivo i vanilu. Ponovo mutimo dobro smesu. Sipamo smesu u namazan pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se ohladi kora je gotova za upotrebu....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Recept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....