Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatko od smokava u rerniTako se peče slatko od smokava, ali na ovoj temperaturi ne ključa i ne peni se.
Povremeno promešajte i kada se sirup zgusne, ali ne previše, skoro je gotovo....
16. sep.
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Slatko od smokava sa smokvinim listovimaOvako obrađeni plodovi ostave se da odstoje 8-10 sati.
Ponovo kuvajte na laganoj vatri dok smokve ne dobiju meku ćilibarsku boju i dok se sirup za slatko od smokava ne zgusne, ali ne previše....
22. dec.
Slatko od smokava i krušaka u rerniOstavite tako da se hlade i nakon toga stavite da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.
Slatko od smokava i krušaka u rerni je gotovo....
25. okt.
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraUključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva.
Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih.
Okrenite tegle sa slatkom od smokava poklopcima na dole i ostavite ih preko noći.
Prijatno....
18. okt.
Slatko od zelenih smokava sa maslacemZatim se pravi gusti sirup tako što se 900 g šećera sipa u ne više od 300 ml vode za količinu od 1, 5 kg smokava, na jako zagrejanom šporetu, i meša drvenom kašikom da se šećer dobro rastvori....
06. okt.
Slatko od celih smokava za dijabetičareSlatko od celih smokava za dijabetičare je veoma ukusno....
07. dec.
Slatko od celih smokava i grožđa za zimuOkrenite teglu naopako i ostavite tako dok se slatko od smokava i grožđa za zimu ne ohladi....
02. sep.
Slatko od smokavaPovremeno mešati slatko i, kada se zgusne, dodati limuntus.
Slatko sipati u tegle dok je još uvek toplo, zatvoriti poklopcem i posle kuvati još 10-ak minuta....
07. feb.
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Slatko od smokava i plavih šljiva sa šećerom za želiranjeOkrenite tegle naopako i ostavite ih tako dok se domaće slatko od smokava ne ohladi.
Čuva se na hladnom i veoma je ukusno ovo slatko od smokava i plavih šljiva sa šećerom za želiranje!...
19. okt.
Slatko od celih smokava sa cimetom u rerniSlatko nisam mešala nijednom, samo sam nadgledala da se zgusti.
Ukusno i aromatično!
Slatko od celih smokava sa cimetom u rerni je gotovo....
08. sep.
Bakino slatko od smokavaSipamo gotovo slatko od smokava u tegle i dobro zatvaramo.
Dobija se ukusno slatko sa krupnim komadima smokava, odogvarajuće za nadev za palačinke ili za kolače, slatkiše, ukrašavanje sladoleda i kiselog mleka....
13. avgust
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Slatko od celih neoguljenih smokavaOstavljamo tako dok se ne ohlade, i stavljamo slatko od celih neoguljenih smokava za zimu....
04. okt.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kokosovo mleko, osim svog egzotičnog ukusa, ima i prijatnu slatkoću, koja će osvojiti one koji vole slatku hranu....
30. sep.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Slatko od smokviSmokve oprati, oljuštiti i preliti ih vodom pomešanom sa limuntusom (sipati vodu koliko da prekrije sve smokve). Ostaviti da odstoje desetak minuta. Potom ih sipati u cediljku i ostaviti da se ocede....
01. jul
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Slatko od zelenih smokviKada se to desi, prestati sa kuvanjem i staviti limuntus.
Slatko odmah sipati u tegle - prvo smokve, a nakon toga i sirup....
20. maj
Slatko od celih smokviSipajte sirupe u gotov šećerni sirup, smanjite vatru do umerene temperature i stavite slatko da se ponovo kuva dok se ne zgusne, jer sok od voća će ga razrediti u početku....
20. sep.