Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
28. okt.
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
24. okt.
Kako se sprema boranijaLako je zamrznuti blanširanu boraniju.
Treba da ostavite da se ohladi, da isečete na jednake komade, da upakujete u najlonske kese i da ih stavite u zamrzivač....
27. sep.
Vrganji sa pirinčemOčistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite.
Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
21. sep.
Vrganji na maslacuMaslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori.
Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari.
Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
15. avgust
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
05. jun
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Podelite zrna u pakete i zamrznite. Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora.
Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
13. mart
Kako se čisti i sprema iverakZa spremanje iverka ima dosta recepata. Od glava nekoliko riba možete napraviti neverovatnu riblju čorbu.
Za tradicionaliste najukusnija varijanta ostaje pržena riba u ulju....
31. januar
Čorba od vrganja i lisičarkePropržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
18. jun
Kako se sprema meso od divlje svinjePečene grudi od divlje svinje se spremaju tako što pripremite 700 g grudi, 6 čenova belog luka, kumin i so po želji....
28. feb.
Vrganji sa maslacem i belim lukomOstavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene.
Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
24. okt.
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Dobro ili loše, blizu 85 procenata od prodaje školjki u Bugarskoj, mogu biti pronađeni samo u zamrznutom stanju....
05. feb.
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuTreba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko.
Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....
30. jul
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceLuk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
04. sep.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
22. avgust
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiVeć smo čuli za mnogobrojne koristi konzumacije čaja bilo da je to biljni, zeleni, crni čaj itd. Zbog činjenice što sami po sebi čajevi predstavljaju otprilike 99.5% vode najmanje što bi uradili za vaš organizam je da...
15. mart
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom je spreman.
Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda.
Prijatno!...
27. mart
Koktel Zamrznuti DaikiriPomešamo izdrobljeni led, sok od limete, beli rum i šećerni sirup u mali blender dok se ne dobije glatka smesa.
Presipamo u ohlađenu čašu za šampanjac i gotov koktel Zamrznuti Daikiri ukrašavamo kriškom limete....
20. januar
Zamrznuti voćni jogurtSmesu izručiti u plastičnu posudu poklopiti i ostaviti u zamrzivač, ali na kratko, da se ne zaledi skroz.
Zamrznuti voćni jogurt sipati u činije i poslužiti....
06. okt.