Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se čuva boranija?Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
21. nov.
Kako se sprema boranijaIsipajte boraniju u tiganj i prelijte je jajima - na 200 g boranije ide jedno jaje. Promešajte i pržite dok ne bude gotovo....
27. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Tegle sa želiranom piletinomIzvadi se i okrene se sa poklopčićem na dole dok se hladi 1 noć.
Čuva se na hladnom.
Tegle sa želiranom piletinom su gotove....
21. sep.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomAko želite da napravite kompot od trešanja, grožđa, višanja ili kajsija - kuvajte teglice oko 10 minuta.
7. Krastavce kuvajte između 5 i 10 minuta....
09. januar
BoranijaŠtetnost boranije
Kako stručnjaci tvrde, boraniju ne treba jesti sirovu, jer u svežoj boraniji ima toksičnog proteina - fazina....
05. jul
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Sutradan se poređa u tegle. Na dno svake tegle stave se 2 usitnjena aspirina, a na vrh još 2 aspirina.
Preliva se sokom koji je ostao u posudi. Na vrhu možete staviti venac od lišća celera ili lišća višnje....
08. januar
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljNemojte da stavljate vruću boraniju u tegle, jer onda će početi proces fermentacije, pa će se pojaviti i talog....
02. januar
Kako se zamrzava boranija?Stavljamo 2 litre vode da provri. Blanširamo boraniju oko 2-3 minuta. Izvadimo uz pomoć rešetkaste kašike i potopimo u hladnu vodu na oko 5 minuta. Na taj način povrće ostaje svežije....
21. mart
Kako se suši boranija?I tako, nakon zanimljive istorije, da pređemo na suštimu našeg saveta, a to je kako da osušimo boraniju ili zeleni pasulj. Svi znamo da se boranija najčešće stavlja u tegle. Možete je čuvati i u zamrzivaču....
15. maj
Kako se blanšira boranija?Voda provri, posoli se i u nju se stavlja cediljka sa ne više od 0,5 kilograma boranije. Važno je da boranija ne bude u velikim količinama, da bi voda mogla brzo da provri ponovo....
01. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Ukusna turšija u 2 tegle od po 3 litraProkuvajte marinadu oko 10 minuta, a zatim prelijte povrće, koje ste izvadili iz vode i rasporedili u 2 tegle od po 3 litra i u koje ste stavili celer. Dopunite tegle vrelom vodom....
18. sep.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Koliko soli se stavlja u teglu mesa?U teglu od 580 ml, količina soli koja se dodaje u ovom slučaju je 2 i 1/2 kašičice soli....
04. nov.
Koji začini se stavljaju u boraniju?Beli luk takođe odgovara boraniji. Neke domaćice stavljaju čubar ili majčinu dušicu u jela sa boranijom, ali budite štedljivi sa količinama....
31. okt.
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april