Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Isipajte boraniju u tiganj i prelijte je jajima - na 200 g boranije ide jedno jaje. Promešajte i pržite dok ne bude gotovo....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Tegle sa želiranom piletinomTegle sa želiranom piletinom
21. sep.
Izvadi se i okrene se sa poklopčićem na dole dok se hladi 1 noć. Čuva se na hladnom. Tegle sa želiranom piletinom su gotove....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Ako želite da napravite kompot od trešanja, grožđa, višanja ili kajsija - kuvajte teglice oko 10 minuta. 7. Krastavce kuvajte između 5 i 10 minuta....
BoranijaBoranija
05. jul
Štetnost boranije Kako stručnjaci tvrde, boraniju ne treba jesti sirovu, jer u svežoj boraniji ima toksičnog proteina - fazina....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Sutradan se poređa u tegle. Na dno svake tegle stave se 2 usitnjena aspirina, a na vrh još 2 aspirina. Preliva se sokom koji je ostao u posudi. Na vrhu možete staviti venac od lišća celera ili lišća višnje....
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
Nemojte da stavljate vruću boraniju u tegle, jer onda će početi proces fermentacije, pa će se pojaviti i talog....
Kako se zamrzava boranija?Kako se zamrzava boranija?
21. mart
Stavljamo 2 litre vode da provri. Blanširamo boraniju oko 2-3 minuta. Izvadimo uz pomoć rešetkaste kašike i potopimo u hladnu vodu na oko 5 minuta. Na taj način povrće ostaje svežije....
Kako se suši boranija?Kako se suši boranija?
15. maj
I tako, nakon zanimljive istorije, da pređemo na suštimu našeg saveta, a to je kako da osušimo boraniju ili zeleni pasulj. Svi znamo da se boranija najčešće stavlja u tegle. Možete je čuvati i u zamrzivaču....
Kako se blanšira boranija?Kako se blanšira boranija?
01. jun
Voda provri, posoli se i u nju se stavlja cediljka sa ne više od 0,5 kilograma boranije. Važno je da boranija ne bude u velikim količinama, da bi voda mogla brzo da provri ponovo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njega
08. mart
E321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom. Na mnogim...
Ukusna turšija u 2 tegle od po 3 litraUkusna turšija u 2 tegle od po 3 litra
18. sep.
Prokuvajte marinadu oko 10 minuta, a zatim prelijte povrće, koje ste izvadili iz vode i rasporedili u 2 tegle od po 3 litra i u koje ste stavili celer. Dopunite tegle vrelom vodom....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Koliko soli se stavlja u teglu mesa?Koliko soli se stavlja u teglu mesa?
04. nov.
U teglu od 580 ml, količina soli koja se dodaje u ovom slučaju je 2 i 1/2 kašičice soli....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Koji začini se stavljaju u boraniju?Koji začini se stavljaju u boraniju?
31. okt.
Beli luk takođe odgovara boraniji. Neke domaćice stavljaju čubar ili majčinu dušicu u jela sa boranijom, ali budite štedljivi sa količinama....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi. Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Može se staviti u tegle i koristiti bilo kada....