Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Oktopod a la GajegaAko koristite svežeg oktopoda, obavezno ga zamrznite 24 sata pre nego što spremate jelo i posle odmrznite. To je važno da bi se skratila mišićna vlakna i da bi bio krhak u našem tanjiru....
02. jun
Ražnjić od oktopoda i dimljenog lososaČim provri oktopod se ubacuje i vadi 3-4 puta iz vrele tečnosti. Poslednji put se ostavlja unutra i vatra se smanjuje na umerenu....
30. maj
Pipci od oktopoda sa belim vinomOperemo pipke i stavljamo ih u šerpu pod poklopac. Kuvamo ih oko 40 minuta. U sodu sipamo belo vino i začine.
Proveravamo da lis u gotovi tako što ih bocnemo šišom, da vidimo da li su omekšali. Nakon što ih sklonimo s...
25. sep.
Dinstani pipci oktopoda sa belim lukom i vinomPrelijte sokom od limuna, pospite sitno iseckanim celerom i poslužite dinstane pipke oktopoda sa belim lukom i vinom dok su topli....
21. jun
Pikantni prženi oktopod sa belim lukom i peršunomPikantni prženi oktopod sa belim lukom i peršunom je gotov!...
24. sep.
Kako spremiti svinjska crevca?Svinjska crevca predstavljaju gotove kožice za punjenje. Zato nema ničeg novog da se ona koriste najviše za punjenje svih vrsta kobasica.
Pre upotrebe creva za punjenje, potrebno je da se očisti unutranji deo, tako...
27. mart
Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
20. mart
Kako spremiti meke šnicle?Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....
18. feb.
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
30. januar
Kako sprečiti dehidrataciju?Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
02. maj
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
27. dec.
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
25. mart
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas.
Šta vole bakterije?
Dok živi organizmi...
12. nov.