Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Pogodan je i za ražnjiće i šnicle na žaru; - Svinjski kotlet se može špikovati i ispeći ceo u rerni....
Zečetina u teglama za zimuZečetina u teglama za zimu
05. okt.
1 varijanta: Potopimo zečetinu na nekoliko sati, možemo dodati malo sirćeta. Izvadimo meso i zakačimo u kesu da se ocedi. Nakon što se osuši posolimo i poređamo zbijeno u tegle....
Pečena zečetina u posudi za pečenjePečena zečetina u posudi za pečenje
14. maj
Prijatno uz neodoljivu pečenu zečetinu u posudi za pečenje na seoski način!...
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?
09. nov.
Različite vrste brašna imaju različite teksture i sadržaj proteina i glutena. Gluten je supstanca koja daje testu za picu njegovu elastičnu konzistenciju. Neka brašna stvaraju hrskaviju koru, dok druga čine picu mekšom...
Zečetina u mleku u rerniZečetina u mleku u rerni
18. mart
Kada mleko provri tiganj se sklanja s ringle i sos se sipa u zečetinu. Posuda za pečenje se pokriva folijom i jelo se peče na 170-180 stepeni oko 2 sata. Lagano pečenje čini meso krhkijim....
Jedinstvena zečetina u krok potuJedinstvena zečetina u krok potu
20. januar
Oni koji nemaju krok pot mogu da pripreme zečetinu u đuvečari, s tim što je vreme za kuvanje oko dva sata i naliva se više vode....
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Pogodna je za vino i osvežavajući napitak. Dud Izuzetno sočni plodovi duda se koriste za džemove, melasu, a takođe i za direktnu konzumaciju. Voće pomaže metabolizmu i formiranjui krvi....
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Obzirom na to da ovo meso sadrži i masnoće, posebno je pogodno za pripremu na roštilju ili barbakjuu, zato što ga upravo masnoća čini em sočnim, em štiti meso od isušavanja. Pogodno je i za supe, kao i za jela....
Ćufte od zečetine u crvenom sosuĆufte od zečetine u crvenom sosu
22. okt.
Prijatno uz ćufte od zečetine u crvenom sosu!...
Jednostavna i ukusna zečetina u rerniJednostavna i ukusna zečetina u rerni
29. april
Za ovaj recept i ukusnog pečenog zeca, zečetinu nasecite na komade i stavite ih u šerpu da se kuvaju. Kada se formira pena, uklonite je kašikom....
Zečetina u đuvečari sa mladim lukomZečetina u đuvečari sa mladim lukom
31. januar
Nakon što je gotov, stavlja se šaka pirinča i pola šolje vode da se skuva pirinač. Nakon što voda iskipi, sklanja se sa vatre i dodaju se iznutrice i čubar, posoli se po ukusu....
Koje je vino jače?Koje je vino jače?
24. januar
Vino ne spada u jaka alkoholna pića, ali ako treba da budemo iskreni, nije ni sasvim slabo. Procenat alkohola u vinu može da se kreće od 5,5% do čitavih 23%. Sadržaj alkohola u vinu ne određuje samo vrsta grožđa od koga...
Kobasica od zečetine i svinjetineKobasica od zečetine i svinjetine
07. januar
Još nekoliko dana i gotova je za rošilj na žaru....
Čorba od zečetine i prazilukaČorba od zečetine i praziluka
30. jul
Skuvajte unapred zečetinu u ekspres loncu sa 2 lovorova lista, malo soli, zrna bibera i korenom peršuna. Gotovo meso odvojte od kosti i procedite bujon....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu! Prijatno!...
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane. Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
Sosevi pogodni za šnicleSosevi pogodni za šnicle
09. sep.
Tako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta...
Začini pogodni za sočivoZačini pogodni za sočivo
25. jul
Drugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
Posude, pogodne za mikrotalasnuPosude, pogodne za mikrotalasnu
20. april
Papir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode. Domaćinski ubrus je pogodan pri pečenju masnije hrane, jer prima višak masnoće....
Predjelo za vinoPredjelo za vino
21. mart
Sir isečemo na kriške. Svaku stavljamo na aluminijumsku foliju. Odozgo posipamo prethodno smrvljenim orasima, 1 supenom kašikom meda i malo bosiljka. Uvijamo u foliju i dobro pečemo u ugrejanoj rerni na 8-10 minuta....
Španski recept za dinstanu zečetinuŠpanski recept za dinstanu zečetinu
11. jun
Vratite zečetinu u tiganj i dodajte vodu, pileći bujon, krompir, šargarepe i preostale začine, poklopite i ostavite da se dinsta. Posle izvadite masnoću i ostavite da se krčka bez poklopca....
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Teška sorta za uzgoj, ali pogodna za odležavanje vina. Snaga belog vina leži u svežini i ukusu svežeg grožđa....
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Pečena zečetina za UskrsPečena zečetina za Uskrs
30. okt.
Pečena zečetina za Uskrs je gotova....
Pirinač sa zečetinom u rerniPirinač sa zečetinom u rerni
22. april
Sipajte pirinač u posudu za pečenje, odozgo rasporedite skuvano zečije meso i dolijte oko 4 i 1/2 šolje bujona. Stavite da se peče dok pirinač sa zečetinom ne apsorbuje vodu....