Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Škampi uz crveno vinoŠkampi uz crveno vino
28. avgust
Sipajte belo vino. Sačekajte nekoliko minuta i vratite škampe. Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne. Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
Šitake meze uz vinoŠitake meze uz vino
18. avgust
Promešajte jednom i isključite meze za vino. Sklonite odmah sa vatre, jer beli luk može da pregori. Ostavite šitake meze za vino da se blago ohladi i servirajte....
Zalogaji uz belo vinoZalogaji uz belo vino
06. dec.
Narendajte tikvicu na krupno rende. Posolite i ostavite 30 minuta, da se ocedi voda. Isecite losos na male parčiće. Razvijte lisnato testo. Pospite ga narendanim tikvicama i parčićima lososa. Uvijte u ne mnogo čvrst...
Jednostavno meze uz vinoJednostavno meze uz vino
27. feb.
Servirajte uz hladno vino....
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Meze uz pivo ili vinoMeze uz pivo ili vino
01. sep.
Ukusno predjelo može da se jede i kao meze za vino. Ostavite u frižider na nekoliko sati i servirajte meze za pivo ili vino nakon toga....
Koje vino ide uz teletinu?Koje vino ide uz teletinu?
02. feb.
Mnogo je reči ispisano i još mnogo njih će biti napisano u smislu pravilnog kombinovanja hrane i pića. Istina je da nema tačne nauke, koja će pomoći u izboru odgovarajućeg vina za teleće meso ili za sočni teleći stejk....
Punjene pečurke za meze uz vinoPunjene pečurke za meze uz vino
15. okt.
Pečurke operemo i izdubimo po sredini. Kobasicu i kisele krastavčiće isečemo na male kocke. Pomešamo ih u posudi sa pavlakom i začinima - ja sam koristila so, biber i beli luk u prahu. Punimo pečurke i stavljamo...
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Osnovni princip uparivanja vina sa različitim jelima je da se snaga vina spoji sa bogatstvom jela, a njegova aroma sa delikatnim ukusom jela. Jelo nikada ne bi trebalo da bude jače od vina po aromi i bogatstvu. Zbog toga...
Pirinač sa komadićima pačetine u vatrostalnoj činijiPirinač sa komadićima pačetine u vatrostalnoj činiji
25. januar
Uzimamo jednu šerpu i stavljamo unutra očišćene i oprane pačije batake sa vodom da se kuvaju. Gotove batake iskidamo na male komade, ostavljamo i kožu, ali vodu u kojoj smo ih kuvali ne koristimo. U tiganju propržimo...
Uz koje vino se jede jagnjetina?Uz koje vino se jede jagnjetina?
15. dec.
Po tradiciji, kod nas je jagnjeće meso najpoželjnije u proleće i početkom leta. Uvereno možemo da kažemo da prolećni praznici idu ruku pod ruku sa pečenom jagnjetinom ili jagnjetinom sa začinima. Nezavisno od toga...
Začini koji odgovaraju uz kinouZačini koji odgovaraju uz kinou
27. nov.
Za kinou odgovaraju i meso prepelice, piletina i ćuretina, kao i pečurke. I morski plodovi - dagnje, lignje, škampi. Čime se može začiniti kinoa?...
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuZačini koji odgovaraju uz ćuretinu
15. jun
Ćurka spada u omiljene ptice za prazničnu trpezu. Takođe je izuzetno korisna - mnogi je više vole od piletine. 100 grama kuvane ćuretine sadrži čak 30 grama proteina, a samo 160 kalorija. Ovo meso je bogato i cinkom i...
Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)
29. nov.
Meso se iseče na zalogaje. Zagreva se ulje u tiganju, zaprži se meso dok ne postane zlatasto i izvadi se u tanjir. U istu masnoću se sipa očišćen i iselen na polumesece luk i zaprži se dok ne omekša. Dodaje se meso,...
Top 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršatiTop 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršati
09. maj
Sa devet namirnica možete da se izborite s glađu tokom dijete, zato što će vam upravo ove namirnice duže održati sitost. Od ove hrane možete da jedete u većim porcijama, zato što nisu kalorijska bomba i neće naškoditi...
Odgovarajuće vino uz škampeOdgovarajuće vino uz škampe
14. avgust
Vino se proizvodi od toliko različitih sorti grožđa i kombinacija derivata i tehnologija. Ono nalazi svoje mesto u kuhinji za vreme kuvanja - prilikom pečenja, dinstanja, mariniranja, a čak i kod prženja. Kvalitete vina...
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po pitanju aroma i oblika. Njihova prednost je isticanje ukusa hrane. Dobijaju se od najrazličitijih biljki, čiji listovi, stabla, kora, pupoljci ili cvetovi mogu da se upotrebe celi, mleveni...
Rolnice sa pačetinom u slatko-kiselom sosu od smokavaRolnice sa pačetinom u slatko-kiselom sosu od smokava
13. januar
Gotove rolnice sa pačetinom u slatko-kiselom sosu od smokava poslužite sa mirisnim listićima sveže mente i sosom od smokava. Prijatno!...
Koje vino se poklanja?Koje vino se poklanja?
26. nov.
Vino je klasično piće poznato od antičkih vremena i povezano sa vojnim podvizima i verskim ritualima. Smatra se pićem bogova, vino čuva i prenosi svoju vrednost tokom vremena. Zbog svoje sofisticirane prirode, vino je...
Koje je vino jače?Koje je vino jače?
24. januar
Vino ne spada u jaka alkoholna pića, ali ako treba da budemo iskreni, nije ni sasvim slabo. Procenat alkohola u vinu može da se kreće od 5,5% do čitavih 23%. Sadržaj alkohola u vinu ne određuje samo vrsta grožđa od koga...
Magični recepti sa čiom, uz koje ćete smršatiMagični recepti sa čiom, uz koje ćete smršati
20. jul
Svaki kutak zemlje ima svoje čudotvorne biljke, koje doprinose ljudskom organizmu više koristi od bilo kog leka. Imamo na raspolaganju i domaće biljke, kao što su šipurak, kopriva, pazdren, itd., ali, za razliku od...
Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?
27. feb.
/undefined Korijander koristi čovečanstvu od davnina. Istorija pokazuje da je kultivisan već 5.000 godina pre nove ere. Ali ako se pogleda danas, korijander je predmet mnogih argumenata i ekstremnih pozicija. Ovaj...
VinoVino
01. april
Složena priroda vina je tokom vekova inspirisala hiljade ljudi - pesnike, umetnike, pisce, stvaraoce na svim poljima, koji zauzvrat sa zahvalnošću odgovaraju na ovaj eliksir bogova, ovekovečavajući ga večno u svojim kreacijama...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Sos za pačetinuSos za pačetinu
28. avgust
Tiganj ostavite na otprilike 15 minuta dok se sos za pačetinu ne redukuje do konzistencije koju vi želite....