Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji je rok trajanja jaja?Obavezno operite kokošja jaja, kao i jaja od patke ili prepeličja jaja neposredno pre kuvanja kako biste produžili njihovu svežinu....
03. nov.
Koji je rok trajanja mesa iz tegle?Kod pravilne sterilizacije tegle sa mesom imaju rok trajanja preko 1 godine. Preporučuje se, ipak, da se iskoriste u okviru sledećih 3 ili 6 meseci....
01. mart
Koliki je rok trajanja tvrdo kuvanih jaja u frižideru?Važno je izbeći pucanje tokom kuvanja - pukotine smanjuju rok trajanja. Rok trajanja tvrdo kuvanih jaja sa pukotinama u frižideru je do dva do tri dana.
Zamrzavanje kuvanih jaja je loša ideja....
12. april
Koliki je rok trajanja želatinaNasuprot tome, želatin niskog kvaliteta ima rok trajanja ne više od godinu dana, ponekad sa stranim mirisom, a ukus kuvanih proizvoda može se promeniti ili ne ispuniti očekivanja....
03. feb.
Rok trajanja kuskusaKuskus su mala sušena zrna testa, koja se moraju kuvati pre konzumiranja. Kuskus spada u grupu testenina.
Obično se priprema pomoću posebne tehnologije od tvrde pšenice ili pšeničng griza....
03. dec.
Koliki je rok trajanja adaptiranog mleka?Adaptirano mleko je mleko u prahu koje je napravljeno prema formuli koja ga čini što je moguće bližim majčinom mleku – toliko važno za izgradnju imuniteta bebe.
Ima neke koristi i prednosti: dostupno je na tržištu i...
21. okt.
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimDobro je znati, da se od 1 kg sirovog mesa dobija 600 g kuvanog i 650 g prženog mesa.
Kada meso pečete u rerni, možete ga prelivati sokom koji se stvara tokom pečenja ili vrućom vodom....
20. sep.
Koliki je rok trajanja ruma i kako da ga čuvamo?Međutim, ako je piće proizvedeno u skladu sa svim normama i pravilima i korišćene su visokokvalitetne sirovine, onda se rok trajanja može produžiti na neodređeno vreme, uz poštovanje svih pravila skladištenja....
08. jun
Sos za jela sa povrćemOperemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga...
04. feb.
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Ne bismo se iznenadili da je jednostavni omlet prvo jelo koje ste naučili da kuvate, a verovatno će to biti i prva stvar iz kulinarstva koju ćete pokazati svojoj deci kako da sama prave.
Jednostavno zato što je, osim...
04. mart
Koji čaj je najbolji posle večere?Efekti čaja na sistem za varenje se još uvek proučavaju. Uprkos tome, na tržištu postoje čajevi koji su poznati kao sredstvo za poboljšanje varenja. Koji su čajevi pogodni za piće nakon večere?
U nekim kulturama čaj...
29. sep.
Koji šećer je koristan za zube?Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubima. Da li postoji takvo slatko?
Da, ovo su neprehrambeni zaslaživači...
30. nov.
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Paradoksalno, ali činjenica: novo istraživanje pokazuje da doručak bogat proteinima može da vam pomogne ne samo da smršate, već i da uspešno upravljate simptomima diabetesa tipa 2.
Autori istraživanja tvrde, da...
28. mart
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega.
Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
02. sep.
Salata od kuvanih šargarepaAko korisitite bejbi šargarepe očistite ih i stavite da se kuvaju cele u posoljenoj vodi. Kod velikih šargarepa treba da ih isečete na zalogaje.
Čim šargarepe omekšaju ocedite ih i cediljki i isplaknite pod tekućom vodom...
08. sep.
Šta se dešava ako pojedete čokoladu kojoj je istekao rok trajanja?Ako se poštuju uslovi skladištenja, ona neće štetiti zdravlju, čak i ako je istekao rok trajanja čokolade, koji je proizvođač naveo na pakovanju....
08. nov.
Koji je deo svinje za šta pogodanSvinjska plećka
Plećka je omiljeno meso za kuvanje, ali nije toliko pogodno za roštilj. Možete mirno da ga koristite za supe i čorbe, za svinjetinu sa prazilukom i pirinčem i za sve ostalo što vam padne na pamet....
21. januar
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Šećer se sve više odbacuje kao štetan po zdravlje i traže se njegove alternative. Dve od ovih mogućnosti su eritritol i stevija. Prilikom izbora obično se suprotstavljaju dva predloga i traži se balans između koristi i...
27. jul
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Isecite meso na kriške i u sva tri slučaja poslužite sa sosom;
- Bez teleće kolenice ne može biti ukusne telećeg kuvanog mesa, a mora biti sa kostima....
20. maj
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuVodeća kultura u ishrani, kao što je pirinač, koristi se u kulinarstvu širom sveta. Iako beli pirinač nije najzdraviji zbog nedostatka proteina, važnih vitamina i vlakana, on nalazi ogromnu primenu u receptima.
Ipak,...
02. sep.
JelaJela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
27. jun
Majonez od rovito kuvanih jajaMajonez za decu je gotov.
Po želji možemo da dodamo začine u majonez od rovito skuvanog jajeta - na primer kašiku senfa, miriđiju ili miks bosiljka i majčine dušice....
28. dec.