Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Ona se stavlja kada se pasulj skuva i skine sa vatre. U zavisnosti od toga kako zapržavamo pasulj, možemo kao obavezan začin spomenuti i alevu papriku, kojom većina domaćica zapržava jelo....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
Koji začini se stavljaju u pesto?Koji začini se stavljaju u pesto?
10. januar
Glavni začini za pesto su bosiljak, biber, so i muskatni oraščić. Zanimljiva je činjenica da je prvi kuvar koji je objavio recept za pesto bio Đovani Batista Rato još 1863. godine....
Koji začini se stavljaju u boraniju?Koji začini se stavljaju u boraniju?
31. okt.
Peršun i mirođija su sveži zeleni začini, koji veoma dobro dopunjuju ukus boranije. Stavljajte ih pri kraju kuvanja, da mogu da se sačuvaju vredni sastojci. U nekim krajevima jelima sa boranijom dodaju i nanu....
Koji začini se stavljaju na jaja?Koji začini se stavljaju na jaja?
20. dec.
Takođe možete dodati mešavinu provansalskih biljaka; Začini za jaja na oko Generalno, začini za jaja na oko su biber, so, aleva paprika, možete dodati i čubar ili druge začine po svom ukusu; Začini za kuvana jaja...
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Nana Nana, koja može da se kombinuje sa čubrom, alevom paprikom i peršunom, je karakterističan začin za pravljenje pasulja i sočiva./page...
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Promešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu. U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete...
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuUštipci sa sitnim sirom, koji se sami okreću
08. nov.
Mešam dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostavljam 20 minuta, Nakon toga zagrebem jednom kašikom i stavljam u ulje, zagrejano na srednoj vatri. U mnogo ulja se prže ovi uštipci. Okreću se sami!...
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)
18. januar
ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
Koji začini se stavljaju u jagnjeću glavu?Koji začini se stavljaju u jagnjeću glavu?
08. feb.
Idealno je potom staviti u odgovarajuću plastičnu kesu i natrljati začinima kao što su so, biber, aleva paprika, prstohvat origana, nane, a dodati i lovorov list ili dva....
Koji začini se stavljaju u kiseli kupus?Koji začini se stavljaju u kiseli kupus?
19. okt.
Ako ste jednostavnijeg ukusa i ne volite jelo sa previše začina, u kiseli kupus uvek možete dodati samo so po ukusu i alevu papriku....
Začini koji odgovaraju oradiZačini koji odgovaraju oradi
28. okt.
Kapari su još jedan način da oplemenite i začinite oradu. Generalno, orada toleriše mnoge začine jer je lišena jakog i teškog mirisa....
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Kako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
Može biti i sveža i sušena; - Najkarakterističniji začin za pasulj u domaćoj kuhinji je piskavica....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Beli pasulj oko 350-400 g, potopimo ga u hladnu vodu prethodne noći. Drugog dana operemo lepo i stavljamo u posoljenu vodu da se kuva na tihoj vatri....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Potopimo pasulj na jednu noć u vodi. Sipamo ga i stavljamo ga u čistu vodu da jednom provri. Sipamo ovu vodu i ponovo operemo. Kuvamo dok ne bude gotovo....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Čim voda provri ponovo se baca, a pasulj se ispira i prebacuje u glinenu đuvečaru. U njega se dodaju na sitno isečeni luk, šargarepa i paprika. Čenovi belog luka se stavljaju celi....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Dodajte grančicu piskavice, lovorov listi i ulje, stavte na slabu vatru (ako ga stavite na jaku vatru pretvoriće se u kašu) da vri dok potpuno ne omekša. Procedite pasulj i sačuvajte mu vodu....