Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ishrana kod naduvenog želucaIshrana kod naduvenog želuca
15. feb.
Naduven želudac je dosta često sretan problem. Ishrana sa neodgovarajućom hranom, gljivične infekcije, su samo deo razloga za naduven želudac. Žene su češće pogođene ovim problemom u odnosu na muškarce....
Ishrana kod bolnog želucaIshrana kod bolnog želuca
31. januar
Kamilica se takođe često koristi u biljnim suplementima koji ublažavaju želudačne tegobe, gas, naduvenost stomaka i dijareju, kao i kolike kod beba....
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
U isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
Veliki HlebVeliki Hleb
17. dec.
1
Gotov veliki hleb treba da bude lagan i da zvecka prilikom kucanja odozgo. Preporuke: Možete da pečete u posudi sa poklopcem tako da se više naduje. Nakon što ispuni posudu, skida se poklopac....
Veliki sendvičVeliki sendvič
27. dec.
Veliki sendvič je gotov....
Veliki djunerVeliki djuner
11. sep.
Prvo ispečemo pileće grudi na teflonskom tiganju dok ne budu gotove. Za to vreme pripremamo ostale sastojke - sečemo krastavac i paradajz. Gotovo meso sečemo na parčiće. Čistimo roštilj, stavljamo malo maslaca na njega...
Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?
23. dec.
Koliko kafe je dobro popiti dnevno? Pitanje pozitivnih efekata kafe na organizam ima svoj definitivan odgovor iz istraživanja, bez obzira na lično mišljenje svakog potrošača kafe....
Koliko je u stvari gluten štetanKoliko je u stvari gluten štetan
08. mart
Izbacivanje glutena iz režima ishrane zavisi od toga kakve (ako ima takvih) simptome imate. Gluten je veoma zanimljiva konzistencija. Sam po sebi, od njega nema nikakvie hranljive koristi, ali prednosti, koje mogu...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Medena voda na prazan želudacMedena voda na prazan želudac
20. april
A da li znate šta se dešava kada pijete med i vodu na prazan želudac. To je najbolja stvar koju možete učiniti za vaše telo....
Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?
23. mart
Mišljenja u vezi jaja su kontradiktorna. Sa jedne strane, jaja su dragocen hranljiv izvor proteina, sa druge - izvor nezdravih masti koje mogu izazvati zdravstvene probleme. Čak i da je to tako, jaja definitivno...
Veliki voćni kolačVeliki voćni kolač
25. januar
Prvo sečemo kore na dva dela. Krem pripremamo na sledeći način. Skuvamo mleko. Posebno umutimo jaja i šećer i dodajemo brašno. Dobijenu smesu lagano dodajemo u mleko, nakon toga dodajemo maslac. Kuvamo još malo dok...
Veliki vazdušasti kuglofVeliki vazdušasti kuglof
08. mart
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i sodom. Jaja dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte ulje i ponovo sve zajedno dobro umutite. Sipajte limunadu i polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu...
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanSok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasan
14. maj
U ne baš velikim količinama sadrži i vitamine B (B6, B2, B1), vitamin K i E, biotin, folnu kiselinu, kao i inozitol, niacin i jedanaest esencijalnih aminokiselina....
Supa za iritiran želudac (Supa Moro)Supa za iritiran želudac (Supa Moro)
16. april
Takođe i da pospete sa prstohvatom đumbira u prahu pre nego što servirate - on mnogo pomaže kod mučnine i povraćanja. Poželjno je da se supa ne konzumira previše vrela ili previše hladna, da ne iritira želudac....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Ako ste odlučili da pripremite nešto da domaće pripremljenim testom, treba da znate nekoliko stvari. Prvo i najvažnije da ispoštujete pravila za pravljenje testa, posebno ako prvi put pripremate recept. Dobro je da ga...
Veliki hrskavi čokoladni kolačVeliki hrskavi čokoladni kolač
30. nov.
Meša se drvenom špatulom, testo je teško, zagladi se. Stavlja se u rernu. Peče se na 180 stepeni oko 20 minuta dok ne postane zlatasto. Nakon što se ohladi iseče se na parčiće torte....
Veliki seoski uskršnji kolačVeliki seoski uskršnji kolač
07. april
Testo treba da je mekano, lako za mešanje, ali da se ne lepi. Testo se stavi na toplo da nadođe. Nakon toga ga delimo na 2 lopte....
Veliki korneti sa kremomVeliki korneti sa kremom
23. mart
Od mene danas desert - omiljeni veliki korneti sa kremom. Mutim jaja sa šećerom, dodajem kiselo mleko sa sodom, topljenu mast, ja sam koristila samo mast, ali vi možete mešati čak i masnoću koju preferirate....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Činjenica je da hrana dosta utiče na naše zdravlje i pravilna ishrana ima veliki uticaj na njega....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
Veštački zaslađivači od E951 do E954 se smatraju kancerogenima, a većina drugih zaslađivača može izazvati otpuštanje želuca kod male dece....
Pogledajte koliko je 2000 kalorija u ovim namirnicama!Pogledajte koliko je 2000 kalorija u ovim namirnicama!
01. mart
Dok su na pakovanjima one naznačene, nećemo moći da znamo koliko svaka namirnica koju unosimo ima kalorija. Kako bi imali neki orijentir, pogledajte koliko je 2000 kalorija od svake namirnice....
Upomoć! Lenji želudacUpomoć! Lenji želudac
01. okt.
Po pravilu, lenji želudac se javlja kao rezultat poremećene motoričke sposobnosti želuca....
Velika PuharaVelika Puhara
11. jul
Velika puhara spada u Basidiomycota gljive sa jestivim telom. Ima loptasti ili kruškast oblik. Unutrašnjost puhare je bela, dok je pečurka mlada....
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
To izaziva veliku težinu metabolizma u jetri i zbog toga ne treba preterivati sa njom. Med se može opredeliti i kao najbolji šećer za dijabetes....