Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Sočivo u multikukeruSočivo u multikukeru
15. dec.
Stavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat. Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
U koliko voda se kuva sočivo?U koliko voda se kuva sočivo?
27. okt.
Zatim uklonite kontaminiranu vodu i vaše sočivo je spremno za sledeću fazu kuvanja. Obično je potrebno oko 40 minuta u zavisnosti od vrste odabranog sočiva. Za kuvanje sočiva obično je odnos sa toplom vodom 1:2....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
U početku se ovo sočivo gajilo na vulkanima u Francuskoj. Ali sada, koliko god to čudno zvučalo, gaji se u Italiji i Severnoj Americi....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom. Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Čim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku. Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
Sočivo u ekspres loncuSočivo u ekspres loncu
06. okt.
Natopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun. Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
Sočivo u krok potuSočivo u krok potu
02. april
Sočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije. Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena se kuva ječam?Koliko vremena se kuva ječam?
12. maj
Nakon naznačenog vremena, isključuje se i ostavlja deset minuta bez otvaranja. Danas je tehnologija veoma napredna. Sa ekspres loncem ovo vreme se prepolovi, odnosno za 30 minuta je spreman za jelo....
Koliko vremena se kuva celer?Koliko vremena se kuva celer?
01. jul
Celer je povrće poznato iz davnih vremena, a poznat po svojim mnogobrojnim korisnim osobinama....
Koliko vremena se kuva govedina?Koliko vremena se kuva govedina?
29. jun
Koliko dugo se govedina kuva? Trebaće vam oko 90 minuta da skuvate 700 grama do kilograma govedine. Naravno, ovo je vreme za kuvanje govedine u ekspres loncu....
Koliko vremena se kuva svinjetina?Koliko vremena se kuva svinjetina?
16. jun
Međutim, svaka domaćica se suočila sa pitanjem koliko dugo treba da se kuva svinjetina kako bi bila potpuno kuvana, a da zadrži svoje hranljive kvalitete....
Koliko vremena se kuva bob?Koliko vremena se kuva bob?
07. nov.
Kada je bob skuvan, preporučujemo vam da je isperete pod tekućom vodom, kako bi uklonili sluz sa površine, koja se stvara za vreme kuvanja....
Koliko vremena se kuva griz?Koliko vremena se kuva griz?
09. april
Griz treba da se meša svo vreme dok se kuva, jer će inače kaša biti u grudvicama. Obično je vreme kuvanja oko 5-7 minuta, a nakon tog vremena griz postaje tvrd i žilav....
Koliko vremena se kuva pile?Koliko vremena se kuva pile?
23. januar
Za posebne delove pileta biće vam potrebno manje vremena za kuvanje u odnosu na vreme koje vam je potrebno da bi skuvali celo pile....
Koliko vremena se kuva šargarepa?Koliko vremena se kuva šargarepa?
20. nov.
Potrebno je više vremena za kuvanje, ako želite da pravite pire od šargarepe. Potrebno je 20-25 minuta da se šargarepa skuva potpuno....