Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Priprema se relativno brzo prema vremenu potrebnom za kuvanje pojedinih delova piletine - bataka, džigerice ili celog pileta. Pojedinačni delovi piletine se kuvaju oko 30 minuta. Celo pile se kuva 40-50 minuta....
05. avgust
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?Srednje vreme za pripremu pilećih bataka je 40-45 minuta kuvanja u klasičnoj šerpi, a ukoliko želite da skratite vreme pripreme, možete koristiti hermetičku šerpu koja će pomoći da se piletina skuva za oko 20 minuta....
04. sep.
Marinirana pileća srcaOčistite pileća srca, dobro operite i ocedite.
Stavite ih u ključalu vodu na 20 minuta. Nakon čega isperite i iscedite.
Dok se kuvaju, pripremite marinadu....
15. dec.
Pohovana pileća srcaPohovana pileća srca izvadite rešetkom i stavite ih na rešetku da se ocedi višak masnoće.
Poslužite srca topla....
21. okt.
Jednostavna pileća srcaDok se kuva, oljuštite i isecite luk na polumesece.
Kad budu gotova, ocedite ih.
U tiganju ugrejte ulje ili maslac, i dinstajte luk. Dodajte i srca....
12. april
Pileća srca - kebapDobro promešajte i ostavite jelo da se krčka. Na kraju, dodajte narendani paradajz.
Posle nekoliko minuta, promešajte brašno u malo vode i dodajte pavlaku. Sipajte preko srca....
18. januar
Pileća srca na ražnjićimaPileća srca se rascepe pažljivo sa jedne strana, rastvaraju se i dobro se čiste i peru....
02. jun
Pileća srca za mezeU šerpu sipajte vodu, dodajte očišćena pileća srca, bujon, so i čubar. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri.
U voku ili dubokom tiganju stavite maslac da se istopi na jakoj vatri....
25. okt.
Pileća srca sa pirinčemStavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni, dok pirinač dobro ne uvri.
Predivan pirinač u rerni sa pilećim srcima!...
03. avgust
Pileća srca sa medomNakon što istekne vreme, izvadimo marinirana srca
U tiganj stavljamo maslac i nakon što se istopi, dodajemo marinirana srca i zapržimo.
U njih dodajemo marinadu i dinstamo još 30 minuta....
02. jun
Pileća srca uz pivoPileća srca operite i očistite. Ako su nešto veća, onda ih prepolovite.
Oprana srca stavite u cediljku, da se ocede od vode.
U tiganju zagrejte ulje. Svako srce uvaljajte u brašno i stavite u tiganj....
19. sep.
Pileća srca u rerniPileća srca očistim (svako isečem po dužini) i operem dobro u nekoliko voda. Spuštam ih na 1-2 minuta u kipuću posoljenu vodu. Vadim i ispiram.
Stavljam u posudu pogodnu za pečenje, namazanu s malo ulja....
14. jun
Pileća srca sa lukomStavite ih u tanjir, dekorišite sa nekoliko strukova peršuna i servirajte pileća srca sa lukom.
Jedinstveno meze! :)...
17. feb.
Pileća srca na seoski načinSipajte šolju paradajz soka i malo vrelog bujona od vode u kojoj ste kuvali srca. Kada tečnost proključa, dodajte i pileća srca, začine i sve dobro promešajte....
19. nov.
Pileća srca kao za saborKada se istopi, možete da poslužite meze toplo.
Pileća srca kao za sabor su mnogo ukusna....
21. april
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Kako se čiste pileća srca?Nezavisno od toga da li planirate da ih kuvate, dinstate ili pečete, treba pravilno da ih očistite pre nego što se pretvore u ukusna pileća srca na seoski način ili pileća srca za pivo....
09. mart
Kako se čiste pileća srca?Pileća srca se veoma ukusna i pripremaju se lako, ali veoma važan deo njihove kulinarske obrade je čišćenje. Pre svega, pileća srca treba dobro oprati. Posle toga ih treba dobro ocediti, a zatim početi čišćenje....
28. mart
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Pileća srca sa paradajzom i tikvicamaOčistite i operite pileća srca, stavite ih da se kuvaju. Uklonite penu koju ispuštaju.
Kada su skoro pa skuvana, stavite začine za piletinu. Dokuvajte i iscedite vodu....
12. dec.