Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Priprema se relativno brzo prema vremenu potrebnom za kuvanje pojedinih delova piletine - bataka, džigerice ili celog pileta. Pojedinačni delovi piletine se kuvaju oko 30 minuta. Celo pile se kuva 40-50 minuta....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Zajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1....
Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?
04. sep.
Srednje vreme za pripremu pilećih bataka je 40-45 minuta kuvanja u klasičnoj šerpi, a ukoliko želite da skratite vreme pripreme, možete koristiti hermetičku šerpu koja će pomoći da se piletina skuva za oko 20 minuta....
Marinirana pileća srcaMarinirana pileća srca
15. dec.
Očistite pileća srca, dobro operite i ocedite. Stavite ih u ključalu vodu na 20 minuta. Nakon čega isperite i iscedite. Dok se kuvaju, pripremite marinadu....
Pohovana pileća srcaPohovana pileća srca
21. okt.
Pohovana pileća srca izvadite rešetkom i stavite ih na rešetku da se ocedi višak masnoće. Poslužite srca topla....
Jednostavna pileća srcaJednostavna pileća srca
12. april
Dok se kuva, oljuštite i isecite luk na polumesece. Kad budu gotova, ocedite ih. U tiganju ugrejte ulje ili maslac, i dinstajte luk. Dodajte i srca....
Pileća srca - kebapPileća srca - kebap
18. januar
Dobro promešajte i ostavite jelo da se krčka. Na kraju, dodajte narendani paradajz. Posle nekoliko minuta, promešajte brašno u malo vode i dodajte pavlaku. Sipajte preko srca....
Pileća srca na ražnjićimaPileća srca na ražnjićima
02. jun
Pileća srca se rascepe pažljivo sa jedne strana, rastvaraju se i dobro se čiste i peru....
Pileća srca za mezePileća srca za meze
25. okt.
U šerpu sipajte vodu, dodajte očišćena pileća srca, bujon, so i čubar. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri. U voku ili dubokom tiganju stavite maslac da se istopi na jakoj vatri....
Pileća srca sa pirinčemPileća srca sa pirinčem
03. avgust
Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni, dok pirinač dobro ne uvri. Predivan pirinač u rerni sa pilećim srcima!...
Pileća srca sa medomPileća srca sa medom
02. jun
Nakon što istekne vreme, izvadimo marinirana srca U tiganj stavljamo maslac i nakon što se istopi, dodajemo marinirana srca i zapržimo. U njih dodajemo marinadu i dinstamo još 30 minuta....
Pileća srca uz pivoPileća srca uz pivo
19. sep.
Pileća srca operite i očistite. Ako su nešto veća, onda ih prepolovite. Oprana srca stavite u cediljku, da se ocede od vode. U tiganju zagrejte ulje. Svako srce uvaljajte u brašno i stavite u tiganj....
Pileća srca u rerniPileća srca u rerni
14. jun
Pileća srca očistim (svako isečem po dužini) i operem dobro u nekoliko voda. Spuštam ih na 1-2 minuta u kipuću posoljenu vodu. Vadim i ispiram. Stavljam u posudu pogodnu za pečenje, namazanu s malo ulja....
Pileća srca sa lukomPileća srca sa lukom
17. feb.
Stavite ih u tanjir, dekorišite sa nekoliko strukova peršuna i servirajte pileća srca sa lukom. Jedinstveno meze! :)...
Pileća srca na seoski načinPileća srca na seoski način
19. nov.
Sipajte šolju paradajz soka i malo vrelog bujona od vode u kojoj ste kuvali srca. Kada tečnost proključa, dodajte i pileća srca, začine i sve dobro promešajte....
Pileća srca kao za saborPileća srca kao za sabor
21. april
Kada se istopi, možete da poslužite meze toplo. Pileća srca kao za sabor su mnogo ukusna....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Kako se čiste pileća srca?Kako se čiste pileća srca?
09. mart
Nezavisno od toga da li planirate da ih kuvate, dinstate ili pečete, treba pravilno da ih očistite pre nego što se pretvore u ukusna pileća srca na seoski način ili pileća srca za pivo....
Kako se čiste pileća srca?Kako se čiste pileća srca?
28. mart
Pileća srca se veoma ukusna i pripremaju se lako, ali veoma važan deo njihove kulinarske obrade je čišćenje. Pre svega, pileća srca treba dobro oprati. Posle toga ih treba dobro ocediti, a zatim početi čišćenje....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Pileća srca sa paradajzom i tikvicamaPileća srca sa paradajzom i tikvicama
12. dec.
Očistite i operite pileća srca, stavite ih da se kuvaju. Uklonite penu koju ispuštaju. Kada su skoro pa skuvana, stavite začine za piletinu. Dokuvajte i iscedite vodu....