Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Lisnato testo sa jajimaLisnato testo sa jajima
05. feb.
Lisnato testo razviti oklagijom na debljinu pola cm. Podeliti ga na 12 kvadrata. 6 kvadrata rasporediti na pek papir u plehu, pa svaki premazati vodom, pa preko poređati ostalo testo. Premazati umućenim jajetom....
Lisnato testo sa slaninomLisnato testo sa slaninom
24. dec.
Kad se proprži, dodati balzamiko sirće, smeđi šećer, so i biber. Pržiti dok se luk karamelizuje. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razviti testo na oko pola cm debljine i iseći ga na kvadrate....
Lisnato testo sa pomorandžomLisnato testo sa pomorandžom
29. januar
Lagano razvijte lisnato testo u okrugao oblik, tako da bude veće od prečnika kalupa u kome ćete peći. Malacem namažite kalup, sa ivicama koje se skidaju. Stavite testo tako da pokrije dno i ivice kalupa....
Lisnato testo sa krompiromLisnato testo sa krompirom
01. januar
Nožem zaseći (ali ne do dna, do papira) lisnato testo na 1 cm od ivice testa (tako će se prilikom pečenja formirati ivica od lisnatog testa). Izbosti viljuškom testo....
Lisnato testo sa višnjamaLisnato testo sa višnjama
06. april
Gustin razmutite u malo vode, dodajte višnjama, pa mešajte dok se ne zgusne, neka 2 minuta. Lisnato testo treba da se odledi, pa njega izvadite iz zamrzivača sat vremena pre nego što počnete sa pripremom....
Lisnato testo sa topljenim siromLisnato testo sa topljenim sirom
06. sep.
Lisnato testo raširite na pultu ili stolu. Lagano ga razvaljajte oklagijom. Isecite pravougaonike, jedan premažite umućenim jajetom i u sredinu stavite parče topljenog sira....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Lisnato testo sa ratlukom i orasimaLisnato testo sa ratlukom i orasima
07. sep.
1
Pecite lisnato testo u ugrejanoj rerni i dok je još toplo pospite šećerom u prahu. Lisnato testo sa ratlukom i orasima je gotovo....
Lisnato testo sa šunkom i siromLisnato testo sa šunkom i sirom
31. mart
Oklagijom na malo brašna razvući lisnato testo, podeliti na 8-10 pravugaonika. Na svaki pravugaonik stavite po malo od sva tri narendana sira i preko njih list šunke....
Lisnato testo sa sirom i paprikomLisnato testo sa sirom i paprikom
06. sep.
Prijatno uz lisnato testo sa sirom i paprikom!...
Lisnato testo sa fetom i kulenomLisnato testo sa fetom i kulenom
12. maj
Lisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata. Za to vreme možete da pripremate fil. U jednu dublju posudu pomešamo fetu, jaje i iseckani kulen....
Lisnato testo sa povrćem i piletinomLisnato testo sa povrćem i piletinom
08. april
Ostaviti sa strane da se ohladi. Razvući lisnato testo i iseći na kocke. Staviti povrće i sir za topljenje, premazati krajeve jajetom i posuti susamom. Tako nastaviti do kraja dok imate lisnatog testa....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Svinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaLisnato testo i priprema danskog peciva od njega
24. dec.
Priprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
Lisnato testo sa mlevenim mesom i jajimaLisnato testo sa mlevenim mesom i jajima
01. sep.
Rasprostrite koru od lisnatog testa. Lagano pospite brašnom i malo je razvaljajte da ne bude toliko debela....
Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukomLisnato testo sa domaćim kremom i jabukom
26. okt.
Pecite lisnato testo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Ohladite slatka srca i pospite ih šećerom u prahu nakon čega ih servirajte. Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukama je gotovo....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukamaLisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama
20. maj
Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama poslužiti posuto naseckanim vlašcem ili zelenim perima mladog luka....
Lisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsimaLisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsima
03. nov.
Lisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsima poslužite sa jogurtom....
Klasično francusko lisnato testoKlasično francusko lisnato testo
12. avgust
Ako je Beurrage veoma težak za savijanje, dajte mu jednu-dve minute da se otpusti. Čuvajte do 4 dna u frižideru ili 3 meseca u zamrzivaču. Klasično Francusko Lisnato testo je gotovo....
Domaće pripremljeno lisnato testoDomaće pripremljeno lisnato testo
09. avgust
Kada sečemo lisnato testo, treba da koristimo veoma oštar nož. Tako se slojevi neće lepiti i mogu se napraviti listovi prilikom pečenja....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
U samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe. Nakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje. 1....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....