Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Lisnato testo sa jajimaLisnato testo razviti oklagijom na debljinu pola cm. Podeliti ga na 12 kvadrata.
6 kvadrata rasporediti na pek papir u plehu, pa svaki premazati vodom, pa preko poređati ostalo testo.
Premazati umućenim jajetom....
05. feb.
Lisnato testo sa slaninomKad se proprži, dodati balzamiko sirće, smeđi šećer, so i biber. Pržiti dok se luk karamelizuje.
Na pobrašnjenoj površini oklagijom razviti testo na oko pola cm debljine i iseći ga na kvadrate....
24. dec.
Lisnato testo sa pomorandžomLagano razvijte lisnato testo u okrugao oblik, tako da bude veće od prečnika kalupa u kome ćete peći. Malacem namažite kalup, sa ivicama koje se skidaju. Stavite testo tako da pokrije dno i ivice kalupa....
29. januar
Lisnato testo sa krompiromNožem zaseći (ali ne do dna, do papira) lisnato testo na 1 cm od ivice testa (tako će se prilikom pečenja formirati ivica od lisnatog testa). Izbosti viljuškom testo....
01. januar
Lisnato testo sa višnjamaGustin razmutite u malo vode, dodajte višnjama, pa mešajte dok se ne zgusne, neka 2 minuta.
Lisnato testo treba da se odledi, pa njega izvadite iz zamrzivača sat vremena pre nego što počnete sa pripremom....
06. april
Lisnato testo sa topljenim siromLisnato testo raširite na pultu ili stolu. Lagano ga razvaljajte oklagijom.
Isecite pravougaonike, jedan premažite umućenim jajetom i u sredinu stavite parče topljenog sira....
06. sep.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Lisnato testo sa ratlukom i orasimaPecite lisnato testo u ugrejanoj rerni i dok je još toplo pospite šećerom u prahu.
Lisnato testo sa ratlukom i orasima je gotovo....
07. sep.
1
Lisnato testo sa šunkom i siromOklagijom na malo brašna razvući lisnato testo, podeliti na 8-10 pravugaonika.
Na svaki pravugaonik stavite po malo od sva tri narendana sira i preko njih list šunke....
31. mart
Lisnato testo sa fetom i kulenomLisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.
Za to vreme možete da pripremate fil. U jednu dublju posudu pomešamo fetu, jaje i iseckani kulen....
12. maj
Lisnato testo sa povrćem i piletinomOstaviti sa strane da se ohladi.
Razvući lisnato testo i iseći na kocke. Staviti povrće i sir za topljenje, premazati krajeve jajetom i posuti susamom. Tako nastaviti do kraja dok imate lisnatog testa....
08. april
Koje meso se koliko pečeSvinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
26. jul
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaPriprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
24. dec.
Lisnato testo sa mlevenim mesom i jajimaRasprostrite koru od lisnatog testa. Lagano pospite brašnom i malo je razvaljajte da ne bude toliko debela....
01. sep.
Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukomPecite lisnato testo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Ohladite slatka srca i pospite ih šećerom u prahu nakon čega ih servirajte.
Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukama je gotovo....
26. okt.
Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukamaLisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama poslužiti posuto naseckanim vlašcem ili zelenim perima mladog luka....
20. maj
Lisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsimaLisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsima poslužite sa jogurtom....
03. nov.
Klasično francusko lisnato testoAko je Beurrage veoma težak za savijanje, dajte mu jednu-dve minute da se otpusti. Čuvajte do 4 dna u frižideru ili 3 meseca u zamrzivaču.
Klasično Francusko Lisnato testo je gotovo....
12. avgust
Domaće pripremljeno lisnato testoKada sečemo lisnato testo, treba da koristimo veoma oštar nož. Tako se slojevi neće lepiti i mogu se napraviti listovi prilikom pečenja....
09. avgust
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeU samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe.
Nakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje.
1....
15. jun
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust