Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajza
03. avgust
Konzervirani čeri paradajz izgleda vrlo lepo zbog svoje minijaturnosti. Čeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan....
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Stavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo. Sterilišemo 20 minuta. Čuvamo na hladnom mestu. Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
Čorba od paradajza sa paradajzom iz konzerveČorba od paradajza sa paradajzom iz konzerve
13. feb.
Nakon toga dodajemo teglu oljuštenog, konzerviranog paradajza prethodno iseckan, posipamo ih sa po 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice šećera. Dodajemo 1 litar hladne vode i ostavljamo da provri....
Konzerviranje boranijeKonzerviranje boranije
29. sep.
Operite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm. Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta. Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
Konzerviranje ljutih papričicaKonzerviranje ljutih papričica
08. okt.
Operite i osušite papričice. Mirođiju sitno naseckajte, oljuštene čenove belog luka isecite na pola. Papričice lagano zapecite na ringli, ploči šporeta ili na roštilju sa obe strane, ali nemojte preterivati. U malim...
Konzerviranje pečenih paprikaKonzerviranje pečenih paprika
21. sep.
Operite paprike i očistite ih od semenki i drški. Ispecite paprike sa svih strana. Oljuštite paprike i dobro ih posolite. Paprike treba da budu slane kada ih probate. Paprike stavljajte u oprane i osušene tegle. U jednu...
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima. Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Paradajz sa pirinčemParadajz sa pirinčem
09. mart
Drugu polovinu pirinča promešajte sa majonezom, razredite sve kiselim mlekom i napunite paradajz. Poređajte paradjz preko pirinča i ukrasite sve grančicama peršuna....
Paradajz sa peršunomParadajz sa peršunom
07. januar
Uzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu. Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru....
Konzerviranje mesa u tegliKonzerviranje mesa u tegli
22. feb.
Meso može biti svinjsko, juneće, pileće, ja konzerviram ovog puta teleće. Meso iseći na kocke i posoliti. Kada meso upije so slagati u tegle. Tegle se zatim zatvore, uviju u neku tkaninu, stave u šerpu i sipa se voda...
Salsa od paradajza i maslinaSalsa od paradajza i maslina
01. dec.
Za ovu unikatnu salsu od paradajza sa maslinama isecite roze paradajz na majušne kockice. Dodajte peršun, zatim maslinovo ulje, biber i so i dobro promešajte....
Sos od paradajza u teglamaSos od paradajza u teglama
22. avgust
Rasporedite polovine paradajza u tegle, dodajte po nekoliko listića svežeg bosiljka i sipajte sos, koji treba da prekriva paradajz. Tegle se zatvaraju i sterilizuju 45 minuta....
Salsa od paradajza u teglamaSalsa od paradajza u teglama
18. sep.
Paradajz se samelje ručnim mlinom, a pre toga se očisti. Stavlja se so po ukusu. Nakon toga sosom od paradajza se pune teglice. Zatvaraju se u stavljaju se da vru 5 minuta....
Sok od paradajza u flašicamaSok od paradajza u flašicama
13. avgust
Paradajz se dobro opere, oljušti se kora i isečemo ga na komade. Sipa se u blender i melje dok se ne dobije glatka smesa. Posolimo po ukusu. Možete napuniti sok u male flaše ili tegle....
Sok od paradajza u flašamaSok od paradajza u flašama
16. avgust
Očistite, operite i isecite paradajz. Sameljite ga u mašinici ili u spravi za ceđenje soka....
Supa od paradajza u mikrotalasnojSupa od paradajza u mikrotalasnoj
23. maj
Paradajz ispasirajte i dodajte u luk i beli luk. Smesu kuvajte poklopljenu oko 7 minuta na 100%. Dodajte sok od paradajza i vreo bujon. Brašno pomešajte u mleku i dodajte u supu....
Salata od paradajza i tuštaSalata od paradajza i tušta
12. dec.
Paradajz operite i secite na komade. Listove tušta, nabrane iz dvoršita, operite dobro, odvojite stabla. Uzmite samo mlade vrhove. Promešajte u posudi, sipajte u tanjir i začinite pripremljenim dresingom....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice. Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer....
Pečeni paradajz u teglamaPečeni paradajz u teglama
10. nov.
Operemo dobro paradajz i isečemo ga na 4 po dužini. Odvojimo semenke samog paradajz pomoću oštrog noža. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i posipamo uljem. Poređamo čvrsto paradajz....
Konzervirani paradajz i šargarepaKonzervirani paradajz i šargarepa
24. okt.
Paradajz ne treba ostavljati da bude suv, stavite mešavinu paradajza do gornjeg reza tegle. Zatvorite tegle poklopcima i kuvajte ih 20 minuta nakon što voda proključa....
Sušeni paradajz sa bosiljkomSušeni paradajz sa bosiljkom
19. jun
Što se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi. Ja volim da se paradajz blago žvaće....
Pečeni paradajz sa jajimaPečeni paradajz sa jajima
20. nov.
Malo pre nego što izvadite tepsiju sa ukusnim punjenim paradajzom iz rerne, prekrijte paradajze i isečene poklopčiće. Poslužite pečeni paradajz sa jajima, uz jednu-dve supene kašike paradajz sosa....
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisan paradajz za zimu
01. okt.
Odmah zatvaramo tegle sa paradajzom poklopcima i teglu okrećemo poklopcem na dole. Tako napravljen paradajz izdrži bez dodatnog konzervisanja....
Pržen paradajz sa jajimaPržen paradajz sa jajima
04. avgust
Kad postane staklast, dodati opran, oljušten i iseckan paradajz. Pržiti na umerenoj vatri dvadesetak minuta, povremeno mešajući....
Mleveni paradajz u tegliMleveni paradajz u tegli
17. januar
Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....