Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Sada ćemo saznati kako možemo da razlikujemo cimet kasija od cejlonskog cimeta kako bismo mogli da kupimo zaista bolji cimet sa više korisnih svojstava....
26. maj
Korisna svojstva cimetaCimet je popularan začin za pite i kolače koji ima prilično jaku aromu. Ispostavilo se da, pored svojih kvaliteta u kuvanju, cimet ima i korisna svojstva za naše telo....
29. nov.
Cejlonski cimet - šta treba da znamoKoristi od cejlonskog cimeta
Mnogo je koristi od uzimanja cejlonskog cimeta. To je prirodni lek protiv raznih bakterija, virusa i infekcija....
29. jun
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Koren koprive - koristi i upotrebaČorba od koprive je takođe vrlo korisna i ukusna. A šta ćete reći za ćuftice od koprive?
Koren koprive je jednako koristan. Pogledajte njihovo dejstvo i primenu....
01. sep.
Šišarke od cimeta i pomorandžeOstavljamo da se ohlade i šišarke od cimeta i pomorandže posipamo šećerom u prahu....
16. mart
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena – sve koristi i upotreba:
1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama.
2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
09. januar
Brašno od heljde - koristi i upotrebaPrebiotici su vrsta vlakana, koja hrane korisne bakterije u crevima i održavaju zdravlje sistema organa za varenje....
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaČesto se koristi kao prirodni zaslađivač u različitim pecivima i desertima....
23. april
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaNema sumnje da je beli šećer štetan za zdravlje, s obzirom na to da je sirovina podvrgnuta beljenju pri kojem se koriste štetne materije koje prodiru prilikom upotrebe belog kristal šećera u organizam....
03. nov.
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaJak čaj pomaže kod jake upale grla, tako što se koristi za ispiranje grla.
Sad kad ste upoznati sa korisnim svojstvima piskavice, složite se da definitivno neće biti suvišno koristiti ove informacije....
02. mart
Koristi i upotrebe kore limunaČak u ovim slučajevima koristi se samo najpovršinskiji sloj kore - korica, kako se naziva ovaj deo u kulinarstvu. Istina je da čak i beli deo između samog plod o njegove površine ima i upotrebe i koristi....
19. nov.
Zašto da koristimo cimet?Pogledajte takođe:
- Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta;
- Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
05. dec.
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama je izuzetno koristan, ukusan i prijatan sastojak. On predstavlja pastu od mlevenih semenki susama. Njegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima....
08. okt.
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristi
I tako, u njoj na prvom mestu su sadržani korisni tanini, upravo oko 25% koji blagotvorno utiču na naš organizam. Takođe imaju jak protivupalni efekat na sluzokožu creva....
08. jun
Pužići od cimeta sa medomGotovo testo se razvija u pravougaonu koru, koja se maže mekim maslacem i posipa se smesom od šećera i cimeta.
Uvija se u rolat koji se seče na krugove od 2-3 centimetra. Ređaju se na papir za pečenje....
17. jun
Kolači od cimeta sa đumbiromIsipajte ovu smesu smesi sa mrvama, zajedno sa đumbirom, cimetom, muskatnim oraščićem, praškom za pecivo i karanfilićem....
22. april
Kolači od cimeta sa maslacemNa kraju dodajte šećer u prahu i cimet, pa zamesite testo.
Razvijte testo i pomoću čaše isecite krugove, ako imate kaupe nekog drugog oblika, možete koristiti i njih....
24. april
Štrudla od cimeta sa grizomPomešaju se s orasima, pola šolje šećera, cimetom i vanilom. Ostave se na kratko da jabuke upiju arome.
Pomešajte suve sastojke - brašno, griz, prašak za pecivo i 1 šolju šećera. Promešajte....
05. maj
Rolnice od cimeta sa glazuromNapravite glazuru za rolnice od cimeta, stavljajući u posudu sve sastojke. Promešajte žicom.
Prelijte rolnice od cimeta sa glazurom i ostavite da dobro upiju....
05. april
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeUpotreba mravlje kiseline u narodnoj medicini
Nakon proceđivanja, dobijena tečnost se koristila kao melem, a ponekad je čak i interno uzimana....
01. avgust
Kako se koriste štapići cimeta?Štapići cimeta se koriste za aromatiziranje različitih jela i deserata, ali se njihova upotreba ne završava sasvim samo za to....
28. dec.
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiKulinarska upotreba brašna od amaranta
Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
01. jul
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSemenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....
02. mart