Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Sada ćemo saznati kako možemo da razlikujemo cimet kasija od cejlonskog cimeta kako bismo mogli da kupimo zaista bolji cimet sa više korisnih svojstava....
Korisna svojstva cimetaKorisna svojstva cimeta
29. nov.
Cimet je popularan začin za pite i kolače koji ima prilično jaku aromu. Ispostavilo se da, pored svojih kvaliteta u kuvanju, cimet ima i korisna svojstva za naše telo....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
Koristi od cejlonskog cimeta Mnogo je koristi od uzimanja cejlonskog cimeta. To je prirodni lek protiv raznih bakterija, virusa i infekcija....
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Koren koprive - koristi i upotrebaKoren koprive - koristi i upotreba
01. sep.
Čorba od koprive je takođe vrlo korisna i ukusna. A šta ćete reći za ćuftice od koprive? Koren koprive je jednako koristan. Pogledajte njihovo dejstvo i primenu....
Šišarke od cimeta i pomorandžeŠišarke od cimeta i pomorandže
16. mart
Ostavljamo da se ohlade i šišarke od cimeta i pomorandže posipamo šećerom u prahu....
Kolač od cimeta i urmiKolač od cimeta i urmi
10. feb.
Kolač od cimeta i urmi je sjajan!...
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena - sve koristi i upotreba
09. januar
Listovi rena – sve koristi i upotreba: 1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama. 2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde - koristi i upotreba
09. jun
Prebiotici su vrsta vlakana, koja hrane korisne bakterije u crevima i održavaju zdravlje sistema organa za varenje....
Brašno od rogača - koristi i upotrebaBrašno od rogača - koristi i upotreba
23. april
Često se koristi kao prirodni zaslađivač u različitim pecivima i desertima....
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaSmeđi šećer Muskovado - koristi i upotreba
03. nov.
Nema sumnje da je beli šećer štetan za zdravlje, s obzirom na to da je sirovina podvrgnuta beljenju pri kojem se koriste štetne materije koje prodiru prilikom upotrebe belog kristal šećera u organizam....
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaTajanstvena biljka piskavica - koristi i upotreba
02. mart
Jak čaj pomaže kod jake upale grla, tako što se koristi za ispiranje grla. Sad kad ste upoznati sa korisnim svojstvima piskavice, složite se da definitivno neće biti suvišno koristiti ove informacije....
Koristi i upotrebe kore limunaKoristi i upotrebe kore limuna
19. nov.
Čak u ovim slučajevima koristi se samo najpovršinskiji sloj kore - korica, kako se naziva ovaj deo u kulinarstvu. Istina je da čak i beli deo između samog plod o njegove površine ima i upotrebe i koristi....
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Pogledajte takođe: - Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta; - Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama - sastav, koristi i upotreba
08. okt.
Tahini od susama je izuzetno koristan, ukusan i prijatan sastojak. On predstavlja pastu od mlevenih semenki susama. Njegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima....
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristi
08. jun
Upotreba kore od nara i njene koristi I tako, u njoj na prvom mestu su sadržani korisni tanini, upravo oko 25% koji blagotvorno utiču na naš organizam. Takođe imaju jak protivupalni efekat na sluzokožu creva....
Pužići od cimeta sa medomPužići od cimeta sa medom
17. jun
Gotovo testo se razvija u pravougaonu koru, koja se maže mekim maslacem i posipa se smesom od šećera i cimeta. Uvija se u rolat koji se seče na krugove od 2-3 centimetra. Ređaju se na papir za pečenje....
Kolači od cimeta sa đumbiromKolači od cimeta sa đumbirom
22. april
Isipajte ovu smesu smesi sa mrvama, zajedno sa đumbirom, cimetom, muskatnim oraščićem, praškom za pecivo i karanfilićem....
Kolači od cimeta sa maslacemKolači od cimeta sa maslacem
24. april
Na kraju dodajte šećer u prahu i cimet, pa zamesite testo. Razvijte testo i pomoću čaše isecite krugove, ako imate kaupe nekog drugog oblika, možete koristiti i njih....
Štrudla od cimeta sa grizomŠtrudla od cimeta sa grizom
05. maj
Pomešaju se s orasima, pola šolje šećera, cimetom i vanilom. Ostave se na kratko da jabuke upiju arome. Pomešajte suve sastojke - brašno, griz, prašak za pecivo i 1 šolju šećera. Promešajte....
Rolnice od cimeta sa glazuromRolnice od cimeta sa glazurom
05. april
Napravite glazuru za rolnice od cimeta, stavljajući u posudu sve sastojke. Promešajte žicom. Prelijte rolnice od cimeta sa glazurom i ostavite da dobro upiju....
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeMravlja kiselina - sve koristi i upotrebe
01. avgust
Upotreba mravlje kiseline u narodnoj medicini Nakon proceđivanja, dobijena tečnost se koristila kao melem, a ponekad je čak i interno uzimana....
Kako se koriste štapići cimeta?Kako se koriste štapići cimeta?
28. dec.
Štapići cimeta se koriste za aromatiziranje različitih jela i deserata, ali se njihova upotreba ne završava sasvim samo za to....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Kulinarska upotreba brašna od amaranta Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSeme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba
02. mart
Semenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....