Štapići cimeta se koriste za aromatiziranje različitih jela i deserata, ali se njihova upotreba ne završava sasvim samo za to.
Štapići se mogu koristiti i za osvežavanje vazduha u sobi, a smatra se da štite od mrava. Dobro su profilaktičko sredstvo i protiv nazeba - prelijte jedan štapić cimeta šoljom vrele vode i ostavite je da odstoji pola sata. Izvadite štapić iz vode i dodajte malo meda. Popijte odmah.
Osnovna primena štapića cimeta je ipak proizvodnja slatkiša. Osim za njihovo aromatiziranje, štapići se koriste i kao ukras na tortama i kolačima. Možete ih iskoristiti kao interesantnu kašičicu za mešanje kafe, kapućina ili da njima ukrasite alkoholne i bezalkoholne napitke. Šolja čaja, poslužena sa štapićem simeta, dobija veoma prijatan ukus.
Pored toga što veoma lepo mirišu, štapići cimeta su veoma korisni i za zdravlje. Cimet se bori protiv visokog sadržaja šećera u krvi, zagreva i ubrzava metabolizam. Cimet ima i antiinflatorno dejstvo (deluje protiv upala), podmlađuje kožu i ima niz drugih pozitivnih uticaja na telo.
Komentari