Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Gljiva Mrka trubačaPogledajte još:
- Nepoznata gljiva Mrka trubača;
- Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubača....
24. april
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaKulinarske primene Pesta Trapaneze
Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale.
Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
16. okt.
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaIspitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
29. sep.
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaDivlji luk je poznat i kao sibirski luk i vlašac. To je prolećna biljka koja više liči na beli luk nego na luk. Može se konzumirati svež, kao i sastojak salata i drugih jela.
Ova biljka ima zdravstvene koristi i...
26. sep.
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.
Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
23. dec.
PečurkeKulinarska upotreba pečuraka
Glavno pravilo pre obrade pečuraka je da se pečurke operu detaljno pod hladnom tekućom vodom....
05. sep.
Šitake PečurkeKao i slične vrste pečurki, Šitake imaju veoma jaku aromu. Pre upotrebe bi trebalo da se operu i potope u toplu vodu 20 minuta.
Šitake imaju pore, pa se zahvaljujući njima brzo rehidratiraju....
15. sep.
Čorba od crne trubePečurke operite i očistite. Isecite na male komade. Luk takođe iseckajte. Stavite ga da vri u posoljenoj vodi /oko 1.2 l sa maslacem. Čim omekša dodajte i pečurke.
Kada se i one skuvaju, stavite i paradajz pire....
17. okt.
Ciganska pečurkaNa našim prostorima ciganska pečurka je vrsta ugrožene pečurke. Inače za kulinarske svrhe biraju se najmlađe pečurke tokom jula i avgusta.
Na kapicama ne treba da ima crnih tufnica ili rupica od crva....
16. okt.
Pečurka bukovačaZa upotrebu u kulinarstvu se preporučuju one sa mlađim šeširom, a sama priprema je kao i kod ostalih pečuraka....
05. mart
Pečurke za bolji sluhAko pogledamo isečenu pečurku, ona podseća na ljudsko uvo i stoga pečurke mogu da podrže naš sluh. Hajde da vidimo u kojoj meri je ova teorija primenljiva na pečurke....
04. april
1
Kako spremiti Šitake pečurke?U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurke koje rastu na drvetu kestena....
20. mart
Sotirane pečurkeOčišćene pečurke isecite na kriške. Zagrejte maslinovo ulje i maslac i dodajte pečurke tako što ih promešate. Dodajte iseckan beli luk na sitno i sotirajte zajedno 1-2 minuta....
27. april
Sterilisane pečurkeOdozgo poređajte pečurke i prelijte ih vodom u kojoj su se kuvale. Ako je neophodno dodajte još prokuvane i posoljene vode. Zatvorite tegle i sterilišite 60 minuta....
06. okt.
Pečurke kaprezePečurke operite ili tačnije obrišite dlanovima. Izvadite koren. Svaku pečurku osušite ubrusom sa obe strane.
U kaseroli rastopite masalc sa izgnečenim belim lukom....
30. avgust
Pečurke sotePečurke se očiste vlažnim kuhinjskim ubrusom i oljušte se. Iseku se na kriške, ali se ne skida stručak.
Zagreva se maslac u tiganju i dodaju se čenovi belog luka, prepolovljeni na dva dela....
29. nov.
Praktična upotreba kore pomorandžePre upotrebe kore od pomorandže u prehrambene svrhe, ne smete zaboraviti da ih potopite u vodu na oko 24 sata....
14. jun
Seme celera - zdravstvena upotrebaCeler se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela.
Seme...
04. maj