Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mung pasulj sa crnim sočivomPre nego što skuvate jelo, razbijte jaja i kuvajte još 4-5 minuta mešajući neprestano na tihoj vatri.
Začinite solju i dodajte svež peršun pre serviranja.
Mung pasulj sa crnim sočivom je gotov....
07. dec.
Staklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasuljaNemojte kuvati staklene špagete sa piletinom, pečurkama i klicama Mung pasulja na mnogo jakoj vatri....
12. mart
Pravila kod kuvanja pasuljadobro;
- Kada kuvate zreo pasulj, uvek izbacite prve dve vode u kojima se kuvao;
- Kako bi zreo pasulj bio gotov što pre, dodajte maslac u njega, kada izmenite dve vode;
- Kada kuvate zreo pasulj, nikada ne stavljajte...
16. okt.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj u kukeruUključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom.
Pasulj u kukeru je gotov....
14. jul
Potaž od pasulja i krompiraDodajte beli luk, promešajte i kuvajte još 2 minuta. Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj....
17. feb.
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Čorba od pasulja s paradajzomKuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva.
Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe.
Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
19. avgust
Čorba od pasulja s paprikamaČorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
27. jun
Janija od pasulja u đuvečariSve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj.
Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
23. maj
Paprikaš od pasulja s celeromPasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
26. maj
Kobasice preko pasulja u rerniPustite da pasulj potpuno provri.
U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
29. avgust
Čorba od pasulja u multikukeruUključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja.
Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
01. april
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaDodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja.
U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
24. jun
Beli pasulj u đuvečariU posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike.
Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu.
Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
27. mart
Pasulj na sicilijanski načinSvi smo probali klasičnu čorbu od pasulja. Ali šta ćete reći na ovaj Pasulj na sicilijanski način?
Pasulj se veoma dobro opere i stavlja se da provri. Ne namoči se unapred....
09. mart
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Postan pasulj sa leblebijomToplo jelo sa pasuljem i leblebijom se poslužuje posuto svežim krupno seckanim peršunom. Može da se jede i hladno.
Prijatno!...
25. januar