Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mung pasulj sa crnim sočivomMung pasulj sa crnim sočivom
07. dec.
Pre nego što skuvate jelo, razbijte jaja i kuvajte još 4-5 minuta mešajući neprestano na tihoj vatri. Začinite solju i dodajte svež peršun pre serviranja. Mung pasulj sa crnim sočivom je gotov....
Staklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasuljaStaklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasulja
12. mart
Nemojte kuvati staklene špagete sa piletinom, pečurkama i klicama Mung pasulja na mnogo jakoj vatri....
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
dobro; - Kada kuvate zreo pasulj, uvek izbacite prve dve vode u kojima se kuvao; - Kako bi zreo pasulj bio gotov što pre, dodajte maslac u njega, kada izmenite dve vode; - Kada kuvate zreo pasulj, nikada ne stavljajte...
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom. Pasulj u kukeru je gotov....
Potaž od pasulja i krompiraPotaž od pasulja i krompira
17. feb.
Dodajte beli luk, promešajte i kuvajte još 2 minuta. Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj....
Ćufte od pasulja u rerniĆufte od pasulja u rerni
21. maj
Jednostavne i brze za pripremu - ćuftice od pasulja u rerni!...
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Čorba od pasulja s paradajzomČorba od pasulja s paradajzom
19. avgust
Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva. Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe. Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
Čorba od pasulja s paprikamaČorba od pasulja s paprikama
27. jun
Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
Janija od pasulja u đuvečariJanija od pasulja u đuvečari
23. maj
Sve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj. Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
Paprikaš od pasulja s celeromPaprikaš od pasulja s celerom
26. maj
Pasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
Kobasice preko pasulja u rerniKobasice preko pasulja u rerni
29. avgust
Pustite da pasulj potpuno provri. U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
Čorba od pasulja u multikukeruČorba od pasulja u multikukeru
01. april
Uključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja. Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaFantazija od pasulja u đuvečaricama
24. jun
Dodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja. U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike. Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
Pasulj na sicilijanski načinPasulj na sicilijanski način
09. mart
Svi smo probali klasičnu čorbu od pasulja. Ali šta ćete reći na ovaj Pasulj na sicilijanski način? Pasulj se veoma dobro opere i stavlja se da provri. Ne namoči se unapred....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Postan pasulj sa leblebijomPostan pasulj sa leblebijom
25. januar
Toplo jelo sa pasuljem i leblebijom se poslužuje posuto svežim krupno seckanim peršunom. Može da se jede i hladno. Prijatno!...